Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια υγειονομικού αναψυκτήριου


elin

Recommended Posts

Γεια σας! έχω ένα αναψυκτήριο το οποίο για να πάρει άδεια από το υγειονομικό και να μπορέσω να βγάλω 5-6 τραπεζάκια έξω μου ζητάνε να βάλω 3 λάντζες μέσα στο μαγαζί!Αρχικά έλεγαν 5 αλλά τώρα το μείωσαν. Το μαγαζί είναι 20τμ, πουλάει αναψυκτικά,καφέ και κατεψυγμένα σφολιατοειδή στο κέντρο της Αθήνας...Γνωρίζετε κάτι για τις λάντζες γιατί το μαγαζί είναι πολύ μικρό για να έχει 3 ή 5 λάντζες...?

 

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Για αρχή:Αποφ 8577/83 Αρθρο 39

 

Απαλλάσσονται από την υποχρέωση να έχουν ιδιαίτερο χώρο πλύσεως σκευών και τα οριζόμενα ανωτέρω συστήματα πλύσεως σκευών ορισμένα μικρά αναψυκτήρια δυναμικότητας μέχρι 20 καθισμάτων, εφόσον χρησιμοποιούν μόνον μιάς χρήσεως σκεύη εστιάσεως. Στα καταστήματα όμως αυτά θα υπάρχει μονός νεροχύτης με εγκατάσταση ζεστού και κρύου νερού και με ρυθμιζόμενο κρουνό (μπαταρία) τοποθετημένος στον χώρο του μπουφέ ή στο παρασκευαστήριο, στον οποίο θα πλύνονται τα χρησιμοποιούμενα κατά τους διάφορους χειρισμούς των τροφίμων σκεύη (πιατέλες, σπάτουλες, λαβίδες, κ.τ.όμ.). Στην άδεια τέτοιου καταστήματος θα προστίθεται, μετά την αναγραφή του είδους του, η φράση: "(εξυπηρέτηση των πελατών μόνο με σκεύη μιας χρήσεως)".

 

Αλλιώς:

 

Τα κύπελλα ή τα ποτήρια γάλακτος, τα πιατέλα γλυκού και τα μαχαιροπήρουνα θα προπλύνονται στην πρώτη λεκάνη με ζεστό νερό και σαπούνι ή άλλο κατάλληλο και από υγειονομικής απόψεως αποδεκτό υγρό απορρυπαντικό ώστε να απαλλαγούν από τα λίπη, το γάλα, τα αυγά, κλπ. και ακολούθως, αφού σαπουνισθούν στη δεύτερη λεκάνη, θα ξεπλύνονται στην τρίτη λεκάνη με άφθονο τρεχούμενο ζεστό νερό.

Τα ποτήρια νερού θα σαπουνίζονται απευθείας στη δεύτερη λεκάνη με ζεστό νερό και σαπούνι ή άλλο κατάλληλο απορρυπαντικό και ακολούθως θα ξεπλύνονται στην τρίτη λεκάνη με άφθονο τρεχούμενο ζεστό νερό.

 

ΚΑΙ

 

Στα ζαχαροπλαστεία, γαλακτοπωλεία αναψυκτήρια και μπουγατσάδικα, στα οποία δεν γίνεται η παρασκευή των προσφερομένων γλυκισμάτων ή άλλων παρασκευασμάτων, καθώς και στα λουκουματζίδικα, εφόσον έχουν δυνατότητες αναπτύξεως από 51 μέχρι 100 καθισμάτων, ο χώρος πλύσεως σκευών τούτων θα είναι τουλάχιστον 5 τετραγωνικά μέτρα. Στα μεγαλύτερης των 100 καθισμάτων δυναμικότητας τέτοια καταστήματα το ανωτέρω ελάχιστο εμβαδόν του χώρου πλύσεως σκευών αυξάνεται κατά 1 τετραγωνικό μέτρο για κάθε μία επιπλέον 100 εκατοντάδα ή μέρος αυτής καθισμάτων. Στα καταστήματα μικρότερης των 50 καθισμάτων δυναμικότητας ο χώρος πλύσεως σκευών θα είναι 4 τετραγωνικά μέτρα τουλάχιστον.

