Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οριστικό άνοιγμα αμοιβών επαγγέλματος μηχανικού


ace7

Recommended Posts

Στον έλεγχο φορολογικών... Στην Πολεοδομία της περιοχής μου εάν δεν υπάρχει συμφωνητικό σφραγισμένο από την εφορία (δεν τα σφραγίζει) ή το ΤΕΕ (επίσης δεν το σφραγίζει, απλά το παραλαμβάνει) ο φάκελος δεν πρωτοκολλείται. Μάλιστα, ακόμα και σε περίπτωση σφραγισμένου συμφωνητικού (λέμε τώρα) εάν η συμφωνηθείσα αμοιβή προκύπτει χαμηλότερη από εκείνη που προκύπτει με ΕΤΑ=44€/m² το συμφωνητικό δε γίνεται δεκτό. Και αυτό αποτελεί απάντηση νομοθετικού συμβούλου. Βγάλτε τώρα άκρη...

 

Τώρα όσον αφορά την κατάργηση του πειθαρχικού ελέγχου, ο μόνος που θα χάσει είναι το κράτος. Θα χάσει Φ.Π.Α. και έσοδα από τη φορολογία εισοδήματος. Εϊμαι σίγουρος ότι η πλειοψηφία των φορολογικών δηλώσεων των μηχανικών, δε θα ξεπερνά το αφορολόγητο. Η φορολόγηση του εισοδήματος θα προκύπτει μέσω των αντικειμενικών κριτηρίων (άλλωστε το ίδιο δε γίνεται σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες?)

 

Μετά να δω τους θιασώτες της ελεύθερης αγοράς τι θα λένε όταν θα επιβληθούν επιπλέον χαράτσια και ειδικά αντικειμενικά κριτήρια προσδιορισμού στους ελεύθερους επαγγελματίες.

 

Συνάδελφοι, ελεύθερη αγορά δε σημαίνει κόβω μία Α.Π.Υ. για 50€ και τα υπόλοιπα τα παίρνω μαύρα, προκειμένου να συμπληρώσω εισόδημα, όπως αναφέρθηκε σε πολλά post!!!! Δυστυχώς, εάν κάποιος ξεκινήσει να το κάνει (στην Ελλάδα υπάρχουν πάρα πολλοί "έξυπνοι") τότε όλος ο κλάδος θα ακολουθήσει την ίδια τακτική προκειμένου να μπορέσει να δουλέψει!

 

Και μη μου λέτε για ποιοτικές δουλειές γιατί όταν θα κοστολογείς μία δουλειά με 1500€, τότε πόσες δουλειές θα θες για να βγάλεις τα ετήσια εισοδήματα ώστε να ζήσεις? Βάζω τουλάχιστον 10 (με 15000 έσοδα, χωρίς τα έξοδα υπολογισμένα κανένας δε ζει). Οπότε σε ποιο εργοτάξιο θα πρωτοπηγαίνεις για να κάνεις επίβλεψη??????? Μήπως σε κανένα????

 

Η ελεύθερη αγορά ακούγεται ωραία, αλλά θέλει και διαφορετική νοοτροπία.

 

Υ.Γ. Δε θα επεκταθώ σε θέματα Ε.Δ. τα οποία θίχτηκαν από συναδέλφους της τεχνικής εκπαίδευση, οι οποίοι πανηγυρίζουν για τις θέσεις του κ. Κακλαμάνη, ούτε θα κάνω σχόλιο για την "ανωτατοποίηση" των ΤΕΙ.

Edited by Dim84
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

H καθε πολεοδομια κανει οτι νομιζει, ως συνηθως...

 

Συναδελφε, το οτι δεν μπορει αυτο το κ@λοκρατος να παταξει την φοροδιαφυγη... (ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ, ΑΝ ΗΘΕΛΕ), δεν σημανει οτι το τριτοκοσμικο συστημα των ελαχιστων λυνει το προβλημα..

Σκεψου και θα δεις..

 

Δεν νομιζω κανεις απο οσους υποστηριζουν την καταργηση των ελαχιστων, να την επιζητουν για τον εξευτελισμο των αμοιβων....

Πρεπει να παρουμε χαμπαρι οτι οταν φυγουμε απο το τσουβαλι των ελαχιστων/νομιμων τοτε θα ξεκαθαρισει το τοπιο..

Οχι την επομενη μερα, αλλα ισως μετα απο μερικα χρονια..

 

Ο κλαδος μας ειναι για τα κλαματα...

Ο κατασκευαστικος κλαδος ομοιως....

Αυτα πρεπει να επιδιωξουμε να βελτιωσουμε..

