Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διευκρινίσεις - Προσθήκες ΤΟΤΕΕ, Νέες εκδόσεις ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ


praxitelis

Recommended Posts

Όπως επίσης και το ότι εντέλει δεν κατήργησαν την επιλογή "θερμομόνωση των κατακόρυφων δομικών στοιχείων".

 

γιατί να το αφαιρέσουν;

Link to comment
Share on other sites

Το ότι δε θα δέχονται στο Υπουργείο την 1.28 δε σου λέει τίποτα?

Για σένα η 1.29 δε δουλευει σωστα και δουλευει η 1.28?

Δεν είπα ότι δεν δουλεύει σωστά, απλώς επισημαίνω ότι αν για οποιοδήποτε λόγο απαιτηθεί να τρέξω εκ νέου ένα xml που δημιουργήθηκε με την v28 δεν θα βγάλει την τα ίδια με την v29 καθώς έχει αλλάξει το Κ.Α. Συνεπώς, ή πρέπει να αλλάχθεί το xml σύμφωνα με τις διευκρινήσεις ή να τρέξει το xml με την παλαια v.28.

Σκεφτείτε απλά, αν κάποιος αμφισβητίσει ένα ΠΕΑ που εξέδωσες πως θα το τεκμηριώσεις; Αρα για συμβατότητα προς τα πίσω, είναι κατά τη γνώμη επιβεβλημένο να κρατηθεί και η v.1.28

Link to comment
Share on other sites

Για αυτό και για τον λόγο που γράφω στο #60.

 

γιατί να το αφαιρέσουν;

Έτσι έλεγαν ότι θα γινόταν, ώστε να αποφεύγεται η λανθασμένη χρήση του και η προσαύξηση (0.10 W/(m2K)) να γίνεται χειροκίνητα μόνο εκεί που χρειάζεται.

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω θα ηταν το σωστοτερο...

Καπου ειχα αναλυσει τα ενδεχομενα "λαθη" που μπορει να προκυψουν. Μικρης σημασιας στα αποτελεσματα βεβαια...

Link to comment
Share on other sites

Εχει ενδιαφέρον το help. Εχει μερικά ωραία πράγματα. Μέχρι τώρα όσο είδα:

 

<<Για λόγους απλοποίησης, για καλά θερμομονωμένα κατακόρυφες αδιαφανείς επιφάνειες, με συντελεστή θερμοπερατότηταςμικρότερο από 0,6 W/(m2K), ο συνολικός συντελεστής σκίασης θεωρείται ίσος με 0,9, σύμφωνα με την Τ.Ο.Τ.Ε.Ε. 20701-1 (§3.3.Συντελεστές σκίασης). Σε αυτή την περίπτωση, οι εποχικοί συντελεστές σκίασης λόγω ορίζοντα ορίζονται ως μονάδα (1) και από τους εποχικούς συντελεστές σκίασης για οριζόντια σκίαστρα και πλευρικά, ο ένας ορίζεται με την τιμή μονάδας (1) και ο άλλος την τιμή 0,9 ώστε το γινόμενό τους να είναι 0,9 σε κάθε εποχή.>>

 

Δηλαδή σκίαση από απέναντι 1 και ένα από τα άλλα δύο 0,9. Ενδιαφέρον.

 

Και άλλο:

<<Σε περίπτωση πέργκολας, στον υπολογισμό του συντελεστή σκίασης λαμβάνεται σαν πρόβολος. >>

 

Συμβαδίζει με τις διευκρινιστικές.

Για το 0,9 υπήρχε η πρόβλεψη και πριν τις διευκρινισεις εαν τηρούσες το Umax της ζώνης. Αυτά για μελέτη βέβαια που υπήρχε η απαίτηση Umax για τοιχοποιία. Για πιστοποιητικό δεν γνωρίζω αν παίζει το ίδιο αφού καταγράφεις και δεν υπολογίζεις εξαρχής. Εκτός αν κάνεις ΠΕΑ σε σπίτι του 2010 πχ και μετά που πρέπει να τηρούνται.

Λογικό για πέργολα καθώς αν είναι κεκλιμένη ελάχιστα διαφέρει το κέντρο του τοίχου στη σκίαση άρα η γωνία και ο συντελεστής. Εκτός πια αν έχεις τοίχο 10μ πράγμα απίθανο. Άλλωστε ακόμα και εκεί παλιότερα σαν πρόβολο το υπολόγιζες αλλά με μικρότερο ύψος τοίχου κάτω από τον πρόβολο έναντι του συνολικού ύψους του τοίχου. Ουσιαστικά ένα κομμάτι του τοίχου (αυτό στο μέγιστο ύψος του τοίχου ακριβώς κάτω από την πέργολα) είναι πλήρως σκιασμένο στην πράξη και ο υπόλοιπος τοίχος ακολουθεί τον πρόβολο αλλά μην το παρακάνουμε κιόλας.

Link to comment
Share on other sites

@Sw0rdf1sh

Σαφώς και πριν σαν πρόβολο όριζες την πέργκολα, αλλά υπάρχουν πλήθος παραλλαγές: πέργκολα που έγινε καθαρά υπόστεγο, καραβόπανο, plexiglass, αειθαλή, εποχικά, σκέτες δοκοί, smart glass,ό,τι τραβάει η ψυχή του καθενός. Πάντως με μια σύντομη ματιά στο το help του προγράμματος, σαν να το κόβω λίγο να ...αυθαιρετεί.

Link to comment
Share on other sites

Δεν λέω για το 0,9 αυτό καθεαυτό. Για τη θέση του στους συντελεστές λέω. Οπως λέει και το ανέκδοτο: Εχει σημασίαααα.......

 

Η πέργκολα ήταν θέμα που είχε γίνει μεγάλη συζήτηση. Θα το πάρεις αλλιώς το χειμώνα κι αλλιώς το καλοκαίρι; Θα πάρεις ποσοστό; Πως θα το υπολογίσεις; κλπ Τώρα (υποτίθεται) ξεκαθαρίζει.

 

Πάνο, τι εντόπισες;

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, αν συζητήσουμε εδώ το περιεχόμενο των διευκρινιστικών θα προκύψει άλλο ένα τερατώδες topic στο οποίο θα χαθεί η πληροφορία που υπάρχει.

 

Κρατήστε αυτό το topic μόνο για γενική ενημέρωση.

 

Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα αντιγραφής μυνήματος, δεν μπορώ να σπάσω ένα μήνυμα στα δύο και να μεταφέρω ένα τμήμα του σε άλλο θέμα, οπότε παρακαλώ για την κατανόησή σας.

 

Αν θέλετε να συζητηθούν καποια θέματα που δεν μπορούν να ενταχθούν σε άλλα topic, ούτε αξίζει η δημιουργία νέου για το κάθε θέμα, να δημιουργήσουμε ένα γενικό θέμα επί του περιεχομένου των διευκρινιστικών 2012.

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.