Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαδικασία σύνδεσης για 10kW


jimmypapado

Recommended Posts

Καλημέρα σας,

 

Είμαι νέος μηχανικός και είμαι σε μία εταιρεία όπου πρέπει να πάω να κάνω το πρώτο μου έργο.

 

Θέλω να ρωτήσω:

 

1) Σχετικά με την διαδικασία σύνδεσης. Τελειώνουμε την κατασκευή, καλούμε τη ΔΕΗ και μετά στέλνουμε στη ΔΕΗ τα χαρτιά που ζητάει κατά τη σύνδεση?Πρέπει να στείλω αίτηση σύνδεσης με τα χαρτιά που ζητάει ή απλά παίρνω τηλ. και έρχονται και πρέπει να τους δώσω τότε τα χαρτιά?

Και όταν λέμε χαρτιά, ζητούν μία υπεύθυνη δήλωση (όπως αυτή που κάνει ο ιδιοκτήτης στην αρχή ) όπου αναφέρουμε για τη νησιδοποίηση και τα όρια λειτουργίας και αποσύνδεσης του Inverter και το νέο μονογραμμικό? Μήπως το κειμενάκι πρέπει να το γράψω σε φύλλα ΥΔΕ ή απλή δήλωση?Θέλει και μονογραμμικό των πινάκων DC και AC?

 

2) Υπογράφω ότι ο inverter πρέπει να αποδεσμευτεί στο 0.5 sec και να ξαναμπει στα 3'. Αυτό πώς μπορώ να το ελέγξω? (Κατανοήστε ότι είναι η πρώτη μου εγκατάσταση και δεν γνωρίζω πρακτικά πράγματα επί το έργο..). Επίσης τι μετρήσεις εκτός της μέτρησης γείωσης (<1 Ω) θεωρείτε ότι πρέπει να κάνω για να είμαι σίγουρος για την εγκατάσταση?

 

3) Άκουσα ότι σε ΜΔΝ για να ρυθμίσεις τη συχνότητα λειτουργίας χρειάζεται web box. Αληθεύει? Αν ναι, πρέπει πρώτα να δώσω την αίτηση με τη ρύθμιση και τη νησιδοποίηση στη ΔΕΗ και μετά να ρυθμίσω τη συχνότητα από το Web box? Μπορώ να ρυθμίσω τη συχνότητα επι τόπου στο web box ή θέλω πρόσβαση από υπολογιστή και μετά στέλνω τα χαρτιά λειτουργίας και για τη νησιδοποίηση στη ΔΕΗ?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Χαίρεται…

Έχω αναλάβει την πρώτη μου μελέτη-εγκατάσταση φ/β σε ταράτσα..

Έχω κάνει κατάθεση φακέλου στην ΔΕΗ , έχει έρθει ο εργολάβος και μου έχει πει που να βάλω το ρολόι….

Η ερώτηση μου είναι η εξής πρέπει να περιμένω κάτι η μπορώ να συνεχίσω στην παραγγελία των φβ και την εγκατάσταση τους ??

Παίρνω και την ΔΕΗ και δεν με βοηθούν και πολύ…

Link to comment
Share on other sites

Γνώμη μου να περιμένεις. Αυτός που ήρθε έκανε την επισκόπηση και θα στείλει τα χαρτιά του στη ΔΕΗ. Σε καμια 15αριά μέρες θα καλέσουν τον πελάτη με συστημένη επιστολή που θα λέει "Πραγματοποιήσαμε επισκόπηση, μελέτη, μπλα μπλα, και το κόστος είναι 800Ευρώ +ΦΠΑ. Ελάτε μέσα σε 3 μήνες να πληρώσετε για να υπογράψετε τη σύμβαση σύνδεσης με το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ".

Θα πάει ο πελάτης, θα ελέγξουν ξανά και ΠΙΟ προσεκτικά τον φάκελο, και τότε θα τον βάλουν να πληρώσει, θα του δώσουν τα κουτιά του ρολογιού και χαρτιά για να πάει να υπογράψει σύμβαση ότι θα του αγοράζουν την παραγόμενη ενέργεια για 25 χρόνια με τάδε τιμή.

Ουκ ολίγες φορές όμως στο στάδιο της σύνδεσης διαπιστώνουν ότι λείπει το τάδε, ότι το συμβόλαιο αυτό δεν μας κάνει, ότι οι ιδιοκτησίες είναι μπερδεμένες, κλπ κλπ, και μικρή πιθανότητα μεν, αν δεν μπορέσεις να ξεκολλήσεις από τη γραφειοκρατία και να πας τα χαρτιά που θέλουν, να μην μπορεί να προχωρήσει το έργο. Αν δεν έχεις άλλο έργο να βάλεις τον εξοπλισμό, μην ρισκάρεις.

Θα αργήσεις 15 μέρες έτσι τον πελάτη, αλλά δεν μιλάς για 100-200 ευρώ, οπότε....

 

Καλή αρχή :)

Edited by jelis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα….

Μετά από πολύ πολύ καιρό ήρθε μια επιστολή στον πελάτη από την ΔΕΗ, με θέμα:

 

«διατύπωση προσφοράς σύνδεσης φωτοβολταικου συστήματος ισχύος 9,99kw, στο πλαίσιο του ειδικού προγράμματος ανάπτυξης φω5τοβολταικων συστημάτων σε κτιριακές εγκαταστάσεις»

 

Ποιο είναι το επόμενο βήμα….παραγγελία υλικών??

Τι άλλο πρέπει να κάνω εγώ και τι ο πελάτης..???

Ο εκτός από το να πληρώσει το αντίτιμο στην ΔΕΗ τι άλλο πρέπει να κάνει?

Συγγνώμη αν φαίνομαι τέλειος άσχετος…τώρα μαθαίνω το γραφειοκρατικό κομμάτι ….

Ντρέπομαι βεβαία που δεν το κατέχω γιατί ως ¨Έλληνας θα έπρεπε να το παίζω στα δάχτυλα…… :)

Link to comment
Share on other sites

Δεν κάνεις καμία παραγγελία εάν δεν υπογραφεί το συμβόλαιο με την ΔΕΗ.

Θα πάει ο πελάτης στην ΔΕΗ θα πληρώσει το ποσό που του έβγαλε, θα πάρει τις χελώνες, θα υπογράψει το συμβόλαιο και μετά είσαι έτοιμος να κατασκευάσεις το έργο.

Αφού το κατασκευάσεις, δηλώνεις ετοιμότητα, έρχεται ένα συνεργείο και "τσεκάρει" το πίλαρ έαν έγινε η διάταξη σωστά, αν έχεις τρίγωνο γείωσης κτλ.Αφού δώσει το "οκ" το πρώτο συνεργείο έρχεται ο ΔΕΗτζής και βάζει τον μετρητή και σηκώνει τις φάσεις για να μπείς στο δίκτυο

Edited by spygr
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.