Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

αυθαιρετο κτισμα πανω σε προ του 55


Recommended Posts

Περιπτωση:

 

Διοροφο προ του 55 χωρις οικ. αδεια, με μεγαλη ανακαινιση προσφατα (νεες κολωνες και πλακες απο Beton) και προσθηκη οροφου ολα χωρις οικοδομικη αδεια. Τι κανω???

Σκεφτηκα το εξης: Η προσθηκη σαν υπερβαση δομησης με παραβαση και στο υψος και κολωνες, πλακες με αναλυτικο προυπολογισμο και κλικαρισμενο σε ολα το πεδιο της οικοδομικης αδειας. Τι λετε?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Συναδελφοι εχω περιπτωση οικοπεδου στο οποιο υπαρχει αδεια προ του 55 για αποθηκη 60 τ.μ. αλλα αυτη με σημερινη αποτυπωση ειναι 40 τ.μ. δηλαδη μικροτερη στη μια πλευρα κατα 2 μ. Ο ιδιοκτητης μου ειεπ οτι την κοψανε πριν πολλα χρονια για να εχουν προσβαση και απο την πισω οψη.

Ο ιδιοκτητης τωρα θελει να εκδοσει νεα αδεια ανεγερσης κατοικιας στο οικοπεδο του αλλα η πολεοδομια μου ζητα να τακτοποιησω την αποθηκη αυτη με τον 4014 .

Μηπως ειναι παραλογο αυτο που ζητανε εφοσον ειναι προ του 55 και μικροτερη απο τοι η αδεια της και αν οχι πως θα τακτοποιησω μια τετοια αυθαιρεσια?

Link to comment
Share on other sites

Αν την κόψανε πριν το 1955 θα ήταν νόμιμη.Αν την κόψανε μετά το 55 τότε θα μπορούσες με αναλυτικό υπολογισμό των 20 μ2 που λείπουν

Link to comment
Share on other sites

Αν την κόψανε πριν το 1955, μπορείς να ισχυριστείς (με την βοήθεια Α/Φ που θα δείχνει την μικρότερη) πως την γκρέμισαν και την ξανάκτισαν μικρότερη!!!!!

 

υ.γ. Πάντως από προσωπική εμπειρία, για μικρότερη κατασκευή της αδείας δεν με δημιούργησαν ποτέ πρόβλημα σε πολεοδομία. Τώρα όμως φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη.....

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω ακριβώς ποτέ γκρέμισαν το τμήμα της αποθήκης .Σιγουρα είναι ιδια αποθήκη η οποία είναι απο τούβλα και ξύλινη στέγη και ήταν εύκολο να γκρεμίσουν τμήμα της. Αν την βάλω με αναλυτικο μια τέτοια παράβαση σε τόσο παλιό κτίσμα θα βγει 500 ευρώ είναι αμαρτία, σκέφτομαι να την δηλώσω τελείως αυθαίρετη το εμβαδον που εχει μεινει χωρίς υπερβάση κάλυψης ,και το πρόστιμο να βγει 150 ευρώ. Υποσημείωση έχω και άλλο αυθαίρετο κτίσμα στο οικόπεδο που το πρόστιμο του βγαίνει 1000 ευρω ,αν δεν υπήρχε αυτο θα το δήλωναν μια παράβαση 13 και θα ξεμπερδευα αλλά τώρα τα 350 παραπάνω για κτίσμα προ του 55 δεν αξίζει

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ισόγειο προ του 1955 προσθήκη στον όροφο το 2007.

Για να γίνει αυθαίρετη προσθήκη ορόφου σε αυτό το 2007 καθαιρέθηκε η παλιά χωμάτινη (με ξύλινα δοκάρια) ταράτσα και κατασκευάστηκε νέα θεωρείται ότι εξακολουθεί να είναι νόμιμο το ισόγειο προ του 1955??

Link to comment
Share on other sites

Την εποχή που έγινε η προσθήκη και πριν από τις εργασίες δεν ήταν όπως ήταν το 55?Αρα ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.