Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Θερμομονωτικός σοβάς


nik

Recommended Posts

Έχει χρησιμοποιήσει κανείς έτοιμο θερμομονωτικό σοβά όπως αυτόν της TEKTOTERM ?

 

Έχει λ = 0.056 αντίθετα με τον κοινό σοβά που έχει ένα μέσο λ = 0,85.

 

Είναι πολύ ακριβότερος ? Με ενδιαφέρει να πάρω προσφορά από συνεργείο σοβατζήδων. Το ότι θα παίρνουν έτοιμο τον σοβά και δεν θα τον φτιάχνουν οι ίδιοι δεν επηράζει την τιμή ?

 

Επίσης είναι αποτελεσματικός ?

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως εγώ ζητάω για συνεργεία μέσα από την εταιρία των υλικών... ξέρεις τουλάχιστον ότι έχει κάνει κάποιες εφαρμογές....

 

Για το θέμα της αποτελεσματικότητας... αν έχεις κάποιο νέο, ενημέρωσέ μας, φαίνεται καλό υλικό

Edited by JTB
Link to comment
Share on other sites

Ψάξαμε για πρόσμικτο για τους 45 Celcius του καλοκαιριού με ικανοποιητική θερμομόνωση και χαμηλότερο κόστος από αυτά του κελύφους χωρίς αποτέλεσμα όμως μέχρι σήμερα.Οπότε προς το παρόν Κέλυφος...

Ζήτησε από την εταιρεία που σκέφτεσαι τον θερμομονωτικό σοβά πιστοποιητικό για τον διαχωρισμού και την ρηγμάτωση σε απότομες εναλλαγές και με την παρουσία υγρασίας,όπως επίσης και εγγύηση τοποθέτησης.Θα σε βοηθήσει να καταλάβεις.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 weeks later...

Θα πρέπει να συγκρίνεις το κόστος του ανά τετραγωνικό για 3cm με το να αυξήσεις την συμβατική μόνωση κατά 2cm για την ίδια επιφάνεια. Ο σοβάς φαίνεται να είναι έτοιμος πάντως, δεν τον φτιάχνουν στο εργοτάξιο, για να έχει το λ που λένε. Τις ρωγμές πάντως δεν θα τις λάμβανα υπ'όψη ως υπολογίσιμες θερμογέφυρες. Εκτός κι αν πάλι έχουν σημαντικό πλάτος και μεγάλη έκταση θα ξεκίναγα να το σκέφτομαι, μειώνοντας το μέσο πάχος του σοβά κατάλληλα. Με πλαστικό πλέγμα δεν θα έχεις πρόβλημα πιστεύω.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

θα βάζατε πάνω σε παλιά μόνωση σαν dow (δεν είμαι σίγουρος), ενισχυτική πλέον μόνωση να καλύπτει τις σύγχρονες προδιαγραφές. Τον θερμομονωτικό σοβά Τεκτοτερμ, πάχους 4 - 5 εκ?

Edited by Arche
Link to comment
Share on other sites

ενοώ αν υπάρχει παλιό έργο που αποκαλύφθηκε η μόνωση κολονών. Μπλέ πολυστερίνη, πάχους, μάλλον το σύνηθες, 3 εκατοστά και για καλύτερη μόνωση, λόγο βορινού προσανατολισμού, θα προσθέτατε τον σοβά, (σαν) Τεκτοτερμ, πάνω στην παλιότερη μόνωση?

Edited by Arche
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.