Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Το νέο Μνημόνιο.....


ikaros13

Recommended Posts

Για όποιον ενδιαφέρετε να δει το original μνημόνιο μεταφραζμένο, όπως δώθηκε στα ΜΜΕ.......

 

https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0Bx8Y9hHAbMRhODRhMjk5MjEtNzdlMi00ZGUyLWJkNWQtNzg3MWUyZmQ0YzQx&hl=en_US

Link to comment
Share on other sites

Ικαρε

 

Προσωπικά δεν νομίζω να μπω ξανά στον κόπο να ξαναδιαβάσωάλλο προδο-τηλεσίγραφο ξεπουλήματος της πατρίδας μας.

Διάβασα το περσινό μεσοπρόθεσμο και γαμ@@@στάυριζα τους άθλιους , όπου ξεδιάντροπα έχουν υπογράψει τα πάντα για το ξεπούλημα

και απλώς τώρα τα εφαρμόζουν .

Εδώ ξεδιάντροπα ομολόγησαν ότι δεν τα διάβασαν όσοι τα υπέγραψαν τότε .

 

Προτιμώ να ανατρέχω στους στίχους των ποιητών μας και όχι να ''μασάω'' την πλύση εγκεφάλου που προσπαθούν να μας περάσουν..........

 

Ανάθεμα την ώρα ποιος ορίζει εδώ

το ανάποδο βαφτίζει και λέει το σωστό

Του αδύναμου το δίκιο μήτε λέει ποτέ

βγαίνει τη νύχτα μέρα και τ' ορκίζεται

Όπου μεγάλη πόρτα πίσω της αυτός

κάνεις να την ανοίξεις γίνεται άφαντος

 

-------------------------------

 

Αύριο μπορεί να μας σκοτώσουν. Αυτό το χαμόγελο,

κι αυτόν τον ουρανό, δεν μπορούν να μας τα πάρουν.

---------------------------------

 

Ένα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή

για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή

Θέλει νεκροί χιλιάδες να 'ναι στους τροχούς

Θέλει κι οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους.

 

 

...... κι ο δρόμος που μας δείχνουν είναι ξεκάθαρος ... τι περιμένουμε άλλο ???

Link to comment
Share on other sites

Ας κοψουμε τι αριστεριστικες ανοησιες και σαν μηχανικοι ας δουμε την σκληρη πραγματικοτητα

καταφατσα με τεχνοκρατικο τροπο. Αυτα τα αριστερα τσιτατα μας φαγανε απο την μεταπολιτευση

και μετα γι`αυτο ειμαστε εδω που ειμαστε.

 

Το νεο μνημονιο εχει ενα μεγαλο προβλημα. Στην καλυτερη περιπτωση προβλεπει χρεος 120% του ΑΕΠ

αν ολα πανε καλα σε 10 χρονια. Αλλα με την αδυναμια να γινουν μεταρρυθμισεις και με την συνεχη μειωση των

εισοδηματων του κοσμου δεν προκειται να πιασουμε την απαιτουμενη αναπτυξη για να ειμαστε στο

120% του ΑΕΠ χρεος μετα απο 10 χρονια. Θα ειμαστε 140%-150%+, θα εχουμε χασει αδικα 12 χρονια

μεσα στη φτωχια και την ανεχεια και δεν θα μπορουμε να κουρεψουμε τιποτα γιατι πλεον το δικαιο των

δανειων θα ειναι βρετανικο με οτι συνεπαγεται αυτο.

 

Πλεον 2 επιλογες εχουμε. Ειτε προσπαθουμε να κανουμε κατι πολυ δυσκολο που ειναι αυτο το μνημονιο

να πετυχει η απλα αρχιζουν τα κανονια και μπαινουμε σε εντελως αχαρτογραφητα νερα τα οποια ειναι

εξαιρετικα επικινδυνα...Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα...

Link to comment
Share on other sites

@ MScEng

Μου έβαλες αμέσως την ταμπέλα του ανόητου αριστερού ... από που το κατάλαβες ?

 

..Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα...

