Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια για μπαρ- βεβαίωση για ντεσιμπέλ


Recommended Posts

Kαλημέρα συνάδελφοι,

ήθελα να ρωτήσω για μια άδεια για λειτουργία μπαρ ο Δήμος ζήτησε βεβαίωση μηχανικού για τα ντεσιμπέλ. Ο ιδιοκτήτητης απευθύνθηκε σε μένα. Ξέρει κανείς τί ακριβώς χρειάζεται να κάνω? Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 52
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μπας και θα έπρεπε να ασχοληθεί μηχανολόγος με το θέμα αυτό που είναι και το βασικό γνωστικό του αντικείμενο?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Έτσι θεωρώ και εγώ αλλά ως νέα μηχανικός (πολιτικός) οφείλω να είμαι ενήμερη γενικά. Αν κάποιος γενικώς γνωρίζει οτιδήποτε, θα το εκτιμήσω.

Link to comment
Share on other sites

Όπως νομίζεις, η μάθηση είναι πάντα χρήσιμη.

 

...

...

Ο ιδιοκτήτητης απευθύνθηκε σε μένα. Ξέρει κανείς τί ακριβώς χρειάζεται να κάνω? Ευχαριστώ

Απλά από το ερώτημα σου είχα την εντύπωση ότι σου ζητήθηκε να αναλάβεις το θέμα και όχι απλά γενική επιμόρφωση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ισχύει η Υ.Α. Α5/3010/85 (ΦΕΚ 593/Β/85).

Σύμφωνα με το άρθρο 3 της παραπάνω, η Α-ηχοστάθμη dB(A) δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 30 dB(A) μετρούμενη στα όρια του οικοπέδου της επιχείρησης όταν η εκπεμπόμενη πηγή θορύβου μέσα στο μαγαζί -εφόσον πρόκειται για μπαρ και όχι για κέντρο διασκέδασης- είναι 80 dB(A).

Εσύ πρέπει να δώσεις στον ιδιοκτήτη μία Υπεύθυνη Δήλωση που να πιστοποιείς τα παραπάνω για τα οποία υποτίθεται ότι πρέπει να έχεις κάνει τις απαιτούμενες μετρήσεις με ντεσιμπελόμετρο. Και για να μη ρωτάς κατόπιν, το ελάχιστο κόστος για μία τέτοια υπεύθυνη δήλωση -σύμφωνα με τον πίνακα του Τμήματος Κεντρικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ- είναι 200 ευρώ.

Επίσης είμαι της γνώμης ότι κι εσύ μπορείς να υπογράψεις τέτοια υπεύθυνη δήλωση, ως Διπλωματούχος Μηχανικός. Εγώ, ως Χημικός Μηχανικός, έχω υπογράψει κάποιες τις οποίες οι αντίστοιχοι Δήμοι τις δέχτηκαν. Το θέμα της ηχομόνωσης δεν είναι από τα βασικά γνωστικά αντικείμενα ενός μηχανολόγου μόνο!

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

ΟΚ, ευχαριστώ για τη γενικότερη ενημέρωση. Άλλωστε, αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους ύπαρξης αυτού του φόρουμ.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω, ότι αν μιλάμε για κέντρο διασκέδασης (κοινώς club, άσε τι γράφει η άδεια λειτουργίας που μπορεί να λέει ζαχαροπλαστείο, τεϊοποτείον, κατηχιτικό και άλλα τέτοια όμορφα..... που κάνουν οι κατστηματάρχες), πρέπει να έχεις ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΗΓΗ ΗΧΟΥ ΕΝΤΑΣΗΣ 110dB μέσα, και όντως να μετρήσεις στα όρια του οικοπέδου του καταστήματος ή/και στο όριο της τοιχοποιΐας του αν έχει τοίχο σε επαφή, και να βγάλεις το πολύ 30 dB ή 35dB αν θυμάμαι καλά.

 

χααχααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

 

Ο ψίθυρος έχει 40 dB.

 

Τι θέλω να πω? Ότι οι καταστηματάρχες κάνουν ότι μπορούν για να πάρουν άδεια μουσικής. Ονομάζουν τα clubs λέσχες φιλοσοφικές, λένε ότι μέσα η μουσική θα είναι με κασσετόφωνο ενώ οι μπασομηχανές είναι μεγαλύτερες από επικαθήμενες νταλίκες, κοκ. Γι' αυτό και απευθύνονται σε νέους μηχανικούς, απλά για να καταφέρουν να πάρουν τη "γνωμάτευση". Δεν προσπαθώ να σε "ψαρώσω".

