Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπέρβαση τ.μ. Δόμησης με διαφορετικά τ.μ. αλλαγής χρήσης


Recommended Posts

Συνάδελφοι, έχω το εξής ερώτημα: σε υφιστάμενο κτίσμα 600τμ, εντος σχεδίου πόλεως, με Ο.Α., εχω υπέρβαση δόμησης Κυρ.Χώρ. 200τ.μ. <50%, υπέρβαση κάλυψης >20% και αλλαγή χρήσης απο οικίες σε καταστήματα 300τ.μ.. Πώς γίνετε ο υπολογισμός απο την στιγμή που η υπέρβαση δόμησης (που ειναι κύριος συντελεστής υπολογισμού) διαφέρει απο το εμβαδό αλλαγης χρήσης;

Αν κάνω δυο φύλλα υπολογισμού στο σύστημα (ενα για την υπερβαση 200τ.μ. και ενα με 300τ.μ. αλλαγή χρήσης) τότε αυτόματα στο σύνολο της υπέρβασης των Κ.Χ. θα αθροίσει τα 200τ.μ. με τα 300τ.μ. δηλαδή 500τ.μ. πράγμα που δεν υφίσταται.

Link to comment
Share on other sites

Αν κατάλαβα καλά από τα 300 μ2 τα 200 μ2 είναι αυθαίρετα τα οποία θα αλλάξουν και χρήση και επίσης χρήση θα αλλάξουν και άλλα 100 από τα νόμιμα?

Αν ναι τότε σπάζεις τα 300 σε 200+100 και κάνεις 1ΦΚ για τα 200 και 1ΦΚ για τα 100 βάζοντας στο καθένα τις παραβάσεις που τους αντιστοιχούν.

Δηλαδή στα 200 θα βάλεις ΥΔ+ αλλαγή χρήσης και στα 100 χωρίς ΥΔ αλλά και αυτά με αλλαγή χρήσης.

 

Αν δεν κατάλαβα καλά πες μου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.