Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διάγραμμα Εφαρμογής;


Recommended Posts

καλησπερα

εχω να κανω μια ερωτηση (γιατι μπερδευτηκα λιγο με αυτα που διαβασα στο forum) : ποια η διαφορα μεταξυ διαγραμματος εφαρμογης και τοπογραφικου διαγραμματος?

θα βγαλω μια αδεια (αλλαγης χρησης και διαχωρισμου) στον Πορο και στην πολεοδομια του Πορου μου ζητησαν και διαγραμμα εφαρμογης (αν υπαρχει) αναλυτικα αλλά και τοπογραφικο διαγραμμα!

ευχαριστω απο τωρα σε ολους τους συναδελφους μηχανικους που θα απαντησουν.

Edited by evrydiki
Link to comment
Share on other sites

Το διάγραμμα εφαρμογής (ΔΕ), όπως λένε και οι λέξεις, αφορά στην εφαρμογή του ρυμοτομικού σχεδίου στο έδαφος, στην περιοχή του ΟΤ, όπου βρίσκεται το οικόπεδο που ζητάς ΟΑ.

 

Όπως είναι γνωστό, τα ρυμοτομικά σχέδια, πριν από το 1983, εφαρμόζονται στο έδαφος σταδιακά, όποτε ζητιέται ΟΑ, σε ΟΤ που δεν εχουν καθοριστεί οι ΡΓ και ΟΓ. Η διαδικασία σύνταξης ΔΕ περιγράφεται στην εγκύκλιο Γ24/79 του τότε ΥΔΕ και οι ΑΤΜ που ασχολούνται με πολεοδομικά θέματα γνωρίζουν αυτή τη διαδικασία.

 

Το τδ αποτελεί το απαραίτητο στοιχείο, για την έκδοση της ΟΑ, και οι προδιαγραφές σύνταξής του είναι, επίσης,γνωστές.

  • Like 2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς το σχέδιο πόλεως του παραδοσιακού οικισμού του Πόρου είναι τόσο πολύπλοκο και σε κλίμακα 1:1000 που είναι απαραίτητη η σύνταξη διαγράμματος εφαρμογής !

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Τα διαγράμματα εφαρμογής θέλουν εξαρχής εξάρτηση αυτόνομη σε ΕΓΣΑ '87, ή μπορείς να χρησιμοποιήσεις την πύκνωση που έγινε στα γειτονικά Ο.Τ.; Παίζει ρόλο αυτό στα δικαιώματα υπογραφής;

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...
On 3/2/2012 at 7:44 ΜΜ, MAKAP said:

Το διάγραμμα εφαρμογής (ΔΕ), όπως λένε και οι λέξεις, αφορά στην εφαρμογή του ρυμοτομικού σχεδίου στο έδαφος, στην περιοχή του ΟΤ, όπου βρίσκεται το οικόπεδο που ζητάς ΟΑ.

Να υποθέσω συνάδελφε οτι το ΔΕ είναι ένα είδος τοπικής πράξης εφαρμογής (ή οικοδομησιμότητας) σε ενα Ο.Τ.?

Αν η απάντηση είναι ναι, πάω στην ερώτηση...

Κάνοντας υπόθεση εργασίας, έχω μια έκταση ~ 9-10 στρεμ, που αποτελούν απο μόνα τους ενα Ο.Τ. και στη συγκεκριμένη ΠΕ που ανήκουν αυτά, δεν έχει γίνε πράξη εφαρμογής.

Βάσει του ΔΕ (να υποθέσω απο ιδιώτη μηχανικό)/....(του τάδε έτους), πρέπει γύρω - γύρω να αφεθούν κοινόχρηστοι χώροι (δρόμοι ή οτι άλλο) και βάσει  εισφοράς σε γη, απομένουν καθαρά 6-7 στρ.

Εκδίδεται η ΟΑ...και τίθεται η ερώτηση :

τα όρια του οικοπέδου που θα περιφράξω, θα είναι αυτά που απέμειναν μετά την εισφορά σε γη (δηλ. στα 6-7) ή μέχρι να εφαρμοστεί - ολοκληρωθεί η πράξη εφαρμογής της ΠΕ, περιφράζω στα όρια του αρχικού οικοπέδου, δηλ. κάνω περίφραξη στα 9-10στρμ. και αργότερα (σε 1-2-5-10 χρόνια) τα μετατοπίζω στα νόμιμα 6-7στρμ. ?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Απομόνωσες μια φράση μόνο και σ' αυτές δεν περιλαμβάνεται ο σκοπός του ΔΕ.

Αφορά στα ΡΣ που εγκρίθηκαν πριν το 1983 και όχι στα μεταγενέστερα, δεδομένου ότι με τον 1337 προστέθηκαν νέες ιδέες στη φιλοσοφία του πολεοδομικού σχεδιασμού, όπως πχ η εισφορά σε γη και σε χρήμα, που αντιμετωπίζονται με την Πράξη Εφαρμογής.

Από το μήνυμά σου, βγάζω το συμπέρασμα ότι είσαι σε περιοχή για την οποία συντάχθηκε ΠΕ, οπότε το ΔΕ δεν έχει σχέση.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Η απάντηση είναι όχι. Το ΔΕ αφορά ρυμοτομικά σχέδια προ του 1983 και δεν θα γίνει για αυτά Πράξη Εφαρμογής, πιθανώς να προκύψει ότι απαιτείται Παράξη Αναλογισμού.

Αν το Ρυμοτομικό είναι μετά το 1983 τότε είτε αναμένεται η Π.Ε. είτε, αν επιτρέπεται στην περιοχή, μπορεί να γίνει μεμονωμένη πράξη για την οικοδομησιμότητα.

Σε κάθε περίπτωση οι κοινόχρηστοι χώροι (ρυμοτομούμενα κ.λ.π.) ορίζονται μόνο από το Ρυμοτομικό σχέδιο όποτε και αν έχει γίνει. Τα ΔΕ ή οι ΠΕ καθορίζουν συγκεκριμένο τρόπο υλοποίησής τους.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι σας ευχαριστώ και τους 2 για τις απαντήσεις σας (+1 στο καθένα σας).

Όπως βλέπετε μηχανολόγος είμαι και γνωρίζω πολύ λίγα πράγματα σχετικά με ρυμοτομίες, πράξεις εφαρμογής, κλπ.

Επειδή πολύ πιθανόν δεν διατύπωσα σωστά τις περιγραφές μου και δεν έδωσα να καταλάβετε τι θέλω να ρωτήσω, αναρτώ σε φωτο το το ερώτημα μου.... όπου με κόκκινες γραμμές τα όρια του αρχικού οικοπέδου (9-10στρμ) και μετά την έκδοση της ΟΑ με μπλέ γραμμές τα νέα όρια, βάσει του ΔΕ ..../2003.

Η φωτο που ανεβάζω, έχει σχέση με την ερώτηση που έκανα πριν...όπου σήμερα τα περιφραγμένα όρια είναι αυτά με τις κόκκινες γραμμές.

Είναι νόμιμη η περίφραξη στα αρχικά όρια ή οχι?

Δεν γνωρίζω αν πέρα απο τα ρυμοτομούμενα (~ 3 στρ) υπήρχε και εισφορά σε χρήμα, γιατί δεν είναι αυτό το πρόβλημα μου.

 

Screenshot_1.jpg.a934ee5fe9e8f8324e9b062b0b6b1740.jpg

Link to comment
Share on other sites

Όχι, η ΟΑ που εκδόθηκε, αφορά στα νέα όρια, όπως αυτά καθορίζονται με μπλε γραμμή.

Edited by MAKAP
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.