 

Απλά έχουμε ξενοδοχείο σε επάφή με τοιχοποιΐα club και έχουμε τραβήξει τα πάνδηνα. Κάποιοι "πονηροί" έφαγαν και μερικούς μήνες φυλακή....

Κάποιοι ίσως χάσουν και την άδειά τους λόγω παράβασης καθήκοντος.

 

Μια συμβουλή, αν είμαι ικανός να δώσω συμβουλή: Δες στην πραγματικότητα για τι είδος μαγαζιού πρόκειται, και όχι τι λένε τα χαρτιά του. Για τα clubs, η νομοθεσία είναι πιο αυστηρή. Έχε το νου σου δηλαδή που υπογράφεις....

 

Στην τελική, σκέψου και τους μόνιμουw κατοίκους γύρω-γύρω αν υπάρχουν

 

Φιλικά, Γιώργος.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

συμφωνώ απόλυτα με τον προλαλήσαντα και γενικά σας συνιστώ συνάδελφοι να είσαστε φειδωλοί σε παροχή τέτοιων βεβαιώσεων

 

Γνωρίζω αντίστοιχη περίπτωση πολυτελούς ΒΑR δίπλα σε ξενοδοχείο που τελικά έκλεισε μετά από δικαστικούς αγώνες από τους οποίους όπως καταλαβαίνετε πέρασε και ο βεβαιώσας συνάδελφος

 

Εμπειρία παρόμοια είχα από προσωπική περίπτωση με γείτονα καφετέριας με ζωντανή μουσική σε χωριουδάκι σε εκτός σχεδίου περιοχή με εγκαταλειμμένη όμως παρακείμενη κατοικία

 

Φίλος ο Κώστας .. να μια βεβαίωση …

Έλα όμως που ο γείτονας ήρθε πλέον από την Αθήνα ως συνταξιούχος αστυνομικός …επισκεύασε την εγκαταλειμμένη οικία και κάθισε με την γυναίκα του ..

και αρχίσαν ..

μήνυση στον Κώστα… μήνυση στον Πρόεδρο..μήνυση και σε μένα ….

 

Δυστυχώς για εκείνον …. κατέληξε …και η γυναίκα του ξανακατέβηκε στην Αθήνα

Τα υπόλοιπα ας μην τα περιγράψω… εννοούνται

Link to comment
Share on other sites

engina, προσπάθησε να το ξεφορτωθείς εσύ από πάνω σου και σύστησέ του / συνεργάσου με μηχ/γο ώστε να μπορεί να τεκμηριώσει μια τέτοια δήλωση, που για αυτούς είναι εύκολο πράγμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα,

ήθελα κι εγώ μια μικρή βοήθεια από όποιον γνωρίζει κάτι σε μια ιδιόμορφη περίπτωση που έχω. Πρόκειται για ένα καφενείο - καφετέρια, ο ιδιοκτήτης το οποίου θέλει να βγάλει άδεια για μουσική. Αν και γνωρίζω καποια πράγματα για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω (με βοήθησαν και οι παραπάνω συνομιλίες σας) το πρόβλημα μου είναι ότι πρόκειται για παλιό κτίριο ( άδεια του 1982) οπότε η ηχομόνωση είναι μηδαμινή. Τα ηχεία που πρόκειται να τοποθετηθούν είναι 100watt παρόλα αυτά όμως η πηγή είναι σχετικά αδύναμη,δεν θα εχει ενισχυτές και τέτοια προσαρτήματα οπότε δεν θα λειτουργούν στη μέγιστη ισχύ τους. Σ'αυτή την περίπτωση λοιπόν τι κάνω?? Δίνω μια βεβαίωση γράφοντας ότι το κατάστημα πληρεί τις προυποθέσεις και ταυτόχρονα αναφέρω ότι δεν υπάρχει και μόνωση?? Μπορεί να εγκριθεί κάτι τέτοιο ή θα εκτεθώ στον πελάτη?? Επίσης υποθέτω ότι γίνεται αυτοψία από κάποιον αρμόδιο υπάλληλο σωστά??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.