Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Recommended Posts

Επειδή 1η φορά μου έτυχε να ελέγξω μεζονέτα με χώρο αποκλειστικής χρήσης ήθελα να ρωτήσω αν τελικά πρέπει να προβαίνουμε ή όχι στον έλεγχο της αποκλειστικής χρήσης.

Από ότι κατάλαβα μερικοί λένε "ΝΑΙ" διότι ο χώρος αποκλειστικής χρήσης θεωρείται κάτι σαν παρακολούθημα της οικίας ενώ άλλοι λένε "ΟΧΙ" διότι θεωρείται κοινοχρηστος - κοινόκτητος χώρος οπότε εξαιρείται του ελέγχου.

Το ολο θέμα προέκυψε γιατί ο χώρος αποκλειστικής χρήσης περιλαμβάνει προκήπιο και εντός του συγκεκριμένου προκηπίου υπάρχει κλειστός χώρος 1,5τμ περίπου στον οποίο βρίσκονται οι μετρητές ηλ. ρευματος των μεζονετών του συγκροτήματος αλλά ο χώρος αυτός βρίσκεται εντός προκηπίου και  είναι κατηγορία 5 και δεν τακτοποιείται δυστυχώς.

Link to comment
Share on other sites

Εάνειναι αποκλειστικης χρησης,  δεν ειναι κοινοχρηστος

Ξαναδες το. Δες και  τι περιγραφουν τα συμβολαια ή καποιος κανονισμος.

Περισσοτερο μοιαζει σαν καθετες,  με αποκλειστικες χρησεις και με κοινοχρητους -κοινοκτητους χωρους για την τοποθετηση των ρολογιων κλπ. κοινων εγκαταστασεων.

Link to comment
Share on other sites

23 λεπτά πριν, dimitris GM said:

Εάνειναι αποκλειστικης χρησης,  δεν ειναι κοινοχρηστος

Ξαναδες το. Δες και  τι περιγραφουν τα συμβολαια ή καποιος κανονισμος.

Περισσοτερο μοιαζει σαν καθετες,  με αποκλειστικες χρησεις και με κοινοχρητους -κοινοκτητους χωρους για την τοποθετηση των ρολογιων κλπ. κοινων εγκαταστασεων.

Είναι εντός του χώρου αποκλειστικής χρήσης αλλά απλά κατασκεύασαν εκεί την διάταξη των μετρητών. Υπάρχει και σχέδιο με κορυφές Α,Β,Γ,Δ .... κτλ που υποδυκνύει και οριοθετεί τον χώρο. Κάθετη δεν υπάρχει στο οικόπεδο για τον χωρο αποκλ. χρησης. Υπάρχει φυσικά κάθετη που όμως στην ουσία είναι το κάθε ενα κτίριο της καθε μια αυτονομης και αυτοτελους μεζονετας διοτι δεν ειναι σε επαφή η μία με την άλλη.  

Πρότεινα στην συμβολαιογραφο να γίνει μερική μονομερής τροποποίηση της σύστασης οριζοντίου ιδιοκτησίας και να εξαιρεθεί ο χώρος των διατάξεων ηλ. ρευματος αλλά δυστυχώς ο χώρος αποκλειστικής χρήσης δεν έχει δηλωθεί στο κτηματολόγιο οπότε πρέπει πρώτα να δηλωθεί (ισως με πρόδηλο κτλ) και μετα να γίνει μονομερής τροποποίηση σύστασης. Μιλάμε ομως για χρον. διαστημα κανενα 4μηνο για να γινει αυτό.

Ομως γιατι οι συμβολαιογραφοι να ζητανε στην βεβαιωσή μας να ελεγουμε και τον κοινόκτητο χωρο αποκλειστικής χρήσης (οκ κοινόχρηστος δεν είναι. το αντιλαμβάνομαι αυτό);

 

Edited by thessalon-77
Link to comment
Share on other sites

το θεμα που πρεπει να εξετασετε ειναι

Εαν αυτο το ερμαριο των μετρητων εχει γινει σε βαρος της ΟΙ, οπότε εχεις μεταβολη τμηματος μιας ΟΙ σε "κοινοχρηστο χωρο" αρα απαιτειται τροποποιηση της συστασης με βαση το 98 παρ. 8 εδ. 2.

