Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αμοιβή τοπογραφικού σε ΕΓΣΑ'87-Σύστημα αμοιβών ΤΕΕ


Recommended Posts

καλημερα σας,

το θεμα αυτο πιστευω πως αφορα ολους εμας διοτι σε περιπτωση που δεν υπαρχει τοπογραφικο σε ΕΓΣΑ θα πρεπει να υπολογιστει στο ΤΕΕ μαζι με την αμοιβη του μηχανικου.

το θεμα ειναι με ποιο τροπο? στα κτιριακα η τοπογραφικα?

στα τοπογραφικα εργα στην περιπτωση που επροκειται για εντος οικισμου οικοπεδο και ειναι μετρημενο με gps απο χρηση τριγωνομετρικου σημειου για εξαρτηση τι αρθρα χτυπαμε στο ΤΕΕ?

Link to comment
Share on other sites

Για καθαρα τοπογραφικη εργασια θα πας στην κατηγορια τοπογραφικα,αν το τοπογραφικο ειναι για αδεια η για αυθαιρετο το βαζεις μαζι με τις αλλες εργασιες στα κτιριακα.

Στην κατηγορια κτιριακα η αμοιβη τοπογραφικου δεν προσαρμοζεται στη ελαχιστη χιλια κατι ευρω συν φπα ενω στην κατηγορια τοπογραφικα κανει προσαρμογη.

Οποτε αν αφορα μονο τοπογραφικο σκετο και το πας απο κατηγορια τοπογραφικα για να μην σου γινουν κρατησεις απο τα χιλια τοσα της ελαχιστης οταν θα στειλεις την αμοιβη εκτυπωσε το pdf και θα πας στον 5 οροφο στο τεε και θα ζητησεις εξαιρεση απο την ελαχιστη ωστε να γινουν οι κρατησεις απο την τιμη που βγαζει χωρις την προσαρμογη.

Ελπιζω να σε βοηθησα

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Aν κάνω το τοπογραφικό εγώ για συνάδελφο που έχει αναλάβει την τακτοποίηση τότε τι γίνεται??? Βάζω εγώ το τοπογραφικό στο σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ, πληρώνω κρατήσεις, και κόβω ΑΠΥ στον πελάτη? Ή δηλώνει τα στοιχεία ο μηχανικός που έχει αναλάβει ηδη την τακτοποιηση?

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν 2 τρόποι.

Είτε δηλώνεται ομάδα μηχανικών στο σύστημα αυθαιρέτων (εσύ και ο συνάδελφος σου) και έπειτα τα γνωστά: σύστημα αμοιβών, κρατήσεις κ.α.

Είτε παραδίδεις το τοπογραφικό στον πελάτη ως ανεξάρτητη "δουλειά" και αναφέρει ο συνάδελφος σου ότι του παρέδωσε ο πελάτης του υπάρχον τοπογραφικό. Σε αυτήν την περίπτωση δεν είσαι αναγκασμένος να περάσεις από το σύστημα αμοιβών αλλά κόβεις ΔΠΥ.

Link to comment
Share on other sites

(στην 2η περίπτωση να υποθέσω ότι η ΑΠΥ είναι στο ονομα του μηχανικού?)

Αν επιλεγεί η πρώτη περίπτωση το τοπογραφικό μπαίνει στα κτιριακά η ανεξάρτητα στη δήλωση τακτοποιησης του συναδελφου και βγαίνουν και άλλες κρατήσεις πέρα της τακτοποίησης?

Επίσης δεν υπάρχει και μια 3η περίπτωση όπου επιλέγω την δεύτερη αλλά περνάω από το σύστημα αμοιβών για να πληρωθούν οι κρατήσεις?

Link to comment
Share on other sites

Στη 2 περίπτωση εσύ κόβεις ΔΠΥ.

Στη 1 περίπτωση υπολογίζονται όλες οι εργασίες μαζί (ημέρες απασχόλησης, τοπογραφικό, αρχιτεκτονικές αποτυπώσεις) και υπολογίζονται οι κρατήσεις.

Σε ιδιωτικά έργα (σύνταξη συμβολαίου, "αποτύπωση για να μάθει ο ιδιώτης την περιουσία του") όπου δεν γίνεται έλεγχος κατάθεσης αμοιβών δεν απαιτείται να περάσεις από το σύστημα ούτε να πληρώσεις κρατήσεις. Μπορείς να το κάνεις αλλά άπό τη στιγμή που δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που να σε υποχρεώνει.........

Edited by agios
Link to comment
Share on other sites

Δεν βρίσκω τον λόγο να μπει στην ομάδα της τακτοποίησης ο τοπογράφος.

Οπότε κάνω δύο πράγματα.

1. Στο έργο της αμοιβής της τακτοποίησης δηλώνω και τον τοπογράφο αλλά σαν συμφωνηθείσα αμοιβή στην τακτοποίηση βάζω μόνο τη δικιά μου.

2. Δηλώνει μόνος του έργο για αμοιβή ο τοπογράφος.

Link to comment
Share on other sites

1. Δε συμφωνώ, από τη στιγμή που δε θέλεις να μπεί στην ομάδα μελέτης ο τοπογράφος δε πρέπει να δηλώσεις αμοιβή τοπογράφου.

2. Δεν το συνιστώ με βάση το προηγούμενο post μου.

Link to comment
Share on other sites

δλδ για το 2 θεωρητικά ο μηχανικός είπε στον πελάτη, φέρε μου και εξαρτημένο τοπογραφικό γιατί δεν μπορώ να το κάνω εγώ, και ο πελάτης βρήκε εσένα οπότε εσύ τώρα το χειρίζεσαι σαν ιδιωτικό έργο χωρίς να το περάσεις από το σύστημα αμοιβών?

Είσαι όμως καλυμμένος έτσι? Γιατί αφού είναι ο πελάτης που σε βρήκε αλλά ο συνάδελφος σου ανέθεσε το τοπογραφικό, δεν μιλάμε για ιδωτικό έργο αλλά για τοπογραφικό για τακτοποίηση?

 

Με λίγα λόγια γιατι μπερδεύτηκα τι κάνετε εσείς στις περισσότερες περιπτώσεις? Βγάζετε νόμιμες όταν σας αναθέτουν μόνο τοπογραφικό?

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς εγώ πληρώνω όλες μου τις κρατήσεις στο αγαπητό και θαυμάσιο ΤΕΕ.

Αναφέρω απλώς και κάποια άλλη οδό, που σίγουρα κανείς μηχανικός δεν ακολουθεί.

Αν θέλεις μπορώ να σου το αναλύσω καλύτερα με πμ.

Edited by agios
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.