Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Προθεσμία της πρώτης δόσης του προστίμου


Recommended Posts

Η δήλωση μετράει όταν είναι σε προσωρινή υπαγωγή,όταν δηλαδή έχει πληρωθεί το παράβολο.

Οπότε το παράβολο μπορείς να το πληρώσεις μέχρι 28/02/12.

Για τις δόσεις ή την εφάπαξ πληρωμή δεν είναι ξεκαθαρισμένα,τουλάχιστον σε μένα,αλλά λογικά την ημερομηνία την καθορίζει το πότε μπήκες σε προσωρινή υπαγωγή,δηλαδή πότε πλήρωσες το παράβολο...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 184
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

γ. Η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης του ενι−

αίου ειδικού προστίμου του άρθρου 24 του ν. 4014/2011

για όλες τις υποβαλλόμενες μετά τις 31.12.2011 αιτή−

σεις είναι ένας μήνας από την υποβολή τους. Για τις

υποβαλλόμενες, από 1.12.2011 μέχρι 28.2.2012, αιτήσεις η

προθεσμία του δευτέρου εδαφίου της παραγράφου 3

του άρθρου 24 του ίδιου ως άνω νόμου παρατείνεται

μέχρι την 30.5.2012.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, ισχύουν τα παρακάτω, όπως διατυπώνονται στο ΦΕΚ 268 Α/31-12-2011 και όπως τα λέει και ο Μανώλης από πάνω:

Άρθρο 4

Ρυθμίσεις επειγόντων θεμάτων Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

1. α. Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών, που προβλέπονται στο πρώτο εδάφιο της παραγράφου 3 του άρθρου 24 του ν. 4014/2011 (Α’ 209), παρατείνεται μέχρι την 28.2.2012.

β. Η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης του ενι­αίου ειδικού προστίμου του άρθρου 24 του ν. 4014/2011 για όλες τις υποβαλλόμενες μέχρι 31.12.2011 αιτήσεις παρατείνεται μέχρι τις 31.1.2012.

γ. Η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης του ενι­αίου ειδικού προστίμου του άρθρου 24 του ν. 4014/2011 για όλες τις υποβαλλόμενες μετά τις 31.12.2011 αιτή­σεις είναι ένας μήνας από την υποβολή τους. Για τις υποβαλλόμενες, από 1.12.2011 μέχρι 28.2.2012, αιτήσεις η προθεσμία του δευτέρου εδαφίου της παραγράφου 3 του άρθρου 24 του ίδιου ως άνω νόμου παρατείνεται μέχρι την 30.5.2012.

 

Στα παραπάνω, μιλάει για την πρώτη δόση του προστίμου και όχι για το παράβολο. Το παράβολο πληρώνεται, απ' όσο έχω καταλάβει, μεσα στον ίδιο μήνα που αυτό εκδίδεται μέσα από το σύστημα. Αφού πληρωθεί το παράβολο και περάσει η δήλωση σε φάση προσωρινής υπαγωγής, τότε θεωρείται "υποβαλλόμενη" κατά την έννοια του παραπάνω άρθρου και αρχίζει να μετράει ο μήνας μέσα στον οποίο θα πληρωθεί η πρώτη δόση. Εφάπαξ καταβολή γίνεται υποχρεωτικά στην ημερομηνία της πρώτης δόσης. Μία ερώτηση που έχω και εγώ, είναι πόσος χρόνος μπορεί να μεσολαβήσει ανάμεσα στην πληρωμή του παραβόλου και την αλλαγή της φάσης της αίτησης από εμάς σε προσωρινή υπαγωγη. Γιατί με αυτό, μπορείς να παίξεις με τον χρόνο και να καθυστερήσεις τον χρόνο πληρωμής της πρώτης δόσης.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μόλις πληρωθεί το παράβολο το σύστημα εντός 24ώρου αλλάζει την αίτηση αυτόματα από αρχική υποβολή σε προσωρινή υπαγωγή...

Link to comment
Share on other sites

Μόλις πληρωθεί το παράβολο το σύστημα εντός 24ώρου αλλάζει την αίτηση αυτόματα από αρχική υποβολή σε προσωρινή υπαγωγή...

 

Δεν νομίζω. Πρέπει εσύ να το ξανα-υποβάλεις με πληρωμένο το πράβολο, για να αλλάξεις την κατάσταση από αρχική σε προσωρινή υπαγωγή. Αν δεν κάνεις αυτή την κίνηση παραμένεις στο στάδιο της αρχικής. Το έκανα εγώ για να μην τρέχουν οι προθεσμίες (ήταν μέχρι 31/1/2012), γιατί οι ενδιαφερόμενοι ήταν ολίγον έγκυοι σχετικά με το οικονομικό θέμα.

Link to comment
Share on other sites

οποιος δεν πληρωσε μεχρι χθες την πρωτη δωση με αιτηση το 2011 και εχει πληρωση το παραβολο, χανει το δικαιωμα του δηλαδη και πρεπει να ξανακανει τη διαδικασια απο την αρχη και να ξαναπληρώσει παράβολο?

Link to comment
Share on other sites

Εάν η πρώτη δόση δεν καταβληθεί μέσα στην προθεσμία ή εάν ο ιδιοκτήτης δεν καταβάλει τρεις συνεχόμενες δόσεις τότε χάνει το δικαίωμά του να υπαχθεί στη ρύθμιση.

 

Μόλις πληρωθεί το παράβολο και μετά από 24 ώρες το εμφανίζει σε προσωρινή υπαγωγή και απλά κάνεις υποβολή δήλωσης πάλι, για να διαλέξεις τον τρόπο πληρωμής και για να βγάλεις το ειδικό έντυπο πληρωμής για την τράπεζα...

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

IRAK, το σύδτημα του ΤΕΕ δεν είναι τόσοσοφιστικέ ώστε να κάνει αυτόματα μόνο του πράγματα.Με το πρ'ωτο π'ατημα περνάς σε αρχική υποβολή και σου βγάζει το pdf με το παράβολο για να το πληρώσεις.Αν πληρωθεί τότε σε 24 ώρες (περίπου) εμφανίζεται εξοφλημένο.Αν λοιπόν μετά δεν ξαναπατήσεις το κουμπάκι, εκεί θα είναι μια ζωή στην αρχική υποβολή.Αυτοματισμοί και ΤΕΕ δεν πάνε μαζί.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

καλησπερα, εχω μερικες αιτησεις απο 25/01/2012 και μετα. Ολα τα παραβολα (500 ευρω) των αιτησεων εχων πληρωθει μεχρι 31-01-2012.Γνωριζει κανεις μεχρι ποτε πρεπει να πληρωθει το υπολοιπο προστιμο αν επιλεξουν μετροιτοις και ποτε πρεπει να πληρωθει η πρωτη δοση εαν επιλεξουν με δοσεις? Οι 48 δοσεις εχουν περαστει στο συστημα?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.