Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άνοιξε ξανά η διαδικασία Πιστοποίησης Προσωρινών Επιθεωρητών από το ΥΠΕΚΑ


savas76

Recommended Posts

η πλακα ειναι οτι οι επιθεωρητες δινουν υψηλα ποσοστα σε μια αμοιβη της πλακας που για μενα δεν αντιστοιχει στην (σωστη...) δουλεια που θα χρειαστει μια επιθεωρηση και τον χρονο που θα σπαταλησεις...

Για πεστε μας και για καμια προμηθεια που ακουσατε για να γελάσουμε...

Link to comment
Share on other sites

Εχουν γίνει επιθεωρήσεις σε 10 λεπτά ή από σχέδια...Αστο..... Για προμήθεια παίζει 20%..Με φίλο μεσίτη αυτό παίζουμε ή και καθόλου στις μικρές αμοιβές....Εχω ακούσει και μισά-μισά....

Link to comment
Share on other sites

Έχει έρθει η εποχή που δεν πίστευε κανείς ότι θα έρθει: η εποχή που δεν θα υπάρχει "μίζα" και "προμήθεια".

 

Κάποτε που περίσσευε χρήμα η "μίζα" και η "προμήθεια" άνθιζαν.

 

Τώρα δεν περισσεύει σάλιο. Μου λένε κάποιοι (και ο πατέρας μου μεταξύ αυτών) "μα καλά, προτιμάς να μην πάρεις την δουλειά; Δεν έχεις έξοδα να πληρώσεις; Κάνε μια καλύτερη τιμή"

 

Ναι, προτιμώ να μην την πάρω παρά να πληρώσω και από την τσέπη μου για να πω ότι δούλεψα.

 

Ειδικά στην περίπτωση των ΠΕΑ, τι να το κάνω να πάρω μια δουλειά 200€ (με ΦΠΑ) που ζητάνε κάποιοι, αν πληρώσω 37,4€ ΦΠΑ, 50€ προμήθεια για να πάρω την δουλειά, 40,65€ φόρο εισοδήματος (με ένα 25% . Το ΤΣΜΕΔΕ δεν εκπίπτει πλέον από την εφορία οπότε οι περισσότεροι θα είμαστε στο 25% ή και παραπάνω) 10€ έξοδα μεταφοράς και 3€ εισφορά αλληλεγγύης. Μένουν 62€ για περισσότερες από 10 ώρες δουλειάς, ούτε 5€ την ώρα. Δεν κάνω καλύτερα ιδιαίτερα να βγάζω τα διπλάσια;

 

Όπως προανέφερα, οι προμήθειες σιγά σιγά τελειώνουν.

 

Υ.Γ. Να σας θυμίσω ότι πλέον τα εικονικά τιμολόγια και η φοροδιαφυγή έχουν σημαντικά πιο αυστηρές ποινές.

Υ.Γ.2 Ακόμα δεν είμαι ενεργειακός επιθεωρητής, περιμένω την έγκριση από την ΓΕΠΕΕ. Ακόμα και όταν γίνω ενεργειακός θα είμαι τυπικός. Θα κόβω απόδειξη για ότι πληρώνομαι και δεν θα εργάζομαι "δωρεάν".

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

Επανέρχομαι στο θέμα των μαζικών απορρίψεων λόγω υπεύθυνης δήλωσης. Όσοι κόπηκαν ή περιμένουν να κοπούν, ας δουν αυτό (απο χθεσινή ανακοίνωση στο buildingcert)

 

http://www.buildingcert.gr/120517_1122_keimeno_dilosi.pdf

Link to comment
Share on other sites

Επίσης τους είχα γράψει σχετικά (11 μέρες πριν) :

 

"Αξιότιμε κε ή κα,

αρχικά σας γράφω γιατί θα ήθελα να μάθω για την έγκριση ή όχι της αίτησής μου για προσωρινή ενεργειακή επιθεωρήτρια. Ξέρω ότι μέχρι σήμερα έχουν βγει δύο λίστες έγκρισης και δύο απόρριψης. Δεν είμαι σε καμμία από αυτές, συμμερίζομαι όμως ότι είτε η εξέταση των αιτήσεων είτε η ανακοίνωση γίνονται τμηματικά. Αυτό που με απασχολεί όμως είναι ότι βλέπω στις αιτίες απόρριψης "δεν έχει υποβληθεί / δεν είναι πλήρης η υπεύθυνη δήλωση.", να εμφανίζεται συνεχώς και σε πολύ μεγάλα ποσοστά. Το συνδυάζω και με το γεγονός ότι έχει κυκλοφορήσει μία φήμη στο διαδίκτυο, ότι δηλαδή κόπηκαν πολλοί επειδή είχαν βρει την πρώτη πρόσκληση για ενεργειακούς επιθεωρητές, του 2010. Αυτή διέφερε στο κείμενο της υπευθυνης δήλωσης, προστέθηκε στην ουσία η φράση "δεν είναι δημόσιος υπάλληλος ή υπάλληλος Ν.Π.Δ.Δ. ή υπάλληλος του ευρύτερου δημόσιουτομέα με σχέση δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου".

......................................................................................................................

Τελοσπάντων δεν συνεχίζω άλλο την επιχειρηματολογία, γιατί δεν είμαι ακόμα σε καμμία από τις λίστες , θα παρακαλούσα όμως αν όντως έχει παρατηρηθεί αυτό το φαινόμενο, να το θέσετε υπόψιν σε όποιον θεωρείτε αρμόδιο. Είναι σημαντικό να το επισημάνετε, γιατί δεν υπήρχε στην όλη διαδικασία η δυνατότητα να διορθώσουμε ένα ενδεχόμενο λάθος.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας,

 

Με εκτίμηση

..........."

 

Και πήρα την απάντηση:

 

"Παρακαλούμε όπως αναμένετε περαιτέρω ανακοινώσεις. Έπειτα, ήταν γνωστό σε όλους τους υποψήφιους ότι πριν την οριστική υποβολή των δικαιολογητικών τους μπορούσαν να αλλάξουν οτιδήποτε μέσα στο αρχείο τους, οποιαδήποτε στιγμή και όσες φορές το επιθυμούσαν."

Link to comment
Share on other sites

εχουμε ξαναπει οτι αυτο εγινε επιτηδες και με σκοπο το κοψιμο εκατονταδων υποψηφιων. τωρα τι σκοπο εχουν στις ενστασεις που θα γινουν δεν ξερω, εγω παντως απο τους πρωτους εστειλα ενσταση με συνημμενη την γ@%#μενη Υ/Δ που ζητανε τα γραφειοκρατικα τεμπελόσκυλα...

Link to comment
Share on other sites

εχουμε ξαναπει οτι αυτο εγινε επιτηδες και με σκοπο το κοψιμο εκατονταδων υποψηφιων. τωρα τι σκοπο εχουν στις ενστασεις που θα γινουν δεν ξερω, εγω παντως απο τους πρωτους εστειλα ενσταση με συνημμενη την γ@%#μενη Υ/Δ που ζητανε τα γραφειοκρατικα τεμπελόσκυλα...

Συνάδελφε αν δε σε κανει κόπο ανέβασε ένα υπόδειγμα της ένστασης που τους έχεις στείλει. Αν και κατά την γνώμη μου έπρεπε η ΓΕΠΕΕ να έχει κάποιο έντυπο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.