Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαιτούμενα έγγραφα και σχέδια για Ν. 4014/2011


Recommended Posts

εχω αρχίσει να συντάσσω τα διαγράμματα κάλυψης στα αυθαίρετα που έχω αναλάβει να τακτοποιήσω.

Βρέθηκα μπροστά στα εξής προβλήματα.

1. όταν είναι να ταχτοποιήσω ένα όροφο σε ένα κτίριο, συντάσσω δ.κ μόνο για τον συγκεκριμένο όροφο; Αυτό συναντά πολλές δυσκολίες ειδικά όταν πρόκειται για αυθαίρετο όροφο σε εξαιρούμενο με τον 1337 ισόγειο.

Παράδειγμα, σε ένα ισόγειο εξαιρούμενο με τον 1337 προστέθηκε αυθαίρετος όροφος. Συνήθως σε ένα δ.κ. αρχίζουμε με τα επιτρεπόμενα και προχωράμε στα πραγματοποιούμενα για όλους τους ορόφους και μετα ξεχωριστά για κάθε όροφο. Σε μια περίπτωση όπως η παραπάνω (ισόγειο με 1337 και αυθαίρετος όροφος) πως το χειριζόμαστε;

2. Πρέπει να αναφέρουμε τα επιτρεπόμενα στοιχεία δόμησης όταν πρόκειται για αυθαίρετο χωρίς άδεια, για τον λόγο ότι δεν χρειάζεται εκτός του ύψους να τα συγκρίνουμε με τα πραγματοποιούμενα.

3. Πόλλες φορές έχουμε διαφορετικά εμβαδά οικοπέδου σε ότι αφορά τα συμβολαια, το διάγραμμα ρυμοτομίας με τις διάφορες πράξεις τακτοποίησης. Για να δούμε την επιτρεπόμενη δόμηση και κάλυψη κτλ. ποιο εμβαδό παίρνουμε υπόψη;

4. Μπορώ να εντάξω ένα κτίριο στα χάμηλα, εαν με συμφέρει, ώστε να μικρύνουν τα πρόστιμα. Πχ. ένα αυθαίρετο χωρίς άδεια έχει εξώστες ή Η/Χ, που αν τα λάβω υπόψην σαν χαμηλό κτίριο δεν υπερβαίνουν τα επιτρεπόμενα οπότε δεν βάζω λοιπη παράβαση.

5. Γενικά στο διάγραμμα κάλυψης δείχνουμε σε ποια κατηγορία υπέρβασης βρίσκεται το κάθε αυθαίρετο (<50%, 50% εως 100% κτλ.); Το ρωτώ γιατί στο δ.κ δεν κάνουμε αναγωγή του κάθε ορόφου(ιδιοκτησίας) στα ποσοστά του στο οικόπεδο.

Αυτό είναι άσχετο. Μπορεί ένα οικόπεδο να βγαίνει εκτός Ρ.Γ. ή πρέπει να το όρίσω ως την ρυμοτομική;

 

Απ' ότι αντιλαμβάνομαι το δ.κ. που καλούμαστε να συντάξουμε δεν έχει καμια σχέση με το τυπικό μιας άδειας. Πρόκειται για κάτι υβριδικό και διαφορετικό σε κάθε περιπτωση αυθαιρέτου. Ποσο μάλλον στα εξ αδιαιρέτου. Το σίγουρο είναι ότι το Δ.κ. είναι το πιο δύσκολο κομματι της διαδικασίας. Αν κάποιος με εμπειρία έχει συνταξει για αυθαίρετο, θα μπορουσε ενα το αναρτήσει;

Edited by steve100
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Και όσοι έχουμε περαιώσει φακέλους πελατών και έχουν γίνει και μεταβιβάσεις και..και..και..

Έχουμε πληρωθεί μόνο την εισαγωγή στο σύστημα και την αρχιτεκτονική αποτύπωση θα κλαίμε στο ΤΕΛΟΣ το βλέπω!

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με το διάγραμμα κάλυψης όμως στην B Φάση θα συντάξεις νέο δικό σου, στο οποιο μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα υπολογιστικά δεδομένα που είχε το της άδειας.

 

Αυτο μονο αν διαφοροποιειται το παλιο Διαγραμμα Καλυψης(=Τοπογραφικο).

Αν εχουμε πχ. περιπτωση ΑΛΛΑΓΗΣ ΧΡΗΣΗΣ και μονο (πχ. απο Αποθηκη σε Διαμερισμα), τοτε υποθετω οτι αρκει το παλιο Τοπογραφικο, σωστα?

Link to comment
Share on other sites

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι, όπου έχουμε οικοδομική άδεια, υποβάλλουμε τα εγκεκριμένα σχέδια της άδειας με συμπληρωμένες τις αυθαιρεσίες και τους "υπολογισμούς" (με διαφορετικό χρώμα), σφραγίζουμε και υπογράφουμε.

Δεν φτιάχνουμε καινούργια, παρά μόνο σε περιπτώσεις όπου δεν είναι δυνατόν αυτό (π.χ. αυθαίρετος όροφος κ.λπ.).

Link to comment
Share on other sites

Έχετε προωθήσει τις υπαγωγές του προηγούμενου έτους σε ολοκληρωμένη υπαγωγή. Υπάρχει πρόβλημα εάν δεν το κάνουμε μέχρι να ανοίξει η πλατφόρμα που θα ανεβαίνουν τα σχέδια;

Link to comment
Share on other sites

Επομένως η προθεσμία για κατάθεση σχεδίων 30/3 σε τι ακριβώς αναφέρεται? Αφού είναι η προθεσμία για την κατάθεση των σχεδίων και τα σχέδια κατατίθενται κατά την προώθηση της αίτησης σε οριστική υπαγωγή; Ούτε εγώ έχω κάνει ακόμα αλλά αρχίζω να ανησυχώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.