Απο την στιγμη ομως που εχει δικη του περιγραφη με δικη του κατοψη  όπως προβλεπεται στην αδεια,

και η  ΟΙ περιγραφεται με τα σωστα τμ. και τα χιλιοστα της, χωρις να ανηκει σε αυτην το "ερμαριο" δεν εχεις κανενα προβλημα. Μεταβιβαζεις την καθαρη ΟΙ οπως περιγραφεται, πλεον τυχον δικων της αυθαιρεσιων.

Σαν να ειχες ενα υπογειο, ολοκληρο δικο σου με στοιχεια αβγδεα, εμβαδου 100 τμ. και στην γωνια  ξεχωριστα περιγραφεται ενα τμημα 10 τμ. οπου το λεβητοστασιο και ο καυστηρας.

Δεν σε απασχολει.

Εσυ δινεις βεβαιωση για την ΟΙ.

 

 

Link to comment
Share on other sites

On 23/12/2013 at 5:11 ΜΜ, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

Εγώ γράφω αυτό ακριβώς το κείμενο:

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ

Δηλώνω ότι, έχω στη διάθεσή μου όλα τα δικαιολογητικά στοιχεία και τις μελέτες και θα τα υποβάλλω ηλεκτρονικά εντός της προβλεπόμενης από το Ν.4178/2013 προθεσμίας. Το παρόν σχέδιο είναι ταυτόσημο με αυτό που θα εισαχθεί σε ηλεκτρονική μορφή.

Α/Α ΔΗΛΩΣΗΣ Ν.4178/2013: 2066666

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ: B19533F0053288888

Καλό απόγευμα. Αυτό το τυπικό, προτεινόμενο κειμενάκι, ισχύει και σήμερα, επί Ν.4495;

Edited by gp1
Link to comment
Share on other sites

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ

 Δηλώνω ότι, αναφορικώς με την υπ’ αρίθμ. 123456789 ΔΗΛΩΣΗ Ν.4495/2017, που έχει ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΟ 69438GGGG32E20451, όλα τα δικαιολογητικά στοιχεία, μελέτες, έγγραφα, σχέδια κ.λπ. αυτής, έχουν υποβληθεί εντός της προβλεπόμενης από το Ν.4495/2017 προθεσμίας στο ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ & ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΤΟΥ Ν.4495/2017 του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ). Το παρόν σχέδιο είναι ταυτόσημο με αυτό, που έχει εισαχθεί σε ηλεκτρονική μορφή.

O μηχανικός

  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Kαλημέρα σας,

Σε περίπτωση τακτοποίησης στον 4495 (σε οριστική υπαγωγή από 10/2020), όταν ο συμβολαιογράφος ζητήσει βεβαίωση μηχανικού θα την εκδόσω από το site αυθαιρέτων του ΤΕΕ (την κλασική που βγαίγει αυτόματα) ή πλέον ισχύει η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου και θα χρειαστεί να κάνω κάτι άλλο; 

Η αυτοψία έχει γίνει και αυτή από το 2020. 

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

Μπορείς να εκδόσεις την κλασική βεβαίωση με ημερομηνία αυτοψίας 31/1/21 η οποία θα έχει ισχύ έως 30/6/21. Αν όμως ο συμβολαιογράφος δεν προλάβει να κάνει τα συμβόλαια έως τότε, και δεδομένου οτι δε θα δοθεί άλλη παράταση για βεβαιώσεις νομ/τας, τότε μετά τις 30/6 θα ισχύει η ΗΤΚ με όσα προβλέπονται για αυτή.

Edited by The.Engineer
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.