Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νόμιμα όλα τα καταπατημένα


akius

Recommended Posts

απ'ο ΕΘΝΟΣ

 

 

 

ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ

 

Νόμιμα όλα τα καταπατημένα

 

 

 

Νομοθετική ρύθμιση για την τακτοποίηση χιλιάδων καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου προωθεί η κυβέρνηση. Με την απόδοση των τίτλων ιδιοκτησίας υπολογίζεται ότι στα κρατικά ταμεία θα εισρεύσει 1,5 δισ. ευρώ. Η εξαγορά των εδαφικών εκτάσεων θα γίνεται με βάση τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων χωρίς να αποκλείονται και εκπτώσεις.

assets_LARGE_t_420_54021547_type12128.jpg

Το υπουργείο Οικονομικών προωθεί σχέδιο «τακτοποίησης» χιλιάδων καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου, μετά τις ρυθμίσεις για τους ημιυπαίθριους και τα αυθαίρετα, που εκτιμάται ότι θα φέρουν στα δημόσια ταμεία έσοδα ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Στο υπουργείο εξετάζουν ένα πλαίσιο που θα διέπει τους όρους απόκτησης νόμιμων τίτλων για τις εκτάσεις αυτές, το οποίο θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

 

 

 

 

Και κατσε εσυ καια γορασε με υπεραξια νομιμο αγροτεμαχιο η οικοπεδο......

ακου στην αντικειμενικη λεει......θα μαζεψω καμια 100 μεταναστες θα τους αφησω καπου ναποκτησω και εγω το οικοπεδακι μου!! αν τους αφησω σε βραχονησιδα λετε να πιασει?

Edited by AlexisPap
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Θέλω να πιστεύω ότι είναι ένα κακόγουστο αστείο κάποιου δημοσιογράφου που δεν είχε θέμα για το Σαββατοκύριακο...

 

Ήδη έχουν συμβεί αρκετά πράγματα που τα θεωρούσαμε αντισυνταγματικά. Δεν σηκώνει κι άλλο...

Link to comment
Share on other sites

Κάνετε λάθος φίλοι μου. Αφού ξεκίνησαν τα αυθαίρετα είναι εντελώς παράλογο να μην ενταχθούν τα καταπατημένα. Με ποια λογική δηλαδή καταστρατηγούνται όλα τα υπόλοιπα? Έχουμε μέγιστο ύψος 9 μέτρα πχ. Φτιάχνει ο άλλος οικοδομή 15 μέτρων, βέβαια, ας την βάλουμε στα αυθαίρετα. Κάλυψε ο άλλος 100%, δόμησε 400%? Έχει λεφτά? Κομπλέ και αυτός. Η λογική είναι μια, λεφτά μαζεύουμε, δώστε τα όλα. Και αν είχε γίνει όταν ήθελε να το κάνει ο Σουφλιάς, θα είχε πληρωθεί το χρέος της Ελλάδας. Τώρα θα μαζέψει ψίχουλα.

 

Δεν έχω κανένα αυθαίρετο ή καταπατημένο. Όμως πλέον το μόνο που αναρωτιέμαι είναι, γιατί δεν έχω?

 

Επίσης ονειρεύομαι μια Ελλάδα που θα επιτρέπονται αυτά

 

Amazing-Architecture-Terrace-Exterior-Design-Shell-House-by-Kotaro-Ide.jpg

Amazing Home Design Architecture by Kotaro Ide

 

και αυτά

Villas-Finestre.jpg

CC Arquitectos

 

Ελεύθερη δόμηση για όλους! Σοβαρή αρχιτεκτονική επιτροπή για ΟΛΕΣ τις κατασκευές και ΟΛΕΣ τις περιοχές, και δώστε τα πάντα. Τι σημαίνει δασικό, και παραθαλάσσιο? Τι πάει να πει εντός και εκτός σχεδίου? Φτιάξτε περιοχές οικιστικής ανάπτυξης, μέσα στα δάση, και τις παραλίες, στους κάμπους και τα βουνά, κόψτε οικόπεδα, δώστε μελέτες με αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, ΕΛΕΓΞΤΕ τα πάντα, και επιτέλους αρχιτεκτονικά μόνο στους διπλωματούχους αρχιτέκτονες και σε κανέναν άλλο, και θα γίνει ο τόπος αυτός ο παράδεισος που μας αξίζει.

Τα είπα και ξαλάφρωσα.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Α τέλεια και δεν είχα χωράφι! Μα τι ξεφτίλες είμαστε; Αντί να βγουν δασικοι, γενικό χωροταξικό, κτηματολόγιο κλπ. και να τελειώνει το παραμύθι, γινόμαστε Ουγκάντα (συγνώμη προς την Ουγκάντα) μέρα με τη μέρα.

