Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Απαιτούμενα έγγραφα και σχέδια για Ν. 4014/2011


Recommended Posts

Όχι δεν υπάρχει καμία διαφορά.

Υπάρχει όμως ειδική σελίδα μέσω του συστήματος όπου μπορεί ο ιδιοκτήτης να βλέπει την πορεία της δήλωσης βάζοντας το Ονοματεπώνυμο, το ΑΦΜ του και μάλλον το ηλεκτρονικό κλειδί αυτής....

 

https://portal.tee.gr/ypeka/auth/pages/public/DilosiBeb.jspx

 

Αλλά ακόμα κι εκεί δεν νομίζω να βλέπει τα αρχεία.....

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Άντε να καταλάβει ο πελάτης ότι έτσι όπως λειτουργεί το σύστημα ακόμα και να έβγαινε βεβαίωση ότι ανέβηκαν όλα τα αρχεία, πάλι δεν θα σήμαινε τίποτα γιατί κανείς δεν ελέγχει αυτά τα αρχεία. Και pdf με συνταγές μαγειρικής να ανεβάσεις θα το δεχτεί το σύστημα. Συνεπώς αφού δεν είναι δυνατό να γίνεται άμεσος έλεγχος των αρχείων όταν ανεβαίνουν, δεν μπορεί και να εκδίδεται καμία βεβαίωση για την πληρότητα του "ηλεκτρονικού φακέλου".

 

Ασε που ανα πασα στιγμη, ακομα και να εχει περαιωθει η Β' φαση, μπορει να επεμβει ο μηχανικος και να επαναφερει τη δηλωση σε προσωρινη υπαγωγη... (αν υπηρχε βεβαια καποιου ειδους αποδεικτικο περαιωσης Β' φαση, τοτε δεν θα μπορουσε να το κανει ερημην...)

Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν υπάρχει καμία διαφορά.

Υπάρχει όμως ειδική σελίδα μέσω του συστήματος όπου μπορεί ο ιδιοκτήτης να βλέπει την πορεία της δήλωσης βάζοντας το Ονοματεπώνυμο, το ΑΦΜ του και μάλλον το ηλεκτρονικό κλειδί αυτής....

 

https://portal.tee.g.../DilosiBeb.jspx

 

Αλλά ακόμα κι εκεί δεν νομίζω να βλέπει τα αρχεία.....

 

Δεν φαινονται τα αρχεια.

Μου εδωσε εμενα αυτη τη διευθυνση πελατης για να "ελεγχξω αν ο μηχανικος του περαιωσε την Β' φαση".............

Του φαινεται ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ που δεν μπορει να ειναι σιγουρος αν ο μηχανικος του περαιωσε η οχι την Β' φαση........

Στην απαντηση μου οτι την "ευθυνη την εχει ο μηχανικος", μου απαντησε: "Αν σε σκοτωσει αυτοκινητο επειδη περασε με κοκκινο, την ευθυνη την εχει αυτος που περασε με κοκκινο, αλλα εσυ εισαι που πας στον Αγιο Πετρο..." :smile:

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά όταν ολοκληρώνω μια δήλωση 4014, παραδίδω στον πελάτη ένα πλήρη φάκελλο με τα πάντα σε έντυπη μορφή κι όχι μόνο το 5σέλιδο pdf. Φωτοτυπίες σχεδίων, εγγράφων και οικονομικών παραστατικών κ.λπ. με ένα ωραιότατο εξώφυλλο... Δεν είχα ποτέ μου πρόβλημα. Το κόστος της συγκεκριμένης εργασίας συμπεριλαμβάνεται στην αμοιβή.

 

Είναι θέμα "σοβαρότητας" και επαγγελματισμού!!!

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σιγουριά για την περαίωση θα υπάρξει μόνο αν και όταν γίνει έλεγχος των αρχείων ή αν ανακοινωθεί ότι δεν θα γίνει ποτέ. Μέχρι τότε ούτε οι πελάτες μπορούν να είναι 100% σίγουροι αλλά ούτε και οι μηχανικοί.

Link to comment
Share on other sites

στα σχεδια υπαρχουσας αδειας, που κανετε διγραμμισεις, προσθηκες κλπ, βαζετε σφραγιδα? (το σχεδιο εχει ηδη σφραγιδα απο τον μηχανικο που εξεδωσε την αδεια)

Link to comment
Share on other sites

Αν πάνω σε αυτά δεν σημειώσεις - προσθέσεις τίποτα, τότε δεν χρειάζεται.

Αν όμως σημειώσεις κάτι, τότε χρειάζεται να σφραγίσεις - υπογράψεις.

 

Π.χ. εγκεκριμένο τοπογραφικό διάγραμμα άλλου συναδέλφου, το οποίο έχει κατατεθεί για έκδοση ΟΑ σε ακίνητο, που έχει αυθαίρετη προσθήκη κατ' επέκταση. Πρέπει πάνω σε αυτό το τοπογραφικό να σημειώσεις την αυθαιρεσία, να σφραγίσεις και να υπογράψεις ακριβώς δίπλα σε αυτή, αφού πρωτίστως βάλεις και το "κειμενάκι - πινακάκι" στο οποίο θα περιγράφεις - εμφανίσεις το τι ακριβώς δηλώνεται μέσω της συγκεκριμένης δήλωσης 4014.

 

Δεν σφραγίζεις - υπογράφεις το σχέδιο!!!

Σφραγίζεις - υπογράφεις ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΠΛΑ (σε κάποιον ελεύθερο χώρο) σε αυτά που αναφέρεις εσύ!!!!

Το σχέδιο είναι ...αλλουνού!

Εσύ απλώς "επικυρώνεις" τη δική σου αναφορά πάνω σε αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας. Έχω ένα εγκεκριμένο διάγραμμα κάλυψης σε εκτός σχεδίου περιοχή για τρεις ισόγειες κατοικίες με υπόγειο. Έχει ένα σχέδιο διαμόρφωσης σε 1:500, σχεδιαγράμματα κάλυψης σε 1 200 , τομές σε 1 100 (απ' όλες τις κλίμακες έχει ο μπαξές) και πινακάκι υπολογισμών για κάλυψη, δόμηση, όγκο και εξώστες. Επειδή η κάλυψη ισούνταν με τη δόμηση δεν απεικονίστηκαν πουθενά στο ΔΚ τα υπόγεια και οι εξώστες.

Οι αυθαιρεσίες που τακτοποιώ είναι μισό-ξεμπάζωμα υπογείου τακτοποιημένου με 3843 και υπέρβαση κάλυψης και δόμησης στο επίπεδο του πρώην υπογείου που έγινε ισόγειο. Προβληματίζομαι για την απεικόνιση στο ΔΚ.

Σκέφτομαι να συμπληρώσω το εγκεκριμένο σχέδιο με σκαριφήματα για τα υπόγεια (όπου θα δείχνω χώρους που τακτοποιούνται με 4014, χώρους τακτοποιημένους με 3843 και νόμιμους χώρους και να συμπληρώσω τις αυθαιρεσίες στα υπάρχοντα σκαριφήματα κάλυψης. Και λέω να συμπληρώσω με λεκτικό το σκαρίφημα κάλυψης (το οποίο δεν έχει και τίτλο) λέγοντας ότι οι αυθαιρεσίες αφορούν υπόγεια τμήματα που ξεμπαζώθηκαν. Φοβάμαι πως δε θα είναι κατανοητό. Υπάρχει κάποια άλλη ιδέα;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.