Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Στροφή 3 εκατοστά


JOHNYMAL

Recommended Posts

Συνάδελφοι παρατηρώ το εξής και δεν ξερω εάν είναι απο σφάλμα δικό μου η λόγω έλλειψης γνώσεων.

Έχουμε ενα ζευγαρι (base -rover) στο χειριστήριο υπάρχει το πρόγραμμα survce στο οποίο επιλεγείς να σου κάνει την μετατροπή των συντεταγμένων απευθείας απο wgs84 to egsa87.

Έχοντας συνδρομη στο κτηματολόγιο η σε μια από τις εταιρείες έχουμε την δυνατότητα να ''κατεβαζουμε'' συντεταγμενες εγσα απο το hepos.

 

Εαν τώρα προσπαθήσουμε να εξαρτήσουμε ένα διάνυσμα που έχουμε μετρήσει σε σχέση με αυτό που μετρήσαμε με hepos παρατηρούμε μια στροφή σχεδον παντα περίπου 3 εκατοστά είναι λογικό να συμβαίνει αυτό?

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να μπω στο θεωρητικό μέρος της απάντησης, επισημαίνω πως 2-3 εκ. είναι (έτσι κι αλλιώς) το τυχαίο σφάλμα που υπεισέρχεται λόγω RTK και μήκους βάσης. Στη θέση σου δε θα το'ψαχνα περαιτέρω...

Πάντως, αν επιζητάς τρελές ακρίβειες, συνίσταται η επίλυση σε HTRS07 και στη συνέχεια μετατροπή σε ΕΓΣΑ87 με την εφαρμογή που κατεβάζεις από την ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.