Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αποκοπή συνιδιοκτήτη από κεντρική θέρμανση


ΟΩΝ

Recommended Posts

σε πολυκατοικια  οπου δεν υπαρχει καταστατικο με τρεις ιδιοκτητες οι δυο σταματησαν να θερμαινονται με καλοριφερ απο το 11 οπου  μεχρι τοτε γινονταν και τακτικες εργασιες συντηρησης  και συνεχισε ο τριτος  χωρις να συντηρει ιδιαιτερα το συστημα μεχρι τον Δεκεμβριο του 15 οπου ο κυκλοφορητης επαθε ζημια και απαιτειται η αλλαγη του  με κοστος 1000+ ευρω.Ο τριτος τωρα εβαλε δικο του λεβητα ικαι  συνεχιζει αυτονομος .Ποιος πληρωνει τον κυκλοφορητη?

Link to comment
Share on other sites

μεχρι τωρα δεν ηθελαν αυτοι τα κοινοχρηστα..

ηθελε ο αλλος

 

τωρα που δεν θελει κι  ο αλλος  αυτοι ξαναθελουν...

Πες τους οτι  αμα λενε κατι τετοια...

κι εμεις συμφωνουμε μαζι τους...απολυτως...

"Αυτό Ακριβώς. Τίποτε αλλο"

 

Ναι ναι ναι Εμεις γιατί κοίταξε στην μια τέτοια αρχή ούτε ούτε και κοιτάξτε αυτοί δεν ήθελαν τους για να γίνει αυτό το αυτό το παιχνίδι αλλά ύστερα μόλις μόλις όπως είπαμε με ότι αυτό εμείς δεν δεν καν θέλαμε αυτοί είπανε όχι λέει θέλουμε να γίνει Ε και μετά εμείς είπαμε όχι λέμε ε λέμε δεν θα δεν θα γίνει θα κάνει γίνει αυτό πάλι νέος νέος διαιτητής για να ορίσει για να για να ξαναγίνει πάλι το παιχνίδι –Όχι δεν πειράζει… εμάς δεν μας πειράζει ας γίνει όποτε θα κάνει όπως θα ορίσει πάλι η αυτή η ΕΠΑΕ –Ναι ναι α μπράβο, ύστερα ,ακούς, μόλις είπανε, είπανε κοιτάξτε αυτοί ότι ότι ότι όχι δεν θέλαμε για να γίνει το παιχνίδι ε και μεις ύστερα είπαμε εντάξει θέλουμε εε δε θέλουμε κι εμείς και αυτοί ύστερα, μετά εμείς αφού είπαμε έιπαμε αυτό που θέλουμε άμα δε θέλουμε και μείς το αλλάξαμε και λέμε εντάξει δεν, ούτε και μεις θέλουμε μετά είπαν αυτοί πάλι ότι, ξέρετε εμείς λέει θέλουμε να γίνει ε εμείς όμως μετά δε δεχτήκαμε μετά από όλα αυτά και είπαμε να γίνει όποτε το κάνει να τους ορίσει η ΕΠΑΕ. Αυτό Ακριβώς. Τίποτ’ άλλο.

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ πως συμμετέχουν υποχρεωτικά όλοι στις λεγόμενες "έκτακτες δαπάνες κεντρικής θέρμανσης", ανάλογα με τα ποσοστά που τους αναλογούν. Αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχει κανονισμός λειτουργίας της οικοδομής, τρέχα γύρευε. Μόνο με κατανόηση των υπόλοιπων δύο μπορεί να βρεθεί άκρη. Δεν έχει σημασία αν λειτουργούσε την θέρμανση μόνο ο ένας από τους τρεις. Όφειλαν και οφείλουν όλοι να  μεριμνούν για τη σωστή λειτουργία της και να συμμετέχουν στα έξοδα συντήρησης και αποκατάστασης βλαβών.

Link to comment
Share on other sites

................

 

Σε περίπτωση που έρθει αγωγός φυσικού αερίου και θέλει κάποιος να αυτονομηθεί με λέβητα φυσικού αερίου στο μπαλκόνι του τότε χρειάζεται 501 ψήφους από τη γενική συνέλευση προκειμένου να του επιτραπεί. Σωστά?

 

Αυτός που αυτονομείται θα πρέπει να πληρώνει και το πάγιο της κεντρικής θέρμανσης που αναφέρεται στον κανονισμό? (δλδ των κλειστών διαμερισμάτων)

 

Ο κανονισμός αναφέρει "Η λειτουργία της κεντρικής θέρμανσης είναι υποχρεωτική δι άπαντας τους συνιδιοκτήτας.....κτλ κτλ"

"Η συμμετοχή εκάστου ιδιοκτήτου ή ενοικιαστού εις τη δαπάνη λειτουργείας της κεντρικής θέρμανσης είναι υποχρεωτική και αν ακόμη ούτος εξ οιουδήποτε λόγου δεν κάνει χρήση της παρεχόμενης θερμάνσεως...κτλ...κτλ"

 

...............