 

Φυσικα το μεγαλο προβλημα σε ολα δεν ειναι οι αμοιβες, αλλα τα κομματοσκυλα που εχουν ριζωσει στις καρακλες του ΤΕΕ...

Edited by terry
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Έχουν όμως ελεγκτικούς μηχανισμούς για να σε εξετάσουν, ΑΝ θελήσεις να κάνεις μελέτη.

 

Το πρόβλημα δεν είναι να σε εξετάσουν αν θελήσεις να κάνεις μελέτη , αλλά να σε εξετάσουν την ίδια την μελέτη αφού την κάνεις προκειμένου να διαπιστώσουν εάν είναι σωστή ή όχι .Όπως γίνεται σήμερα από τις πολεοδομίες . Ούτε ο μηχανικός ο ίδιος εάν δεν είναι έτοιμος και σίγουρος να κάνει μια σωστή μελέτη και ότι ξέρει ή ότι έχει την αμφιβολία ότι αυτή η μελέτη δεν θα περάσει από την πολεοδομία δεν θα προχωρήσει στο να την υπογράψει .Θα πρέπει να δώσουμε από εξαρχής την ευκαιρία και το δικαίωμα στον άλλο να κάνει την μελέτη προκειμένου στο μέλλον να μας αποδείξει αν ξέρει ή όχι να την κάνει .

 

Δεν καταλαβαίνω τον συλλογισμό σου, τι θέλεις να πεις?

 

Οι ερωτήσεις στο συγκεκριμένο μήνυμα μου που παρέθεσες απευθυνόντουσαν σε αυτούς που δεν θέλουν την ανοιχτή αγορά εργασίας και αντιδρούνε και όχι ότι έχω εγώ κάποιο πρόβλημα με το άνοιγμα της αγοράς και με αυτά που λέτε .Επί της ουσίας συμφωνούμε και δεν διαφωνούμε , για αυτό και συνοπτικά σου απάντησα στο αμέσως επόμενο μήνυμα μου .Επί της ουσίας για την σωστή απάντηση σου χωρίς να καταλάβεις σε ποιούς απευθυνόμουν θα έχει και από εμένα +1 μονάδα .

Edited by Ferari
Link to comment
Share on other sites

To ρώτησα ξανά παραπάνω αλλά δεν πήρα απάντηση. Ρωτάω λοιπόν πάλι μήπως ξερεις εσύ: το σύστημα των αυθαιρετων είναι του ΤΕΕ ή το Διαχειρίζεται απλά; Διότι αν είναι χορηγία του ΤΕΕ τότε να το κλείσει, αν όμως έχει στηθεί με δαπάνες και επιχορηγήσεις, και απλά έχει την εντολή της διαχείρισης έχω την αφελή εντύπωση πως δε μπορεί να το ανοιγοκλείνει όποτε θέλει.

 

ολεσ οι δημοσιεσ υπηρεσιεσ και οι δρομοι κτλ επι τησ ουσιασ δεν ειναι ιδιοκτησια κανενοσ, αλλα πολυ ευκολα σε αυτεσ γινονται καταληψεισ, μπλοκα κλτ...

το κλεισιμο του συστηματοσ αυθαιρετων ειναι ο μονοσ τροποσ να ασκηθει σοβαρη πιεση στουσ κυβερνοντεσ

Edited by myri
Link to comment
Share on other sites

TO ΤΕΕ, ΕΧΕΙ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ,

 

Το ΤΕΕ θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι κράτος ώστε να έχει την επιλογή κάθε φορά να κάνει ότι του καπνίσει .Θα πρέπει αργά η γρήγορα να προσγειωθεί και να υποταχθεί σε αυτά που προβλέπει το σύνταγμα .Και ένα από αυτά είναι να σέβεται την ιεραρχία του κράτους χωρίς να θεωρεί κάθε φορά ότι οι κινήσεις που κάνει ως επιμελητήριο φέρουν και την σύμφωνη γνώμη της κοινωνίας .