 

 

Μου φαίνεται όμως ότι κι εσύ έχεις εγκλωβιστεί μοιρολατρικά στο ..Μπρός γκρεμός και πισω ρέμα...

Μακάρι να ήταν όπως τα λες

Edited by venezia
Link to comment
Share on other sites

Αν και οι ιστορικές αναλογίες που βρίσκουμε μεταξύ ιστορικών εποχών δεν σημαίνουν ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, καλό είναι να αντλούμε τα διδάγματα...

 

Δημοκρατία της Βαϊμάρης:

Μια Γερμανία κατεστραμμένη, οικονομικά διαλυμένη, που έχει απομειωθεί εδαφικά, που έχει χάσει μέγα μέρος των πλουτοπαραγωγικών πηγών με την μορφή πολεμικών επανορθώσεων προς την Αντάντ. Υπό την ασφυκτική εποπτεία της Κοινωνίας των Εθνών, και έναν επαπειλούμενο πόλεμο είτε από ΕΣΣΔ είτε από Αντάντ, σε περίπτωση λοξοδρόμησης...

Όπου οι εσωτερικές συγκρούσεις παίρνουν τις διαστάσεις εμφυλίου πολέμου, με χιλιάδες νεκρούς.

Με τα κόμματα να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ταξική - θρησκευτική - γεωγραφική διαίρεση του λαού για μικροπολιτικά οφέλη.

Με τους πολιτικούς να μην αναλαμβάνουν το βάρος της ευθύνης που απαιτούσε η ιστορική συγκυρία.

Με το κράτος να αδυνατεί να αναδιαρθρωθεί, αλλά και να διαπραγματευτεί με την τρόικα ...έ... τους συμμάχους.

 

Η δημοκρατία της Βαιμάρης ξεκινάει με σαφή υπεροχή των σοσιαλδημοκρατών, εξελίσσεται με πολυκομματικές συνεργασίες όπου οι ρόλοι και οι θέσεις αλλάζουν κάθε φορά που ψηφίζει το ράιχσταγκ... Πορεύθηκε για 14 χρόνια με φοβερή κρίση, ύφεση, ανεργία.

Την λύση έδωσε ο κακός εθνικοσοσιαλισμός...

 

Φυσικά, δεν υποστηρίζω ότι μπορεί σε 14 χρόνια να έχουμε πρωθυπουργό τον Καρατζαφέρη.

Αλλά, αν οι πολιτικοί μας (ανεξαρτήτως παρατάξεων) δεν αναλάβουν την ευθύνη που απαιτεί η ιστορική στιγμή, και αν δεν παραμερίσουν τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες, θα είμαστε για 14 τουλάχιστον χρόνια σε διαρκή ύφεση.

 

Η έξοδος από την κρίση δεν είναι μόνο μία. Κάθε έξοδος όμως απαιτεί συναίνεση (εκτός αν μιλήσουμε για μη δημοκρατικές μεθόδους), ακλόνητη στρατηγική και επαγγελματισμό στην διοίκηση...

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά, δεν υποστηρίζω ότι μπορεί σε 14 χρόνια να έχουμε πρωθυπουργό τον Καρατζαφέρη.

Αλλά, αν οι πολιτικοί μας (ανεξαρτήτως παρατάξεων) δεν αναλάβουν την ευθύνη που απαιτεί η ιστορική στιγμή, και αν δεν παραμερίσουν τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες, θα είμαστε για 14 τουλάχιστον χρόνια σε διαρκή ύφεση.

 

Σιγά μην παραμερίσουν τις σκοπιμότητες αυτές . Μάλλον για άλλα 114 χρόνια θα ζούν οι απόγονοί μας την ύφεση . Εμείς θα είμαστε ... αστρική σκόνη .

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι , η κατάσταση είναι απλά τραγική . Και είναι τραγική γιατί όλοι θυμώνουν ανάλογα με το πόσο θίγονται .