 

 

θα ζητησει

- να του επιτραπει με το 51%  η αυτονομηση

- να συμφωνησει το 100% να μην συμμετεχει τις δαπανες θερμανσης.

 

.....................

Με νόμο του 2003, επιτρέπεται σε έναν ιδιοκτήτη να εγκαταστήσει ατομικό καυστήρα φυσικού αερίου, στις περιοχές βέβαια όπου είναι διαθέσιμο το συγκεκριμένο καύσιμο. Για να προχωρήσει στις εργασίες ο ενδιαφερόμενος, πρέπει να πάρει έγκριση από το 51% των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας καθώς σε διαφορετική περίπτωση,  κινδυνεύει να τον σύρουν στα δικαστήρια. Αν εξασφαλίσει το 51%, θεωρητικά αποκτά και το δικαίωμα να μην πληρώνει τα κοινόχρηστα για την θέρμανση. Στην πράξη βέβαια, θα πρέπει να ισχύσει αυτό που προβλέπει το καταστατικό της πολυκατοικίας για τις περιπτώσεις των κλειστών διαμερισμάτων, ή των διαμερισμάτων που αποφασίζουν να απομονώσουν τα σώματα του καλοριφέρ. Αν προβλέπει υποχρεωτική καταβολή του 30% της δαπάνης, αυτό θα πρέπει να γίνει.

............

Αυτά ισχύουν για το φυσικό αέριο. Νομική πρόβλεψη για τη δυνατότητα αυτονόμησης με άλλες μορφές ενέργειας (π.χ με ρεύμα ή με αντλία θερμότητας) δεν υπάρχει. Τι γίνεται λοιπόν όταν κάποιος καταφεύγει στα air-conditionγια να ζεσταθεί; Βάσει καταστατικού, οφείλει να πληρώνει κανονικά τα κοινόχρηστα εκτός και αν έχει μπει στη διαδικασία να «κλείσει» τα σώματα του διαμερίσματός του. Και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να πληρώνει το ποσοστό της δαπάνης που προβλέπει το καταστατικό. Μάλιστα, με βάση τον νόμο περί πολυκατοικιών, αν δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το τι πρέπει να πληρώνει ο ιδιοκτήτης σε περίπτωση που απομονώνει το διαμέρισμά του από το σύστημα της κεντρικής θέρμανσης, οφείλει να πληρώνει το σύνολο των κοινοχρήστων για τη θέρμανση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κανονικά, η συνέλευση της πολυκατοικίας δεν μπορεί να αποφασίσει το να μην λειτουργήσει η θέρμανση καθώς ακόμη και ένας να θελήσει, θα πρέπει να ανέψει ο καυστήρας. Βέβαια, το πρόβλημα κολλάει πάντοτε στα χρήματα. Ποιος θα πληρώσει για την αγορά του πετρελαίου; Γι’ αυτό είναι πλέον πολύ συνηθισμένο, τέτοιες υποθέσεις να καταλήγουν στα δικαστήρια και συγκεκριμένα στα πρωτοδικεία…

 

 

 

Επειδή έπεται Γενική Συνέλευση και προκειμένου να μην μετατραπεί σε πεδίο μάχης (sic) για το θέμα αυτονόμησης και μη συμμετοχής στα πάγια έξοδα θέρμανσης

προσπαθώ να κωδικοποιήσω τις απαντήσεις που πρέπει να δοθούν και βάση ποιού νόμου....

 

Οπότε έχουμε και λέμε

 

Α. Αποκοπή από την Κεντρική Θέρμανση πετρελάιου με χρήση ατομικού λέβητα φ. αερίου.

 

Απάντηση

Χρειάζεται το 51% των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας

 

Αιτιολόγηση

* «Με την ίδια ως άνω πλειοψηφία δύναται να λαμβάνεται απόφαση για τη μόνιμη αποσύνδεση από το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου με χρήση υγρών καυσίμων και τη σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου, όσων κυρίων μεμονωμένων ιδιοκτησιών προβαίνουν σε τοποθέτηση ανεξάρτητης μόνιμης εγκατάστασης θέρμανσης με χρήση φυσικού αερίου, ανεξαρτήτως αντίθετης πρόβλεψης στον κανονισμό σχέσεων των συνιδιοκτητών της οικοδομής.»
 
Ν 3175/2003 / Α-207. Αξιοποίηση γεωθερμικού δυναμικού, τηλεθέρμανση, φυσικό αέριο, εγκαταστάσεις σε πρόσοψη κτιρίων κλπ. Άρθρο 30.

