Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Recommended Posts

διοτι

δεν εχει ξεκαθαρισει "ακριβως" τι θελει να κανει.

Και εγω αρχικα ειχα καταλαβει οτι στον οροφο ειχε 5 ΟΙ και εγιναν  4  με ΔΔ.

Ομως φαινεται οτι εγινε απλη καθαιρεση μεσοτοιχιων

 

  και το ερωτημα  ηταν "γιατι ζηταει η συμβ/φος μονον για τις νομιμες ΟΙ βεβαιωσεις."

Αρα

δεν προκειται να κανουν τροποποιηση της συστασης.

Και δεν ξερουμε αν εχουν αλλες αυθαιρεσιες...

αυτα

με τις καλησπερες μου

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...

Σχετικά με την βεβαίωση του Ν.651 περί αρτιότητας και οικοδομησιμότητας που μου ζήτησε συμβολαιογράφος σε μεταβίβαση αγροτεμαχίου 4000 τμ ξέρω ότι είναι άρτιο σαν πρόσωπο και εμβαδό αλλά το οικοδοήσιμο δεν εξαρτάται από το δασαρχείο; Ή κάπου τα έχω μπλέξει; Και επίσης ζητάει πεντασέλιδη τεχνική έκθεση για ένα δεύτερο προς μεταβίβαση οικόπεδο όπου να βεβαιώνω ότι δεν υπάρχει αυθαιρεσία. Τι θα πρέπει δηλαδή να περιέχει αυτή η έκθεση;

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει ανάρτηση ή μερική κύρωση δασικού χάρτη στην περιοχή σου;

Αν ναι θα δεις αν η έκταση εμπίπτει σε δασική έκταση (χαρακτηρισμός ΔΑ, ΑΔ,ΔΔ, ΑΝ κλπ). 

Επίσης, σου ζητάει την βεβαίωση αδόμητου (αν όντως είναι αδόμητο) από το σύστημα δηλώσεων ν. 4495/17 και το εκτυπωμένο το πολυσέλιδο. Καμία έκθεση δεν είσαι υποχρεωμένη να γράψεις, εκτός αν κρίνεις εσύ για κάποιο λόγο ότι κάτι θέλεις να αναφέρεις στην τεχνική έκθεση του αδόμητου.

Όμως αν πρόκεται για οικόπεδο που περιέχει μέσα κάποιο κτίσμα, πχ κτίσμα προ 55, τότε πρέπει να γράψεις κάποια πράγματα στην τεχνική έκθεση που να στοιχειοθετείς την προύπαρξη αυτού του κτίσματός (ο τύπος βεβαίωσης είναι "ότι υπάγεται στις εξαιρέσεις κλπ"). Αν τώρα, έχεις νόμιμο κτίριο (με Ο.Α) που δεν έχει καμία αυθαιρεσία (πράγμα σπάνιο) τότε εκδίδεις αυτή την βεβαίωση που αναφέρεις (ότι δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες κλπ)

Link to comment
Share on other sites

Η κατάρτιση του δασικού χάρτη βρίσκεται σε εξέλιξη οπότε δεν έχω πληροφορία για την περιοχή. Έχω εκδώσει και την βεβαίωση αδόμητου και θεωρώ πως δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Επίσης, στο τοπογραφικό αναφέρω ότι βάσει του Ν. 651 δηλώνω ότι το ακίνητο είναι άρτιο αλλά θα καταστεί οικοδόμησιμο κατόπιν επι μέρους εγκρίσεων (Δασαρχείο, Αρχαιολογία κλπ). Δεν είναι λογικό να μου ζητάει στην ουσία μια ψευδή δήλωση που να βεβαιώνω ότι είναι οικοδομήσιμο. 

Επίσης έλεγξα την ΟΑ του δεύτερου ακινήτου και όντως δεν βρήκα παράβαση, έχει εφαρμοστεί κανονικά. Να της τυπώσω το πολυσέλιδο και να της γράψω με το χέρι ότι δεν έχει αυθαιρεσία;

Υ.Γ.: Καταλήγω ότι στόχος των συμβολαιογράφων είναι να μας τρελάνουν,. Γνώμη μου! 

