Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Οικισμοί κάτω των 2000 κατοίκων (Φ.Ε.Κ. 289/11)-Μέγιστο ύψος στέγης


ilias

Recommended Posts

Συνάδελφοι στο νέο Φ.Ε.Κ. 289/2011 για τους οικισμούς <2000 κατοίκων δεν είδα να προβλέπει μέγιστο ύψος στέγης ή μέγιστη κλίση αυτής, παρά μόνο μέγιστο ύψος κτιρίου.

 

Ποιο είναι το μέγιστο ύψος στέγης εν τέλει?

Link to comment
Share on other sites

Στις αποφάσεις οριοθέτησης οικισμών συνήθως αναγράφονται στους ειδικούς όρους δόμησης οι επιτρεπόμενες κλίσεις στεγών ανάλογα με τον τύπο στέγης.

Σε συνδυασμό με την διατύπωση "... Σε περίπτωση επιβολής στέγης με ειδικούς όρους δόμησης που εγκρίνονται με απόφαση του Νομάρχη, επιτρέπεται υπέρβαση του μεγίστου ύψους μέχρι 2,00 μέτρα." υπολογίζεται η επιτρεπόμενη υπέρβαση ύψους-πάνω από τα 7.50 μ-λόγω επιβολής στέγης.

Edited by Pavlos33
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Άρα Παύλο εάν δεν καθορίζεται διαφορετικά από απόφαση Νομάρχη, μπορούμε να πάμε σε μέγιστο ύψος 2,00 m αν κατάλαβα καλά?

Link to comment
Share on other sites

Ηλία. Αν οι ειδικοί όροι δόμησης δεν επιβάλλουν κατασκευή κεραμοσκεπής (πράγμα σπάνιο) δεν ισχύει το bonus των 2 μέτρων. Δηλαδή ο μελετητής θα πρέπει να διαμορφώσει έτσι τις τομές κ όψεις του ώστε στο μέγιστο ύψος των 7.5 μέτρων όπως καθορίζεται με το νέο ΠΔ να περιλαμβάνεται και η στέγη. πχ μια απλουστευμένη υπόθεση εργασίας : διωροφη κατοικια: με ισόγειο 3 μ. , οροφο 3 μ, υψερυψωση 0.5 μ, . και στέγη 1 μ. σύνολο 7.5 μέτρα (εάν δεν επιβάλεται η στέγη).

Αυτό καταλαβαίνω από τις διατυπώσεις.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση που έχω ισόγειο πχ 3μ και στέγη ας πούμε 3μ

σύνολο δηλαδή 6μ<7,5μ

 

έχω θέμα?

ή θα μετρήσει στη δόμηση ακόμα και αν δεν υπάρχει σκάλα με πρόσβαση στη στέγη?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συνάδελφοι το ΦΕΚ 289/4-11-11 είναι πλέον σε ισχύ?

Σε τοπογραφικό που συντάσω τώρα για σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας σε οικόπεδο με κτίσμα να υπολογίσω επιτρεπόμενα μεγέθη με τους όρους δόμησης σύμφωνα με το Π.Δ.4-11-11(ΦΕΚ289/4-11-11)? Σωστά?

Link to comment
Share on other sites

συναδελφοι καλημερα...στο αρθρο 5 αναφερει:

 

γ) Για γήπεδα μικρότερα των 200 τμ ορίζεται σδ 1,0 και προκειμένου να είναι δυνατή η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση συνολικής επιφανείας 200 τμ η κάλυψη επιτρέπεται να είναι μεγαλύτερη του 60% χωρίς σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει το 70% της επιφανείας του γηπέδου.

 

δηλαδη σε οικοπεδο 80 τ.μ (κατα παρεκληση) παμε με σδ=1,00 (80 τ.μ μεγιστη δομηση και 56 τ.μ μεγιστη καλυψη) ?? η περνουμε την μεγιστη δομηση που αναφερει πιο πανω που ειναι 200 τ.μ αφου το οικοπεδο μας βγαζει μικροτερη???

Edited by Patrick
Link to comment
Share on other sites

Απότι καταλαβαίνω , παίρνουμε κάλυψη το 70% για να φτάσουμε το 200.Στην περίπτωσή σου κάλυψη 70%=56 μ2 και μέγιστη δόμηση 2*56μ2=112μ2.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.