Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαιτούμενα έγγραφα και σχέδια για Ν. 4014/2011


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 2,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σε οικοδομή εντός σχεδίου, με πρώτη άδεια του 1953 προστέθηκαν αυθαίρετα χώροι στο Β όροφο. Η προσθήκη αυτή φαίνεται σε σχέδια (από μηχανικό) που προσαρτόνται σε σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας. Παραλείπεται ένα δωμάτιο το οποίο προστέθηκε αργότερα.

Πρέπει στην αρχική άδεια να δείξω όλους τους επιπλέον χώρους ή μπορώ να καταθέσω τα σχέδια του συμβολαίου προσθέτοντας και το επιπλέον δωμάτιο; (έννοείται ότι στη δεύτερη περίπτωση θα κατατεθεί και η κάτοψη της αδείας)

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να έχει υπωθεί αυτό που θα ρωτήσω αλλά δεν βρ΄σικω κάτι με αναζήτηση.

 

Έχω ένα πελάτη σε εξ αδιαιρετου με τη αδερφή του. Έχουν δύο ανεξάρτητες κατοικίες σε εξ αδιαιρέτου οικόπεδο χωρίς κάθετη ιδιοκτησία. Ο πελάτης μου θέλει να τακτοποιήσει αλλά η αδερφή του όχι, και δεν θέλει να πληρώσει όλο το πρόστιμο αυτός. Σκέφτομαι να του πω να τακτοποιήσει (επιλεκτικά) μόνο το δικό του και βέβαια δεν θα πάρει βεβαίωση αλλά εξαιρέιται από μελλοντική κατεδάφιση το δικό του κτίσμα. Θα ζητήσει βέβαια συναίνεση από την αδερφή του για να τακτοποιήση το δικό του αφού ουσιαστικά είναι εξ αδιαιρέτου.

 

Το θεωρείτε σωστή λογική?

 

Λάθος ! Δεν υπάρχει δικό του και δικό της σε εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησία ! Που λέει ότι αυτό το κτίσμα (ας πούμε αυτό που θα ρυθμίσεις) είναι το δικό του και το άλλο της αδελφής του ? Πουθενά. Στο μιλητό.

Edited by STAVION
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω για την απαντηση STAVION.ουτε κι εγω εχω ασχοληθει ακομα με την τρωτοτητα.απλως ρωταω επειδη εχω χρηση υπηρεσιες αν χρειαζεται για το υπογειο μελετη στατικης επαρκειας (για ολο το κτιριο?) και για το δωμα (κατοικια) τρωτοτητα..

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

 

έκανα μια αναζήτηση αλλά δεν κατάφερα να βρω απάντηση στο παρακάτω θέμα..

Ζητάνε στο σύστημα το ΤΕΕ, εκτός των λοιπών δικαιολογητικών και αρχείων το εξής : "Θετική απόφαση της επιτροπής της παρ. 9 του αρθ. 24 του Ν. 4014"

Τι σημαίνει αυτό?τι ακριβώς ζητάνε?...αγχώνομαι μήπως χωρίς λόγο? Έχω διαβάσει το σημείο στο νόμο αλλά δεν έβγαλα πόρισμα..

 

Ευχαριστώ

Edited by mellow
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.