Link to comment
Share on other sites

θελω να νοικιασω μαγαζι 20 τμ για να το κανω αναψυκτηριο να πουλαω βραστο λουκανικο,τοστ και καφε σε πλασικο,χωρισ καθιστικα μονο πακετο,οι τουαλετεσ ειναι στο παταρι αδηλωτεσ.γινεται να βγαλω καποια αδεια αναψυκτηριου χωρισ τουαλετεσ???και αν ναι ποια αδεια??

Edited by myri
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Έκανα λάθος στη μέτρηση , είναι η 5 φορά που το διαβάζω.Εχεις πάρει με διαφορά το ρεκόρ ανάρτησης ίδιας ερώτησης σε διαφορετικά θέματα.Συγχαρητήρια!!Απότι βλέπω 5 είναι και όλα τα μηνύματά σου.Μάλλον πρέπει να διαβάσεις τους Κανόνες Συμμετοχής.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

καλησπέρα. μπροεί κανείς που ξέρει να μου πει τα σχετικά ΦΕΚ για άδεια αναψυκτηρίου και ισχύουν σήμερα?

επίσης για να βγει εξ αρχής οικοδομική άδεια για αναψυκτήριο θα πάει ως κατάστημα-αναψυκτήριο?

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλαγή χρήσης στην συγκεκριμένη χρήση που θες να το κάνεις. Τώρα για τα ΦΕΚ....είναι η υγειονομική διάταξη του 2012, οι εγγύκλιοι της που τις βρίσκεις στο υγειονομικό κάπου δεν θυμάμαι, ο ΝΟΚ και οι τεχνικές οδηγίες ΝΟΚ. Γενικά θες μία τουαλέτα με προθάλαμο και ύψος κύριας χρήσης στους χώρους κύριας χρήσης.

Link to comment
Share on other sites

Καλύτερα να ρωτήσεις την Δ/νση Υγείας της περιοχής σου γιατί η κάθε υπηρεσία έχει τους δικούς της νόμους και περιορισμούς........

Link to comment
Share on other sites

ΦΕΚ 2178 Β /2012 Υγειονομική διάταξη.Το συννημένο είναι οδηγός από Θεσσαλονικη Δ.Υ. Υπάρχει ένα πλήρης οδηγός από επόπτη Δ.Υ αλλά λόγω μεγέθους δεν μπορώ να τον ανεβάσω δες εδώ έχει πολλά http://www.michanikos.gr/topic/37940-%CE%9F%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%91%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9/  

SOS gia egkrisi.pdf

Edited by Elounda
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους !

Όσον αφορά την γνωστοποίηση  αναψυκτηρίου έχω κάποιες απορίες ..

1) Εκτός από την Υ.Δ.  φεκ 2161/17 και φεκ 1723/17, υπάρχει κ κάποια άλλη συγκεκριμένη διάταξη για αναψυκτήρια που πρέπει να διαβάσω? ισχύει το (ΦΕΚ 526/Β/8-9-83)?

2)  Ποιά είναι τα τρόφιμα  που επιτρέπεται να πουλήσει ο πελάτης μου ? επιτρέπεται να πουλήσει είδη  αρτοποιίας με άδεια αναψυκτηρίου( όχι να παρασκευάσει )? 

3) Πρόκειται για κατάστημα με εμβαδον κυριας χρήσης 35 τ.μ.( wc και αποθήκη δεν προσμετρούνται) και με πρασιά 20 τ.μ. Χρειάζεται πρόσβαση για ΑΜΕΑ? 
 Ευχαριστώ πολύ !

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.