Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δήλωση παλαιότητας-ευθύνη μηχανικού ή ιδιοκτήτη


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 473
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν το αυθαίρετο κτίσμα κατασκευάστηκε το 2000 και ο ιδιοκτήτης το δήλωσε για πρώτη φορά στο Ε9 του 2009, δηλώνοντας ως χρονολογία κατασκευής το 2000, είναι θεμιτό να χρησιμοποιηθεί αυτό ως απόδειξη παλαιότητας;

Link to comment
Share on other sites

Κατά την προσωπική μου άποψη το Ε9 δεν αποτελεί αποδεικτικό παλαιότητας. Σε αυτό γράφει ο καθένας ότι θέλει.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον Ιάσονα ότι σε αυτό γράφει ο καθένας ότι θέλει (μόλις εχθές που έκανα την ηλεκτρονική διόρθωση στο Ε9 του πατέρα μου, έγιναν οι στιχομυθίες -πόσο είναι τελικά η ρεματιά στον Αχλαδόκαμπο ρε πατέρα; -ξέρω γω, βάλε 2 στρέματα), αλλά αν δεν μπορεί αν βρεθεί τίποτα άλλο (πχ α/φ), από το να μην έχει τίποτα στα χέρια του ο μηχανικός και ο ιδιοκτήτης, κάτι έιναι και αυτό. Έτσι κι αλλίως δε μπορεί να προσάψει κάποιος υστεροβουλία σε μία ψευδή δήλωση του 2009 για ένα νόμο που ψηφίστηκε το 2011...

Link to comment
Share on other sites

Δεν διαφωνώ μαζί σας στο ότι μπορεί να γράψει ότι θέλει ό καθένας στο Ε9, απλά εμάς μας ενδιαφέρει το ότι είναι δημόσιο έγγραφο και έτσι θεωρώ πως μπορούμε να το "χρησιμοποιήσουμε" ως αποδ. παλαιότητας. (ΥΠΕΚΑ Η-7)

Link to comment
Share on other sites

Ιωάννα υπάρχει ένα ζήτημα με τη χρονολογία κατάθεσης του εντύπου. Ακριβώς το ότι δηλώνουμε ότι θέλουμε σημαίνει ότι φέτος εγώ μπορώ να δηλώσω ότι κατέχω μία ιδιοκτησία από το 1980. Αυτό δεν έχει την ίδια ισχύ αν είχα συμπληρώσει Ε9 το 1982. Ωστόσο συμφωνώ ότι από το τίποτα...

Link to comment
Share on other sites

Η Λεμπέση στις σημειώσεις της στο 86 με τίτλο 'Παλαιότητα' αναφέρει: 'αν δεν υπάρχουν αποδεικτικά για το χρόνο κατασκευής δεν υπολογίζεται συντελεστής παλαιότητας'.

Ταυτόχρονα όμως 'και εφόσον δεν υπάρχουν ούτε τέτοια (δημόσια ή ιδιωτικά βεβαίας χρονολογίας) έγγραφα (ο χρόνος κατασκευής αποδεικνύεται) και με υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη, η οποία πρέπει να συνοδεύεται από τεχνική έκθεση μηχανικού, η οποία υποστηρίζει το περιεχόμενο της υπεύθυνης δήλωσης'.

Τα παραπάνω δεν είναι αντιφατικά μεταξύ τους; Ποιά είναι η γνώμη σας συνάδερφοι;

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι καθόλου αντιφατικά. Ο ιδιοκτήτης πρέπει να προσκομίσει αποδεικτικά για την παλαιότητα. Αν δε μπορέσει, πέφτει η ευθύνη στο μηχανικό, ο οποίος πρέπει να συντάξει ΤΕ στην οποία να αποδεικνύει το χρόνο κατασκευής. Αν ο μηχανικός δε μπορεί να συντάξει τέτοιο έγγραφο (επειδή δεν μπορεί να τεκμηριώσει την παλαιότητα), άσχετα τι λέει ο ιδιοκτήτης, δεν θα υπολογιστεί ο μειωτικός συντελεστής.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.