Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι χρειαζομαι μια βεβαιωση μηχανικου για διαμέρισμα 75τμ στην Θεσσαλονίκη (δημος Θεσσαλονίκης) το οποίο προκειται να δωθεί στην συζυγό μου με γονική παροχή.

 

Κατ'αρχην χρειάζεται για γονική παροχή? Η συμβολαιογραφος λέει ναι αλλά αν ξερει καποιος κατι άλλο ας βοηθήσει.

 

Πρέπει να βρεθούν τα σχεδια στην πολεοδομία διότι δεν τα έχουμε. Ξέρει κανεις πόσο θα μου κοστήσει αυτό? αν το αναλάβει καποιος συνάδελφος στην Θεσσαλονίκη?

 

Επιπλέον υπάρχει καποιο νομικό κόλλυμα στην υπογραφή του από μένα μιας και θα μεταβιβαστεί στην συζυγό μου? Δεν εχω ασχοληθεί με το θέμα διότι ασχολούμαι βασικα με στατικα σε εταιρεία

 

Αν κάποιος συνάδελφος ασχολείται με θέματα τέτοια εκεί με αυτά ας μου στειλει  pm.

 

ευχαριστώ

Πάντως αν καποιος ασχολειται με τετοια θέματα ας μου γραψει μηνυμα στον λογαριασμο μου. Με ενδιαφερει να αναθέσω την διαδικασια σε συναδελφο εκει στην Θεσσαλονίκη. Thanks

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα συνάδελφοι . Μπορεί να μου πει κάποιος τι βήματα ακολουθώ για βεβαίωση που ζητούν οι συμβολαιογράφοι για αγροτεμάχια? ξέρω ότι δεν χρειάζομαι φύλλο καταγραφής αλλά δεν ξέρω πως να το κάνω να μην εμφανίζεται. Είμαι καινούρια στο χώρο γι αυτό τέτοιες κουτές απορίες....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλησπέρα σας.

Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει εάν μπορεί ηλεκτρολόγος μηχανικός να υπογράψει βεβαίωση μηχανικού? Γενικότερα, υπάρχει κάποια λίστα με τις ειδικότητες που έχουν το δικαίωμα αυτό?

 

Ευχαριστώ. 

Link to comment
Share on other sites

Mη έχοντας το δικαίωμα υπογραφής αρχιτεκτονικών μελετών και τοπογραφικών δεν έχεις δικαίωμα χορήγησης βεβαίωσης.

Στο πρακτικό θέμα τώρα. Έχεις διαβάσει το αχανές αντικείμενο των αυθαιρέτων; Το πως ελέγχεις ένα ακίνητο πολεοδομικά; Το πως αποσαφηνίζεις έννοιες ΓΟΚ και ΝΟΚ στο πεδίο ενός ακινήτου; Το τι επιπτώσεις (αστικές, πειθαρχικές κλπ) θα έχεις εάν χορηγήσεις εσφαλμένη βεβαίωση ;

Πρώτα να δούμε το ουσιαστικό θέμα και μετά το θέμα δικαιώματος.

Link to comment
Share on other sites

Παύλο με συνυπογραφή σχετικής ειδικότητα θα μπορούσε να βγει βεβαίωση (τώρα θα μου πεις... για μια βεβαίωση πολλές υπογραφές.... αλλά λέμε τώρα) 

Link to comment
Share on other sites

και ποιο το νόημα μιας συνυπογραφής, η οποία δεν γνωρίζω αν γίνεται σε μια βεβαίωση; 

Αυτό που εννοείς Κώστα είναι για τις υπαγωγές όπου για παράδειγμα η δική σας ειδικότητα πρέπει να βάλει στη δήλωση ειδικότητα ΠΜ ή ΑΤΜ αν απαιτείται τοπογραφικό, ή  και οι δυο δικές μας ειδικότητες να βάλουν μηχανολόγο ή ηλεκτρολόγο μηχανικό, αν απαιτείται η τεχνική έκθεση για τον έλεγχο πίνακα γειώσεων και λοιπών Η/Μ εγκαταστάσεων.

Αυτό που πρέπει να αναδειχθεί από τη συζήτηση είναι οι συνέπειες μιας λανθασμένης βεβαίωσης, πόσο μάλλον όταν αυτή πάει να χορηγηθεί από ειδικότητα που δεν έχει ουδεμία σχέση με το αντικείμενο.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Pavlos33 πρώτον ευχαριστώ για την άμεση απάντηση: "Mη έχοντας το δικαίωμα υπογραφής αρχιτεκτονικών μελετών και τοπογραφικών δεν έχεις δικαίωμα χορήγησης βεβαίωσης". Τα υπόλοιπα προσωπικά για εμένα είναι περιττά. Εφόσον δεν έχω εγώ σαν μηχανικός το δικαίωμα, δεν με απασχολεί η εγκυρότητά της. Ας απασχολήσει αυτόν που θα την υπογράψει.

 

Και πάλι ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Κι εγώ θα ήθελα να ρωτήσω το εξής : Σε διαμέρισμα με αποθήκη στο δώμα, αποθήκη στο υπόγειο και θέση στάθμευσης (έτσι περιγράφεται στο αρχικό συμβόλαιο) έκανα ρύθμιση της αποθήκης στο υπόγειο που ήταν αυθαίρετη. 

Τώρα προχωράνε σε πώληση και η συμβολαιογράφος μου ζητάει να της δώσω ξεχωριστή βεβαίωση για το διαμέρισμα με τη θέση στάθμευσης, ξεχωριστή για την αποθήκη στο δώμα και άλλη για την αποθήκη στο υπόγειο = 3 ηλεκτρονικά κλειδιά. Δηλαδή ν ανοίξω επιπλέον άλλους δύο κωδικούς Δήλωσης. Έτσι είναι? 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.