Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αυθαίρετα: Αλλαγές φέρνουν νέες τροπολογίες


gio

Recommended Posts

Σε ευχαριστώ πολύ Konstantinos_0711 για την απάντηση. Δημοτική κοινότητα δεν υπάρχει,είναι όλο το νησί ένας Δήμος, συνεπώς όπως το αντιλαμβάνομαι θα πάω με την ελάχιστη του Δήμου Αίγινας,δηλαδη 950€, και αγνοώ παντελώς την Περιφέρεια Πειραιά. Σκέψου πως στο ΤΕΕ μου είπαν πως, αν και νησί, εφόσον ανήκει στον Πειραιά που είναι ηπειρωτική Ελλάδα πάω με την χαμηλότερη της περιφέρειας ΜΑΛΛΟΝ! Ο παραλογισμός στο μεγαλείο του! Άντε να πείσεις μετά τον πελάτη, όταν ακόμη και το ΤΕΕ δίνει τέτοιες απαντήσεις και οι "συνάδελφοι" δίνουν τιμές ζώνης της ΔΕΗ και θα την γλυτώσουν κιόλας γιατί δεν θα ελεγχθούν πιθανότατα!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Στο σχέδιο νόμου για την ποινική προστασία του περιβάλλοντος γράφει ότι στην περίπτωση διαφορετικής διαμερισμάτωσης ορόφου από αυτήν που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας, ορίζεται ως ειδικό πρόστιμο το ποσό των 500 ευρώ και δεν καταβάλλεται παράβολο.

 

 

 

Έχω περίπτωση πελάτη που έχει βγάλει άδεια για κατάστημα. Τώρα πλέον το χει χωρίσει σε 4 τμήματα, δημιουργώντας 4 μικρότερα καταστήματα τα οποία τα χει νοικιάσει και για τα οποία θέλουν να βγάλουν άδειες λειτουργίας. Το εξωτερικό περίγραμμα δεν έχει αλλάξει. Επομένως καταλαβαίνω ότι μπορεί να τακτοποιηθεί με το Ν. 4014, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου παραπάνω, πληρώνοντας πρόστιμο 500 ευρώ και να καθαρίσει.

Η ερώτησή μου είναι αν θα πρέπει να γίνουν 4 διαφορετικές αιτήσεις, μία κάθε νέο κατάστημα και να πληρωθούν 4 ειδικά πρόστιμα των 500 ευρώ, σύνολο 2000 ευρώ. Αυτό μου είπαν από το ΤΕΕ χτες, λέγοντας ότι αφού θα χρειαστεί να βγει βεβαίωση για το κάθε κατάστημα, τότε πρέπει να γίνουν 4 φάκελοι και να πληρωθεί ειδικό πρόστιμο 500 ευρώ για το καθένα. Απλά μου κάνει εντύπωση γιατί όλος ο χώρος ανήκει σ έναν ιδιοκτήτη και θα αναγκαστεί να πληρώσει εκτός των 2000 ευρώ και 4 αμοιβές μηχανικού. Δεν είναι κ πολύ λογικό.

Καμιά ιδέα;

Link to comment
Share on other sites

Για μια στιγμή ... Αν είναι έτσι , τότε όλοι θα δίνουν υπεύθυνη δήλωση πως τα αυθαίρετά τους είναι πριν το '83 ! Για ποιό λόγο να πει πλέον κάποιος πως το αυθαίρετο είναι μετά το 2004 ; Εντάξει είναι πολλές οι περιπτώσεις όπου φαίνεται , αλλά δεν νομίζω πως αυτό θα εμποδίσει τον ιδιοκτήτη όταν θα έχει να συγκρίνει ανάμεσα στο να πει ψέματα και να πάρει μία τεράστια μείωση στο πρόστιμο , και στο να πει την αλήθεια και να πληρώνει ένα κάρο λεφτά ... Μα καλά , είναι για δέσιμο οι νομοθέτες μας .

 

Συμπλήρωση επί του παρπάνω θέματος (τακτοποίηση διαμερισματοποίησης) :

Διορθώστε με αν κάνω λάθος , αλλά νομίζω πως αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν η συγκεκριμένη κατασκευή αντιβαίνει των πολεοδομικών όρων , σωστά ; Διότι αν δεν αντιβαίνει , τότε απλά νομιμοποιείται χωρίς πρόστιμο , οπότε δεν έχουν ισχύ όσα λέει η νέα τροποποίηση .

Edited by iliekater
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί συνάδελφοι.

Με την ισχύ των 48 πλέον δόσεων για την πληρωμή των προστίμων, πως τροποποιούνται τώρα τα δοσολόγια για τα ακίνητα που δηλώθηκαν και πληρώθηκε και η πρώτη δόση?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@ Manolis gοn: Σχετικά με την ερώτησή σου σ' αυτά που γράφω στο #32, νομίζω πως έχει κάνει οριζόντιες. Αν έχει κάνει πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν 4 αιτήσεις. Αν δεν έχει κάνει τι γίνεται; Γιατί θα χρειαστεί βεβαίωση για κάθε κατάστημα. Προτιμάει ο πελάτης τακτοποίηση με 4014 ώστε να τελειώνει πιο γρήγορα απ' το να μπλέκει με άδειες, κτλ που είναι χρονοβόρα.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Το Θέμα με την ηλεκτροδότηση των ενταγμένων στον 4014 έχει αλλάξει απο την ΔΕΗ Ιωαννίνων μου είπανε ότι (σύμφωνα με το mail που έχουνε) πως η ορθοφωτογραφία (
;)
που

ζητάνε είναι αυτή του κτηματολογίου. αλλά για την περίπτωση που δεν φαίνεται το ακίνητο δεν ξέρανε τίποτα

 

 

και μένα σήμερα ένας ιδιοκτήτης μου ζήτητε την υπ.δήλωση και αεροφωτογραφία.

 

έκανα την Υ.Δ. και ενα print screen από τον γεωγραφικό προσδιορισμό και την σφράγισα και να δώ

ΑΝ θα το δεχτούνε.

βέβαια η κατασκευή είμαι μεταγενέστερη της αεροφωτογραφίας του κτιματολογίου και το

ακίνητο δεν φαίνεται.

για να δούμε

γνωρίζει κάποιος κάτι πιο σίγουρο??
Link to comment
Share on other sites

Οι νέες τροπολογίες που αναφέρετε ειναι αυτές που ΘΑ ψηφιστούν με το σχέδιο νόμου περι "ποινικής προστασίας του περιβαλλοντος?"

Link to comment
Share on other sites

Οι νέες τροπολογίες που αναφέρετε ειναι αυτές που ΘΑ ψηφιστούν με το σχέδιο νόμου περι "ποινικής προστασίας του περιβαλλοντος?"

 

Ναι, ήδη έχει ψηφιστεί επί της αρχής στη Βουλή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.