Link to comment
Share on other sites

Με αυθαίρετα έχεις ασχοληθεί ξανά;

Καταρχάς αν υπάρχει κτίσμα στο ακίνητο δεν εκδίδεται βεβαίωση αδόμητου. Εκδίδεται βεβαίωση περί μη ύπαρξης αυθαιρεσιών εφόσον δεν υφίστανται τέτοιες. Επίσης στις βεβαιώσεις που εκδίδονται από το πληροφοριακό σύστημα απαγορεύεται η αλλοίωση γράφοντας πάνω. Ότι γράφουν οι βεβαιώσεις ελέγχεται από τα ηλεκτρονικά κλειδιά τους. Το πολυσέλιδο επίσης βγαίνει από το σύστημα.

Αναφέρεις ότι η ανάρτηση δασικού χάρτη βρίσκεται σε εξέλιξη. Συνεπώς υποχρεούσαι να μπεις στον ιστότοπο της ΕΚΧΑ και να ελέγξεις τον χαρακτήρα της έκτασης, αν δηλαδή έχει λάβει χαρακτηρισμό δασικής έκτασης (ΑΔ, ΔΔ,ΔΑ, ΑΝ κλπ) και να δεις αν υπάρχει τέτοια έκταση πως θα κάνει αντίρρηση ο πελάτης σου. Άρα, αν δεν υπάρχει ζήτημα δασικού χαρακτηρισμού απο τους χάρτες δεν έχει νόημα να βάλεις επιφύλαξη στην οικοδομησιμότητα. Διάβασε και το ερμηνευτικό έγγραφο του ΤΕΕ περί δήλωσης ν. 651 που έχουμε αναρτήσει στα downloads.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω ασχοληθεί με τα αυθαίρετα αλλά η βεβαίωση που εξέδωσα είναι περί μη ύπαρξη αυθαιρεσίας. Το υπέθεσα ότι δεν επιτρέπεται να επέμβω στη δήλωση αλλά είπα να ρωτήσω.

Οι δασικοί χάρτες τώρα καταρτίζονται οπότε δεν έχω την πληροφορία του δασικού για την περιοχή. Θα διαβάσω το ερμηνευτικό έγγραφο και θα προσπαθήσω να έρθω σε συνεννόηση με την συμβολαιογράφο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 13/1/2012 at 4:18 ΜΜ, sagiasd said:

Πρέπει να κάνεις μία εικονική δήλωση αυθαιρέτου στο σύστημα.

Συμπληρώνεις όλα τα στοιχεία, ΔΕΝ προσθέτεις κανένα φύλλο καταγραφής αυθαιρεσίας, γράψε και στην τεχνική έκθεση άμα θες κάτι, προχωράς στην υποβολή.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ μόλις την υποβάλλεις δε μπορείς να ξαναλλάξεις τίποτα.

 

Η ''ηλεκτρονική'' βεβαίωση βγαίνει σαν ένα pdf στη σελίδα πρόσθετα στοιχεία, κάτω από την ημερ αυτοψίας.

 

Αυτό το κείμενο πρέπει να υπογράψεις θες δε θες...

 

Α ναι ΠΡΟΣΟΧΗ #2 > Από την ημερ. αυτοψίας που θα συμπληρώσεις μετράνε οι δύο μήνες μέχρι τη μεταβίβαση.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και σήμερα που ισχύει ο Ν 4495/17 για όσους Η/Χ τακτοποιήθηκαν με τον ν3843/10? ή τους εντάσσουμε στην Κατ. 4 και πληρώνει ο πελάτης το πρόστιμο των 100€ ?

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν παραβιάζουν σε ποσοστό >40% κάλυψη και δόμηση και σε ποσοστό >20% το ύψος της ΟΑ (συμπεριλαμβανομένων όλων των αυθαιρεσιών του ακινήτου) και ταυτοχρόνως δεν βρίσκονται εντός προκηπίου, έχουν εξαιρεθεί οριστικά της κατεδάφισης και επιτρέπεται η μεταβίβαση αυτών.

Όταν υπερβαίνουν τα ποσοστά ή είναι εντός προκηπίου, η εξαίρεση από την κατεδάφιση ισχύει για 40 χρόνια και επιτρέπεται η μεταβίβαση αυτών. Για οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση, απαιτείται η υπαγωγή στην Κατηγορία 5 του Ν.4495/17, με πληρωμή παραβόλου 100 ευρώ.

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.