 

Μέχρι τώρα είμαστε θυμωμένοι οι του ιδιωτικού τομέα , είτε γιατί χάσαμε τις δουλειές μας σαν υπάλληλοι , είτε γιατί δεν έχουμε δουλειά σαν ΕΕ και έμποροι και βλέπουμε την ατομική χρεωκοπία να έρχεται . Πριν 2-3 μήνες άρχισαν να θυμώνουν και οι υψηλόμισθοι ΔΥ , μετά οι υποψήφιοι της εφεδρείας , μετά οι των καταργούμενων φορέων , χτές άρχισαν να ανησυχούν οι τραπεζουπάλληλοι που μέχρι τώρα δεν είχαν θιχτεί καθόλου και από σήμερα ανησυχούν και τα ρετιρέ των ΔΕΚΟ .

 

Οι πολιτικοί μέχρι τώρα χτύπαγαν όπου τους έπαιρνε . Δηλαδή ιδιωτικό τομέα , συνταξιούχους , ακίνητα , αυτοκίντα και όλους όσους δεν έχουν διακόπτη γιά να κατεβάσουν . Εβαλαν την χώρα σε ύφεση 3-4 χρόνια τώρα , απλά γιά να μην συγκρουστούν με την κομματική τους πελατεία και τα κακομαθημένα συντρόφια .

 

Σήμερα μας παρουσιάζουν το νέο δίλημμα που σημαίνει καταστροφή η καταστροφή .

 

Η μία καταστροφή είναι της φτώχειας που θα χρωστάμε στους ξένους , θα έχουμε όμως ευρώ και δυνατότητα εισαγωγών πετρελαίου , φαρμάκων κλπ , αλλά δεν γνωρίζουμε αν θα έχουμε ο καθένας μας χρήματα γιά να τα αγοράσουμε και η άλλη είναι η καταστροφή της φτώχειας που δεν μας δανείζει κανείς δεν θα μπορούμε να κάνουμε εισαγωγές , αλλά δεν θα χρωστάμε σε κανένα .

 

Αν είχαμε πρωθυπουργό τον Πούτιν η τον Ερντογάν , θα ήμουν αναφανδόν υπέρ της δεύτερης λύσης . Με τους υπάρχοντες όμως πολιτικούς , δεν ξέρω τελικά τι μας συμφέρει .

 

Είναι σίγουρο ότι η αύξηση των ποσοστών των άκρων θα ριζοσπαστικοποιήσουν το πολιτικό σύστημα . Δεν το θεωρώ κακό αυτό . Το αντίθετο μάλιστα .

Χρειάζεται να υπάρχουν αρκετοί που να πουλάνε τρέλλα στην Βουλή . Αλλωστε και οι Μέρκελ κλπ με το βλέμμα στην δική τους βουλή μας κουνάνε το δάχτυλο .

 

Προχτές βγήκε ο εκπροσωπος της Κομισιόν και μας έκραξε γιά τον φράχτη στον Εβρο και είπε ότι δεν θα μας χρηματοδοτήσει . Και ο Παπουτσής του απάντησε με το σείς και με το σας . Αν ήταν σοβαρός θα τράβαγε ένα ξεγυρισμένο χ...μο στον κύριο αποκαλώντας τον γιό και εγγονό φονιά αποικιοκράτη που τα εγκλήματα των προγόνων του μας έχουν δημιουργήσει το πρόβλημα .

 

Αλλά όσο είμαστε και σε δίκιο και δαρμένοι τίποτα δεν αλλάζει .

Edited by BAS
Link to comment
Share on other sites

Προχτές βγήκε ο εκπροσωπος της Κομισιόν και μας έκραξε γιά τον φράχτη στον Εβρο και είπε ότι δεν θα μας χρηματοδοτήσει . Και ο Παπουτσής του απάντησε με το σείς και με το σας . Αν ήταν σοβαρός θα τράβαγε ένα ξεγυρισμένο χ...μο στον κύριο αποκαλώντας τον γιό και εγγονό φονιά αποικιοκράτη που τα εγκλήματα των προγόνων του μας έχουν δημιουργήσει το πρόβλημα .

