Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαβούλευση για την επόμενη μέρα της οικοδομής στην Ελλάδα !


kan62

Recommended Posts

Παρατηρω οτι δεν τονιστηκε το πιο σημαντικο, ο πραγματικος νεκροθαφτης της οικοδομής.

Τι μελλον μπορει να εχει η οικοδομη στην Ελλαδα οταν τα ακινητα υπερφορολογουνται?

Ποιος τρελος θα χτισει στο μελλον ξερωντας οτι θα πληρωσει δυο και τρεις φορες το σπιτι

σε φορους?

Edited by myri
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Γιατί, χρειάζεσαι ενάμισι και δύο χρόνια για ένα 120μ²??Είναι απλό, βελτίωσε την διοίκηση του εργοταξίου σου!

πάντως δεν παίζει ρόλο μόνο η διοίκηση, παίζει και το ρευστό .... και μερικοί πελάτες είναι εξαιρετικά ανασφαλείς και αργούν να αποφασίσουν

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συνάδελφοι θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Ο νόμος και οι διάφορες εγκύκλιοι μιλούν για ελέγχους σε νέα κτήρια, προσθήκες κτηρίων, και γενικώς σε άδειες που θα βγούν ή έχουν βγεί. Μπορεί κάποιος να με διαφωτήσει τί γίνεται με τις καταγγελίες που θα κατατίθενται από ιδιώτες? Πώς αυτές θα πληρώνονται? και βάσει ποιού τιμολογίου? Γιατί άλλο είναι να λέει η καταγγελία "παρακαλώ να ελέγξετε το αυθαίρετο κλιματιστικό ή μπουρί στο μπαλκόνι της κυρα κατίνας" και άλλο "παρακαλώ να ελέγξετε τη μη υλοποίηση των υψομέτρων του περιβάλλοντος χώρου του τάδε συγκροτήματος που αποτελείται από 5 κτήρια σε οικόπεδο 10 στρεμάτων"

Link to comment
Share on other sites

Οι καταγγελίες θα γίνονται στις πολεοδομίες όχι στους ΕΔ. - Οι αρμοδιότητες των ΕΔ θα είναι αυτές που λέει ο νόμος.

 

Κάτω των 2000 μ2 δεν απαιτούνται έλεγχοι μηχανολογικών. Έχετε δεί την ταινία επιστροφή στο μέλλον; Αν όχι, να την δείτε. Πολύ καλή.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Λοιπον στην Μύκονο, Τζια, Κέρκυρα σήμερα οι βαρέλες δουλεύουν 12ωρο.

Link to comment
Share on other sites

Κάτω των 2000 μ2 δεν απαιτούνται έλεγχοι μηχανολογικών. Έχετε δεί την ταινία επιστροφή στο μέλλον; Αν όχι, να την δείτε. Πολύ καλή.

 

Μήπως τελικά αυτή η ειδικότητα πρέπει να καταργηθεί σιγά σιγά από την οικοδομή...

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω γενικά ότι η ιδέα είναι σε σωστή κατέυθυνση άν παρέμενε στα πλαίσια του λογικού ελέγχου μετά την ολοκλήρωση του κτιρίου και μόνο για το περίγραμμα και για τον όγκο, αυτό πιστεύω αρκούσε ώστε να μειωθούν οι ομολογουμένως ανεξέλεγκτες καταστάσεις που υπάρχουν σήμερα, όλες οι υπόλοιπες λεπτομέρειες/απαιτήσεις που περιγράφονται στο σχέδιο δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν παρά μόνο ώς φαρσοκωμωδία... και προκύπτουν από "υπεβάλλων ζήλο" στο πλαίσιο της κατάργησης των πολεοδομιών, η οποία κατάργηση μην ξεχνάμε ότι προέκυψε αποκλειστικά από το μότο : "μείωση των εξόδων-αύξηση των εσόδων", από την τσέπη του κάθε πολίτη βεβαιώς-βεβαίως, είτε λέγεται οικοπεδούχος, είτε επιβλέπων μηχανικός, είτε ελεγκτής...

 

Επίσης, ΡΕ Αθηνάνθρωποι υπάρχει μεγάλο μέρος της Ελλάδας (το μεγαλύτερο μέρος) που δεν έχει σχέδιο πόλης και flat οικοπεδάκια των 500τ.μ., εκεί -στα εκτός σχεδίου και στα εντός οικισμού- πώς θα εφαρμοστούν όλα αυτά τα κωμικοτραγικά με τόση ακρίβεια???? και στην περίπτωση που λέμε "ΟΚ", να τηρήσουμε τα προβλεπόμενα, και να επιμένουμε ώς μηχανικοί να εφαρμοστούν όλα αυτά τα "παραμυθάκια", πώς θα πληρωνόμαστε -και από ποιόν- αν απαιτείται να ασχολούμεθα 1μισι με 2 χρόνια αποκλειστικά με την ανέγερση ενός κτιρίου 120τ.μ. και τις επι μέρους μικρολεπτομέρειες, εννοώ ότι ο νόμος αυτός θα μας υποχρεώσει να ήμαστε καθημερινώς στο εργοτάξιο επι πολλές ώρες και να αστυνομεύουμε τους μαστόρους ακόμα και για τα παρτέρια (!!!), προφανώς έχετε σκοπό να μας εξαλείψετε ώς επάγγελμα ή να μας βάλετε όλους φυλακή... δεν εξηγείτε αλλιώς.

 

Δεν ξέρω ποιός τα φαντασιώθηκε αυτά, αλλά υποθέτω ότι ήταν δικηγόρος (σε συνδυασμό με μηχανικούς ανεϋ εργοταξιακού βιογραφικού), αφού όποιος μηχανικός απο μάς αναλάβει μελετητής ή επιβλέπων σε κάποιο έργο, εκτός από λογιστή που είχαμε μέχρι σήμερα θα χρειαζόμαστε και μόνιμα μισθωμένα δικηγόρο...

 

αναφερεις ορθα την ουσια του πραγματος. Προσωπικα βλεπω μεγαλη μπανανοφλουδα για τους ελεγκτες. υπαρχει και η πλευρα του ελεγχομενου και οχι μονο του ελεγκτη.

 

ο ελεγκτης μπορει να σου σταματησει τις εργασιες.αν κανει ομως λαθος, εχει σκεφτει κανεις ποσο μπορει να τον τρεξει ο ελεγχομενος?

Link to comment
Share on other sites

@xaxa

Αποκλείεται δια της πλαγίους....ειδικά σήμερα που η οικοδομή έχει πεθάνει, όσο λιγότεροι ασχολούνται με αυτή τόσο καλύτερα...γι'αυτούς.

Edited by ikaros13
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.