Edited by Ferari
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά πιστεύω πως το όλο θέμα ξεκινά από το γεγονός ότι η ελάχιστη αμοιβή είναι υπερβολική (ειδικά μαζί με τον ΦΠΑ). Θεωρώ επίσης πως αν βρισκόταν σε χαμηλότερα επίπεδα,π.χ. της τάξεως των 500-600 ευρώ δεν θα υπήρχε το πρόβλημα που παρουσιάζεται τώρα. Σίγουρα κάποιοι θα προσπαθούσαν να σπάσουν αυτό το πλαφόν αλλά από κει και πέρα θα μπορούσε να μπει εγγυητής το ΤΕΕ για να διασφαλίσει την ομαλότητα στην αγορά εργασίας των μηχανικών. Η αγορά γενικώς δεν αντέχει πλέον και δυστυχώς για εμάς, ποσά άνω των 1000 ευρώ. Πρέπει να το δούμε βιοποριστικά το όλο θέμα αλλά ταυτόχρονα να μη μειώσουμε και το επίπεδο της δουλειάς μας (κοινώς να μη γίνονται παπατζιλίκια και προχειροδουλειές σε οποιαδήποτε μελέτη). Πρέπει να κινηθούμε στο πνεύμα της κρίσης είτε το θέλουμε είτε όχι. Οι Διπλωματούχοι πολύ καλώς διαμαρτύρονται για τις αδιανόητες εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ αλλά τις μ***κιες του ΤΣΜΕΔΕ και την κακοδιαχείρηση που έγινε τόσα χρόνια δεν μπορεί να την πληρώνει χρυσάφι ο απλός πολίτης.

Φαίδων, εμμέσως πλην σαφώς καταργείται η ελάχιστη/νόμιμη αμοιβή καθώς το μοναδικό κώλυμα που δημιουργούνταν για την κατακόρυφη πτώση των αμοιβών ήταν από μεριάς του ΤΕΕ και ο πειθαρχικός έλεγχος "που θα γινόταν" σε περιπτώσεις πολύ χαμηλότερων αμοιβών από της ελάχιστης/νόμιμης. Το κράτος του το επέτρεψε, το κράτος του πήρε πίσω και την δικαιοδοσία στο συγκεκριμένο τομέα.

Link to comment
Share on other sites

αλλά από κει και πέρα θα μπορούσε να μπει εγγυητής το ΤΕΕ για να διασφαλίσει την ομαλότητα στην αγορά εργασίας των μηχανικών.

 

Πώς θα μπει εγγυητής από την στιγμή που εκπροσωπεί τα συμφέροντα μόνο των διπλωματούχων ?

 

(κοινώς να μη γίνονται παπατζιλίκια και προχειροδουλειές σε οποιαδήποτε μελέτη). Πρέπει να κινηθούμε στο πνεύμα της κρίσης είτε το θέλουμε είτε όχι.

 

Πως θα το διαπιστώσεις αυτό από την στιγμή που ένας νέος μηχανικός που πρωτοβγαίνει από την σχολή δεν έχει καθόλου εμπειρία και περιμένει να του δώσεις την ευκαιρία αλλά και το δικαίωμα στο να μπορεί να κάνει μελέτη ώστε με αυτόν τον τρόπο να μπορεί να τον πάρει ο άλλος είτε στο γραφείο του είτε στο εργοτάξιο και να του μάθει δύο τρία βασικά πράγματα για το πως κινείται η δουλειά και για το πως να την κάνει σωστά ?

Edited by Ferari
Link to comment
Share on other sites

υποστηριζει κανεις οτι εχουμε ελαχιστες για φορολογικους λογους? αυριο λυνεται το προβλημα της φοροδιαφυγης ΑΝ ΘΕΛΑΝΕ.

 

Ολες οι επαγγελματικες συναλλαγες μεσω τραπεζης ή επιταγών, κακουργημα με αυτοφωρο η μεταχρονολογηση επιταγων ή η εκδοση ακαλυπτων επιταγων, οδηγια του ΤΕΕ για προτεινομενες αμοιβες με ποσοστο επι του πραγματικου κατασκευαστικου κοστους και ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ.

 

Προφανως στην Ελλαδα της γυφτιας και της σημερινης οικονομικης κρισης θα ευνοηθουν οι φτηνοι. Το αν το φτηνο σημαινει και κακης ποιοτητας ειναι δουλεια του κρατους με τον ελεγκτικο μηχανισμο του να το αποτρεψει. Γιαυτο χρειαζεται απλος ΓΟΚ, 3-4 ελεγχοι απο διαφορετικους μηχανικους ελεγκτες κατα τη διαρκεια της οικοδομης και διαφορα αλλα περιεργα που χρησιμοποιουνε ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ εκτος απο την Ελλαδα.

 

Γινεται τιποτα για αυτα? ΟΧΙ. Αρα καληνυχτα.

Edited by howard_roark
Link to comment
Share on other sites

υποστηριζει κανεις οτι εχουμε ελαχιστες για φορολογικους λογους? αυριο λυνεται το προβλημα της φοροδιαφυγης ΑΝ ΘΕΛΑΝΕ.

 

Να αγιασει το στομα σου...

 

 

ΥΓ. Πρεπει να σου βαλλω σχεδον σε ολα τα ποστ, φημη...!!!! θα σε παω στους 1200 βαθμους...!!! :smile:

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.