 

Για να γίνουν αυτά θέλει τσαγανό . Για να υπάρχει αυτό το τσαγανό θα πρέπει να υπάρχει αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμός . Απουσιάζουν πανηγυρικά όμως . Το έχουν καταλάβει αυτό κάτι πολιτικάντηδες και κάτι λογιστάκια της σφαλιάρας γιαυτό εξακολουθούν να μας ... ιππεύουν σε κάθε ευκαιρία. Και θα το συνεχίσουν όσο τους παίρνει ...

Link to comment
Share on other sites

Και οι δύο επιλογές που έχουμε προϋποθέτουν σκληρή δουλειά από δω και στο εξής μέσα στη φτώχεια για να ορθοποδήσει ξανά αυτή η χώρα. Για να συμβεί αυτό χρειάζονται ΙΔΑΝΙΚΑ και ΑΞΙΕΣ που χάθηκαν και σωστά μας τα θυμίζει ο venezia και ο skafos. Επίσης χρειάζεται δημόσια απολογία (αν όχι τιμωρία) όσων μας έφεραν σ' αυτή την κατάσταση για να συνειδητοποιήσουμε ΟΛΟΙ τι έφταιξε και τι δεν πρέπει να ξαναγίνει. Αφεθήκαμε στο λήθαργο της αυτοικανοποίησης μέσα στη χλιδή που στηριζόταν στον ιδρώτα άλλων λαών (όχι των Γερμανών, αλλά των Αφρικανών και Ασιατών) με πλάτη τους Ευρωπαίους. Ξεχάσαμε το διπλανό μας που το βλέπαμε μόνο σαν ανταγωνιστή μας και παγιδευτήκαμε στα αδιέξοδα των πολιτικών χαρακωμάτων (είμαι γνήσιος αριστερός και όχι αριστερός του κ..., είμαι "δεξιός" κλπ). Αυτά που μας έθρεψαν διαχρονικά, μας γέμιζαν πίστη και ελπίδα για το μέλλον τα ξεχάσαμε γιατί μας φαίνονταν "ξεπερασμένα" στη νέα εποχή που ζούσαμε. Τώρα ξυπνήσαμε από τον ύπνο και πρέπει να ανασύρουμε από τα ερείπια την πνευματικότητα που πάντα χαρακτήριζε την Ελληνική Φιλοσοφία και Θρησκεία, διότι τα υλικά αγαθά εξαφανίστηκαν με την ίδια ευκολία που μας ήρθαν. Αν το καταφέρουμε "κανείς δε μπορεί να μας πάρει το χαμόγελο και τον ουρανό", διαφορετικά θα συνεχίζουμε να τρώμε σφαλιάρες.....

Link to comment
Share on other sites

Εχω διαβασει 9 μυνηματα μεχρι τωρα και το μονο που διαβαζω επαναλαμβανομενα ειναι 'χρειαζεται αυτο' και 'χρειαζεται εκεινο' και 'χρειαζεται το αλλο'.Αυτα κυριοι τα ξερουμε ολα.Ας γινουμε πιο αποτελεσματικοι σας παρακαλω.Μηχανικοι ειμαστε.Πως μπορουμε να δρασουμε ως λαος ωστε να προφυλαξουμε τα κεκτημενα μας (οσο γινεται) και να αμυνθουμε στην μελλοντικη απειλη?

Κατ'αρχας ποτε ξανα πασοκ και ν.δ. στη βουλη!Μπορουμε να το κανουμε αυτο????Ιδου η απορια....

Ειναι γεγονος αδιαμφισβητητο οτι ΜΟΝΟ αυτα τα 2 κομματα εχουν τη μεγαλυτερη ευθυνη,αποκεικνυοντας την ανικανοτητα τους 37 χρονια.Ψηφιζουμαι μονο ικανους,ανεγγιχτους πολιτικα ανθρωπους.Μπορουμε να το κανουμε αυτο,επαναλαμβανω,ή παλι ως κομματοσκυλα θα σφαζομαστε για τα ποσοστα των πρασινων και των μπλε ανθρωποειδων???

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.