 

** Μάλλον τα δίνουν στους Έλληνες καταπατητές για να μην προλάβουν να έρθουν να τα πάρουν οι "δανειστές" μας**

Link to comment
Share on other sites

Την περιοχή μας την προστατεύουμε μόνοι μας και δεν περιμένουμε τους νόμους και που και πολλούς έχουμε αλλά δεν εφαρμόζονται όπως πρέπει Οταν εγκαταλέιπουμε την περιοχή που αγαπούμε και πάμε σε μια περιοχή που δεν μας ενδιαφέρει τι γίνεται γύρω μας , έχουμε αυτά τα αποτελέσματα ¨οσο οι άνθρωποι μιας περιοχής έχουν την ηθική και παιδεία που διαμορφώνεται σε μεγάλο διάστημα χρόνου , τόσο και η περιοχή τους είναι ειδυλλιακή σαν περιβάλλον. Και βασικά να υπάρχουν άνθρωποι σε μια περιοχή που ενδιαφέρονται για αυτήν δηλαδή να μην ερημώνει. Δεστε το αγώνα των κατοίκων του Καστελόριζου μετά των β παγκόσμιο πόλεμο να διατηρήσουν το νησί τους παρά την καταστροφή που είχε και να διατηρήσουν έστω και στο ελάχιστο το πρωτερο περιβάλον τους οικιστικό και φυσικό παρά τις δυσκολίες και τις σειρίνες γύρω τους και την περιπλάνηση τους ακόμα και στην Παλαιστίνη.

Όταν διατηρούν την ηθική τους και δεν τους κάνει το χρήμα , αλλότριους ανθρώπους , τόσο και η περιοχή τους είναι καλή Και ξέρεται αυτό έχει αμφιμονοσήμαντη σχέση αφού και το περιβάλλον επιδρά και αλλοτριώνει τελικά την ηθική των κατοίκων τους (βλέπε μεγάλεις πόλεις Ελλάδος και άλλων χωρών)

Εγώ όταν διαπίστωσα προσπάθεια από κάποιον για καταπάτηση εδάφους στην περιοχή μου , όχι μόνο δεν συνεργάστηκα αλλά ύστερα από σφύριγμα σε κάποιους συντοπίτες μου έφαγε πολύ στειλιάρι .Και ακόμα και σε νόμιμα περιοχές εντός οικισμού , αλλά ειδικής περίπτωση όπως ο χώρος του κάστρου μας , ύστερα από κινητοποίηση ντόπιων δεν προχώρησε τίποτα .

Χαρακτηριστικός είναι ο αγώνα ενάντια στο πυρηνικό εργοστάσιο την δεκαετία του 1980 Βεβαια κάποιες μικρές καταστάσεις ξεφύγανε αλλά είναι πολύ λίγες και αποτελούν μικρές εξαιρέσεις Εγώ ειδικά για την περιοχή ότι νόμο και να βγάλουν όσο δεν αλλοτριώνονται οι συντοπίτες μου από το χρήμα και όλα τα άλλα λειτουργούν σωστά όπως οι σχέσεις , η οικογένεια ο πολιτισμός , δεν φοβάμαι τίποτα όσο αναφορά το περιβάλλον που ζω. Χρειάζονται και οι νόμοι και η οργάνωση , αλλά πρωτίστως όλα είναι θέμα πολιτισμού παιδεία και ηθικής που δυστυχώς περνάνε μεσα από τις παραδόσεις του τόπου και την οικογένεια σε περίοδο που ξεπερνά πολλές γενιές ίσως έρχονται από τα χρόνια των προγόνων μας (και δεν εννοώ μόνο τους αρχαίους υμών προγόνους Ελλήνες αλλά και τους λαούς που έφεραν και την δική τους κουλτούρα όπως πχ οι αρβανίτες κλπ)

Για να αναφέω ένα παράδειγμα στην τύχη ας πούμε ο οικισμός της Σκύρου , όπως και πολλών νησιωτικών περιοχών χρειάστηκε αρχικά πολεοδομικούς νόμους γα να γίνει αυτό το απίστευτα όμορφο σαν εικόνα δημιούργημα με το λευκό και την απλότητα να κυριαρχεί? Ηταν το αποτέλεσμα που αντανακλούσε το πολιτισμό τους και ότι υπάρχει πίσω από αυτόν όπως η αγνότητα των ανθρώπων. Και σε όλες αυτές τις περιοχές υπήρχαν στοιχεία σοσιαλισμού ώστε και χωρίς να γίνεται συνειδητά και έστω αν ουσιαστικά κανέις δεν το ήξερε ή χωρίς να έιναι θεσμοθετημένο , πάντως ο καπιταλισμός που ζούμε δεν υπήρχε στις κοινωνίες αυτές. Το πρόλαβα στο χωριό μου έστω και αν δεν ήμουν μόνιμος κάτοικος τότε και που λίγο διατηρείται και σήμερα.

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Είναι αλιτήριοι, πρέπει να πληρώσουν μόνο και μόνο για την ιδέα να ρίχνουν τέτοια 'πυροτεχνήματα'.

Να απαιτήσουμε από συλλόγους και ΤΕΕ ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ.

Να ενημερωθούμε όλοι οι μηχανικοί και να προστατέψουμε τον τόπο μας στιγματίζοντας- ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ οποιονδήποτε συμμετέχει σε τέτοιες τακτοποιήσεις.

Να μην δεχτούμε σε καμία περίπτωση ένα πιθανό τέτοιο ψήφισμα και να κινηθούμε μαζικά και δικαστικά εναντίον τους..διαφορετικά η χώρα θα γίνει παρανάλωμα.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.