Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφικό υλικό απο αστοχίες


 
Μουστάκας Β.

Recommended Posts

Παρατηρήσεις για τη φωτογραφία που ανέβασε ο michanikos710:

 

Η διαπλάτυνση της κεφαλής των υποστυλωμάτων γίνεται μόνο στα κεντρικά υποστυλώματα. Όμως στον όροφο που έγινε η κατάρρευση, η διαπλάτυνση/ενίσχυση του υποστύλώματος δεν έγινε σε κανένα υποστύλωμα αυτού του ορόφου, όχι μόνο στο υποστύλωμα της πλάκας που έγινε η κατάρρευση.

 

Επισης όπως φαίνεται έχει γίνει η σκυροδέτηση των υπερκείμενων υποστυλωμάτων, μόνο στην αριστερή παρεία. όχι στα μεσαία υποσύλώματα (αυτά που κανονικά δέχονται την ενίσχυση).

 

Είναι δυνατόν το έξτρα ίδιο βάρος του από πάνω υποστυλώματος να είναι αυτό που οδήγησε στην κατάρρευση? (σε συνδυασμό με την έλλειψη της ενίσχυσης φυσικά)

 

Αν σκυροδέτούνταν δηλαδή και τα υπόλοιπα υποστυλώματα (των μεσαίων παρειών) θα κατέρεεαν και εκείνα? Το φορτίο των υποστυλωμάτων δε μεταφέρεται απευθείας κάτω?

 

συγγνώμη κύριε πρόεδρε!!!

 

μπορώ να εχω το όφωνο?!?!

 

πρόκειται επι προσωπικού!!!

 

συνάδελφε συμφωνώ με τις παρατηρήσεις σου!!!

 

πράγματι στους απο κάτω ορόφους υπάρχει η διαπλάτυνση μόνο στα κεντρικά υποστυλώματα!!! στα πλαινά δεν έκανε διαπλάτυνση γιατί πέρναγε αυτό το τοιχίο με τα παράθυρα οπότε αυτή η στήριξη στο τοιχίο τον έσωσε!!!

 

στον απάνω όροφο δεν συνεχίζεται αυτό το τοιχείο. τέλος η κατάρευση ξεκίνησε απο αυτή τη πλευρά γιατί απο εκεί ξεκίνησε η σκυροδέτηση.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Φίλε kostassid, το αρχείο PowerPoint που έφτιαξες με τις φωτό από αστοχίες είναι απλά υπέροχο! Συγχαριτήρια! Έψαχνα πολύ καιρό για κάτι τέτοιο!! :D

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με την φωτο κατάρευσης στην... Αραβία. Παρατηρώ μυκητοείδή πλάκα (συγνώμη για τα ορθογραφικά λάθη) με "κίονες" να λείπουν στο υποστύλωμα το οποίο φαίνεται αριστερά.

 

Το ερώτημα είναι γιατί η κατάρευση συνέβη στον συγκεκριμένο όροφο ο οποίος είναι και πιό ψηλά και όχι στους χαμηλότερους. Για εμένα η απάντηση βρήσκεται στην ύπαρξη του τοίχου ο οποίος καταργείται στο επίπεδο του οποίου η πρπφή κατέρρευσε... Όπως και να'χει, η παρουσία αυτού του τοίχου ήταν ευεργετική και πεσέφερε μια επιπλέον στήριξη στην εν λόγω πλάκα.

Link to comment
Share on other sites

Κλασσική περίπτωση ******** καλουπατζή

 

Edit: Δεν χρειάζεται να πω κάτι. Όσοι διαβάσατε το κείμενο, το διαβάσατε και ξέρετε σε τι αναφέρομαι. Επί της ευκαιρίας να τονίσω πως

θα δείχνω μηδενική ανοχή σε τέτοια φαινόμενα.

acnt.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, καλημέρα!

 

Εχω και εγώ μια προταση σχετικά με την φωτό του πολυωρόφου στην οποία είχαμε κατάρρευση τμήματος της πλάκας. (βλ. δημοσίευση michanikos710).

 

Αν παρατηρήσετε την υποστύλωση του ξυλοτύπου, θα δείτε ότι έχουν χρησιμοποιηθεί μόνο ασύνδετοι ορθοστάτες (ούτε πλαίσια ούτε κόντρες ούτε χιαστί σύνδεσμοι) που δεν εξασφαλίζουν καμία ακαμψία. Με την ταλάντωση που επέφερε η σκυροδέτηση ο ξυλότυπος κατέρρευσε και ως δυναμικό πλέον φαινόμενο συμπαρέσυρε την "ασθενή" ήδη υποκείμενη πλάκα.

Link to comment
Share on other sites

Sorry για το ***** δεν ήξερα ότι ήταν μη επιτρεπτό

Πάντως αυτό που ήθελα να εκφράσω είναι ότι κάποιοι καλουπατζήδες μέσα στην ασχετοσύνη τους κάνουν τραγικά λάθη που όπως και αυτό μπορεί να αποδειχθούν μοιραία όχι μόνο για την κατασκευή αλλά και για την ίδια την ζωή των εργαζομένων.

Έτσι λοιπόν φανταστείτε μια πλήρως «σιδερωμένη» πλάκα να καταρρέει και να συμπαρασύρει μαζί της και όλους τους εργάτες που σκυροδετούν

Φυσικά το λάθος χρεώνεται στον μηχανικό επίβλεψης ο οποίος πρέπει σε κάθε περίπτωση να ελέγχει τον ξυλότυπο πριν από κάθε περαιτέρω εργασία

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι θα φύγουν και άλλες πλάκες στο έργο που έστειλε ο συνάδελφος michanikos710 (διάτρηση λόγω έλλειψης δοκών).

Επίσης συνάδελφοι θα ήθελα να τονίσω ότι καλώς ή κακώς οι "καλουπατζ'ηδες" και οι υπόλοιποι ¨τζήδες¨ έιναι αναπόσπαστο μέρος της δουλειάς μας. Καλό είναι να έχουμε μια σχέση σεβασμού. Και εμείς έχουμε να μάθουμε πολλά και αυτοί από εμάς. Ο πρώτος λόγος είναι δικός μας μιας και η ευθύνη είναι δική μας.

Link to comment
Share on other sites

Επισκευή κολόνας από ελλειπή κάλυψη οπλισμού και διάβρωση. Επιδιόρθωση: Απομάκρυνση σαθρών τμημάτων σοβά. Καθαρισμός οπλισμού με συρματόβουρτσα και αντισκωριακό . Επάλειψη με ρητίνη (Black Magic). Έπειτα από 2 χρόνια παρουσιάστηκαν μικρές ρωγμές στο σοβά στο ίδιο σημείο, πιθανολογώ λόγω κίνησης οπλισμού και σεισμών. Τι προτείνετε περαιτέρω? Κάλυψη μικρών ρωγμών με ελαστομερή στόκο για προστασία από υγρασία και διάβρωση αρκεί?

post-7409-13188721081_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.