Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ακύρωση περαίωσης


apostolosg

Recommended Posts

Συναδελφοι καλησ[ερα , Μηπως γνωριζετε ποια διαδικασια ακολουθουμε σε περιπτωση αυθαιρετων κατασκευων σε κτιριο κυρηγμενο μνημειο και διατηρητεο; Απ' οτι εμαθα απο εφορεια νεοτερων δεν μπορει να υπαχθει στο Ν4178/13 οποτε παμε για αδεια νομιμοποιησης;

 

Αρ. 14 του 4178. Αν οι αυθαίρετες κατασκευές είναι εντός του όγκου του διατηρητέου ή πρόκειται για προσθήκες καθ' ύψος μέχρι 10% της συνολικής δόμησης του κτηρίου, μπορείς να τις ρυθμίσεις. Ετοιμάζεις κανονικά την δήλωση με όλα τα δικαιολογητικά και την υποβάλεις. Πληρώνεις και το παράβολο, αλλά το σύστημα δεν σε αφήνει να προχωρήσεις (αφού έχεις τσεκάρει το πεδίο που λέει ότι η αυθαιρεσία είναι σε διατηρητέο). Επειτα, περνάς από Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής όπου τους πηγαίνεις πλήρη αποτύπωση, φωτογραφίες, τοπογραφικό, τεχνικές εκθέσεις, αεροφωτογραφίες και δήλωση για τον φορέα που το έχει χαρακτηρίσει. Αν το ΚΕ.Σ.Α. σου εγκρίνει την ρύθμιση, τότε σου ανοίγει το σύστημα και μπορείς να ολοκληρώσεις τις διαδικασίες.

Το έχω κάνει σε διατηρητέο το οποίο είχε χαρακτηριστεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Ο νόμος δεν διαχωρίζει τις περιπτώσεις ανάλογα με τον φορέα χαρακτηρισμού, αλλά φοβάμαι ότι αν το δικό σου έχει χαρακτηριστεί από το υπουργείο πολιτισμού, θα σου ζητηθεί και έγκριση από την νεοτέρων και ίσως κολλήσεις.

 

Νομίζω ότι η απάντηση μου καθώς και η αρχική ερώτηση, θα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλο νήμα.

Edited by mapost
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλησπερα σε ολους χρειαζομαι βοηθεια  θελω να βγαλω βεβαιωση νομιμοτητας  για διαμερισμα στο οποιο στην αδεια ειναι 77 τμ εχει 3843/10 12 τμ και ο ιδιοκτητησ το δηλωνει στο ταπ 94 τμ.επισης πια ειναι η διαδικασια που πρεπει νακανω στο συστημα στο ΤΕΕ.ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Μην κανετε post το ιδιο ερωτημα σε διαφορετικά νήματα. Δημιουργει σύγχυση.

Εχετε το ιδιο ακριβώς ερωτημα και εδω:

http://www.michanikos.gr/index.php?/topic/46445-Βεβαίωση-μηχανικού-για-αγορά-διαμερίσματος#entry935835

Μαλλον ταιριαζει πιο καλα στο παραπανω νημα, αφου εδω συζητιούνται θεματα συμφωνα με τον τιτλο του νηματος περι ακύρωσης βεβαιώσεων.

 

Σταλθηκε απο το tapatalk

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

καλησπέρα,

θέτω το ερώτημα σε αυτό το thread καθώς βλέπω ότι έχει γίνει σχετική συζήτηση δύο σελίδες πίσω.

Τμήμα υπογείου επαγγελματικού κτιρίου έχει ρυθμιστεί (σε χώρο κύριας χρήσης) βάσει των διατάξεων του Ν.3843/10. Τώρα θέλουμε να βγάλουμε άδεια αλλαγής χρήσης στο σύνολο του κτιρίου. Σύμφωνα με το Άρθρο 107 Παρ.9 του Ν.4495/17 (όπως έχει τροποποιηθεί από το Ν.4546/18 και ισχύει):

9. Στις περιπτώσεις της παραγράφου 5 του παρόντος άρθρου επιτρέπεται η αλλαγή χρήσης εφόσον η νέα χρήση δεν απαγορεύεται από ειδικότερες διατάξεις που ισχύουν για το συγκεκριμένο ακίνητο ή την περιοχή του ακινήτου. Από την αρμόδια Υ.Δομ. βεβαιώνεται ότι η νέα χρήση δεν απαγορεύεται από ειδικότερες διατάξεις που ισχύουν για το συγκεκριμένο ακίνητο ή την περιοχή του ακινήτου. Τυχόν εργασίες για την αλλαγή της χρήσης στους ανωτέρω χώρους, εφόσον δεν έχουν εξαιρεθεί οριστικά από την κατεδάφιση, δύναται να εκτελεστούν σύμφωνα με την παράγραφο 5β.

ενώ η Παρ.5 του Άρθρου 107 λέει:

5. α) Στις περιπτώσεις αυθαίρετων κατασκευών, για τις οποίες έχει περαιωθεί η διαδικασία, σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων 3775/2009 (Α΄ 122) και 3843/2010 (Α΄ 62), καθώς και των κατασκευών που έχουν ενταχθεί στις ρυθμίσεις των νόμων 4014/2011, 4178/2013 και του παρόντος νόμου και για τις οποίες έχει περαιωθεί η σχετική διαδικασία ή έχει εξοφληθεί ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) του συνολικού ποσού ενιαίου ειδικού προστίμου, επιτρέπεται, κατά παρέκκλιση από κάθε άλλη διάταξη, η εκτέλεση εργασιών αποπεράτωσης.

στο παραπάνω Άρθρο 107 του Ν.4495/17 στηριζόμαστε για να αιτηθούμε αλλαγή χρήσης χώρου ρυθμισμένου με το Ν.3843/10?

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
On 19/4/2017 at 10:03 ΠΜ, maranti said:
Σύμφωνα με εγκύκλιο 8 του Ν. 3843 (15.6.2010)

 

18) Δεν επιτρέπεται η περαιτέρω αλλαγή χρήσης των χώρων που είτε τακτοποιήθηκαν με τον ν . 3775/2009, είτε θα υπαχθούν στη ρύθμιση του ν . 3843/2010, πλην βέβαια της περίπτωσης επαναφοράς τους στη χρήση που προβλέπεται στην σχετική οικοδομική άδεια.

 

Επί αυτού γνωρίζει κάποιος κάτι περισσοτερο?

Γνωρίζει κανείς κάτι επ αυτού? Πως ξαναγυρνάει ένα ακίνητο από τη χρήση του 3843/2010 στην αρχική της ο.α.? Περιμένει 40 χρόνια (χρονός σύμφωνα με 3843) , πάει με άδεια για αλλαγή χρήσης, κάνει κάτι άλλο?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
On 12/6/2019 at 11:26 ΜΜ, maranti said:

Γνωρίζει κανείς κάτι επ αυτού? Πως ξαναγυρνάει ένα ακίνητο από τη χρήση του 3843/2010 στην αρχική της ο.α.? Περιμένει 40 χρόνια (χρονός σύμφωνα με 3843) , πάει με άδεια για αλλαγή χρήσης, κάνει κάτι άλλο?

κάνεις συμμόρφωση σε προγενέστερη κατάσταση νομιμότητας. Ισχύει από τα λεγόμενα του τμήματος αυθαίρετων της πολεοδομίας Ν.Ιωανιας . Μέχρι και ο τίτλος κτήσης αποτελεί κριτήριο προγενέστερης κατάστασης νομιμότητας .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.