 

* Πηγή http://www.aerioattikis.gr/default.aspx?pid=33&la=1&artid=147

 

Β. Συμμετοχή ή όχι στα πάγια έξοδα της θέρμανσης (δλδ αυτών που αναφέρει ο κανονισμός για τα κλειστά διαμερίσματα)

 

Απάντηση

 

Αυτό δεν μπορώ να το ξεκαθαρίσω....

Σύμφωνα με την παραπάνω απάντηση του φίλου dimitris GM...αυτός που αποκόπτεται με χρήση ατομικού λέβητα φ. αερίου θα πρέπει να πληρώνει τα πάγια έξοδα θέρμανσης π.χ. 30%

και μόνο αν συμφωνήσει το 100% των ιδιοκτητών (δλδ αλλάξει το καταστατικό) μπορεί να μην πληρώνει καθόλου.

Αυτό όμως βάση ποιού νόμου αιτιολογείται..?

 

Στη σελίδα του φυσικού αερίου αναφέρει το παρακάτω:

 

**Ιδιοκτησίες στις οποίες παρέχεται από τον κανονισμό των σχέσεων των συνιδιοκητών της οικοδομής, η δυνατότητα να αποσυνδεθούν μόνιμα από το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου και που διαθέτουν ανεξάρτητη μόνιμη εγκατάσταση δεν επιβαρύνονται ούτε με δαπάνες λειτουργίας ούτε με έκτακτες δαπάνες κεντρικής θέρμανσης. 
 
"Ανεξαρτήτως σχετικής προβλέψεως στον κανονισμό σχέσεων των συνιδιοκτητών του κτιρίου, οι διατάξεις της ανωτέρω παραγράφου ισχύουν και σε ιδιοκτησίες οι οποίες αποσυνδέονται μόνιμα από το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 5 του άρθρου 2 του Π.Δ. 420/1987 και διαθέτουν ανεξάρτητη μόνιμη εγκατάσταση θέρμανσης με χρήση αερίων καυσίμων."
Το εντος ""εδάφιο προστέθηκε με την παρ.11 του άρθρου 30 του Ν.3175/2003 (ΦΕΚ Α 207)
 
ΠΔ 07-//1985 (ΠΔ  ΦΕΚ Δ 631 1985): Κανονισμός κατανομής δαπανών θέρμανσης πολυκατοικιών (72044)
 
 
Δηλαδή εμάς ο κανονισμός που αναφέρει 
"Η λειτουργία της κεντρικής θέρμανσης είναι υποχρεωτική δι άπαντας τους συνιδιοκτήτας.....κτλ κτλ"

"Η συμμετοχή εκάστου ιδιοκτήτου ή ενοικιαστού εις τη δαπάνη λειτουργείας της κεντρικής θέρμανσης είναι υποχρεωτική και αν ακόμη ούτος εξ οιουδήποτε λόγου δεν κάνει χρήση της παρεχόμενης θερμάνσεως...κτλ...κτλ"

 
σημαίνει ότι δεν δίνεται η δυνατότητα να αποσυνδεθείς μόνιμα από την κεντρική θέρμανση και άρα θα πληρώνεις το π.χ. 30%....?
 
Επίσης, έτσι όπως τα γράφει το παραπάνω εδάφιο
.....και διαθέτουν ανεξάρτητη μόνιμη εγκατάσταση θέρμανσης με χρήση αερίων καυσίμων."
θα μπορούσε κάποιος να αποκοπεί και με τη χρήση π.χ. ατομικού λέβητα υγραερίου...?
 
Σας κουράζω αλλά προσπαθώ να βρω απαντήσεις βάση νόμων ώστε να αποφύγω παρεξηγήσεις στη Γ. Συνέλευση.
Ευχαριστώ.
Link to comment
Share on other sites

"Επειδή έπεται Γενική Συνέλευση και προκειμένου να μην μετατραπεί σε πεδίο μάχης (sic) για το θέμα αυτονόμησης και μη συμμετοχής στα πάγια έξοδα θέρμανσης

προσπαθώ να κωδικοποιήσω τις απαντήσεις που πρέπει να δοθούν και βάση ποιού νόμου...."

 

 

ειπες οτι "οι δυο φυγαμε   απο την κεντρικη  και εμεινε ο ενας  εδω και δυο  χρονια"

Μετα εφυγε και ο ενας και μειναμε .....κανενας..

 

τι σοι συζητηση θα κανετε

και γιατι και σε τι να διαφωνησετε.

 

Κοψατε την κεντρικη  stop

δεν ασχολεισθε με αυτη stop

δεν επισκευαζετε τπτ stop

 

απλο.

 

[τα υπολοιπα, αν δεν βρειτε ακρη,   στις δικαστικες αιθουσες]

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Μάλλον απαντάς στον παραπάνω φίλο και όχι στη δική μου περίπτωση....

σωστα,

απαντουσα στον φιλο κοκαραντι

 

αλλα η δικη σου απαντηση εχει ηδη δοθει....αναλυτικα..

 

καλη συνεχεια

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.