Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Όροι δόμησης για ξενοδοχείο εκτός σχεδίου


Recommended Posts

19 ώρες πριν, moie said:

Καλησπέρα συνάδελφοι, 

θα ήθελα να ρωτήσω που μπορούμε να βρούμε τα κριτήρια (ενεργειακά, πολεοδομικά κλπ) για ανέγερση ξενοδοχειακών καταλυμάτων στα 4000 τ.μ. σε εκτός σχεδίου.

Σας ευχαριστώ.

Αν έχω καταλάβει καλά πρόκειται για κριτήρια που ορίζονται με ΥΑ που δεν έχει εκδοθεί ακόμα, αλλά έχει δοθεί η δυνατότητα.

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, moie said:

Ουσιαστικά αυτά εδώ από ότι καταλαβαίνω άρθρο 38.

 

Από το 34 επισυνάπτω κι εγώ με υπογράμμιση την αναφορά σε υπουργική απόφαση. Το άρθρο 38 αναφέρεται σε κριτήρια κτιριοδομικής και πολεοδομικής αναβάθμισης. Νομίζω δεν σχετίζεται.

image.png.7b5b1be45ed9a78a14d463ba565d716c.png

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, moie said:

Υπάρχει περίπτωση να ξέρουμε ποια είναι αυτή η απόφαση Υπουργού που τα αναφέρει;

 

Στην δομική ενημέρωση, συνήθως και αν έχει εκδοθεί ΥΑ, παραθέτουν και το αντίστοιχο Link. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι εκεί. Με μια αναζήτηση google δεν έχω βρει κάτι άλλο στο δίκτυο.

Link to comment
Share on other sites

Εμείς που θέλουμε να κάνουμε αλλαγή χρήσης από κατοικία σε ξενοδοχειακό κατάλυμα και προσθήκη επιπλέον κτιρίων με το υπόλοιπο της δόμησης σε αγροτεμάχιο 4 στρεμμάτων, υπάρχει κάποιος τρόπος να προχωρήσουμε;

Link to comment
Share on other sites

Δεν βρεθηκε πουθενα, αυτη η αποφαση

Κατ` εξαίρεση, θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα γήπεδα εμβαδού κάτω των οκτώ χιλιάδων (8.000) τ.μ. και ελάχιστου εμβαδού τεσσάρων χιλιάδων (4.000) τ.μ. για την ανέγερση ξενοδοχειακών καταλυμάτων, εφόσον πληρούν ενεργειακά, περιβαλλοντικά ή πολεοδομικά κριτήρια που ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Τι να καταλάβω από τα ελάχιστα κριτήρια καταλληλότητας γηπέδου της Υ.Α. 216/2015 όταν στο άρθρο 2, παρ.3 για την προσπέλαση, περιλαμβάνει και "μη αναγνωρισμένη αγροτική οδό πλάτους τουλάχιστον 3,5" ;

Παράθεση

3. Προσπέλαση:

α. Η προσπέλαση στα ξενοδοχεία, η οποία βεβαιώνεται και αποτυπώνεται στην τεχνική έκθεση που προβλέπεται στην περίπτωση ζ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του Ν. 4276/2014, γίνεται από αναγνωρισμένη ως κοινόχρηστη ή ιδιωτική οδό ή μη αναγνωρισμένη αγροτική οδό πλάτους τουλάχιστον 3,5 μέτρων ή δια δουλείας διόδου συσταθείσας με μεταγεγραμμένη συμβολαιογραφική πράξη.

Το γήπεδο του πελάτη μου είναι εκτός σχεδίου, έχει συμβόλαιο με το ίδιο σχήμα και διάσταση προ του 2004 και άρα έχει αρτιότητα στα 4000μ και οικοδομησιμότητα κατά παρέκκλιση χωρίς πρόσωπο σε κοινόχρηστο δημόσιο δρόμο.  Το γήπεδο είναι 11.000τμ και άρα πληροί και το ελάχιστον εμβαδόν για τουριστικές εγκαταστάσεις στο ν.4759/2020.
Όσον αφορά στην πρόσβαση, έχει καθορισμένο αιγιαλό και εφάπτεται σε "ζώνη παραλίας" ως δεδομένη κοινόχρηστη πρόσβαση και υπάρχει χωματόδρομος πάνω στη ζώνη που υπρβαίνει 3,5μ πλάτος, σε όλη τη ζώνη παραλίας και συνέχεια ως οικισμό σε απόσταση 4χλμ περίπου.  Στον δρόμο αυτόν πάνω υπάρχουν κτήματα και κατοικίες.

Πληροί τα ελάχιστα κριτήρια καταλληλότητας της ΥΑ 21/2015;  Ποιός το βεβαιώνει δεδομένου ότι είναι "μη αναγνωρισμένη οδός", ο τοπογράφος ιδιώτης στο τοπογραφικό σχέδιο για οικοδομική άδεια;
Υπάρχει άλλο κριτήριο στις γενικές διατάξεις εκτός σχεδίου;  (φυσικά πρέπει να βεβαιωθώ ότι δεν υπάρχουν ειδικότερες διατάξεις τοπικά)

 

Edited by csimeon
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

μετα απο συνενωση γηπεδων το ενα 7 στρ. και το αλλο 4 στρ. που προκυπτει ενα νεο 11 στρ. (ανω των 8 ) μπορει να παρει αρτιοτητα για τουριστικο καταλυμα???

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.