Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βεβαίωση για κατοικία προ του '55 τμημα της οποίας ειναι εντός ζώνης Παραλίας


Recommended Posts

Έχω αναλάβει την σύνταξη ενός τοπογραφικού οικοπέδου το οποίο έχει εντός του διώροφη κατοικία κατασκευασμένη το 1928. Μέρος της κατοικίας (0.50 μ στη μια γωνία) βρίσκεται εντός της ζώνης παραλίας.

σύμφωνα με το νόμο 4014/2011 εμπίπτει στην περίπτωση α παράγραφο 2 του άρθρου 23 του νόμου αλλά και στην περίπτωση δδ παράγραφο 3 του άρθρου 23 επίσης. οι ιδιοκτήτες θέλουν να το μεταβιβάσουν ως γονική παροχή αλλά δεν έχουν συμβόλαια και θα πάνε με την διαδικασία της χρησικτησίας. η συμβολαιογράφος μου ζητάει βεβαίωση. εγώ τι να κάνω?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Τι σημαίνει δεν έχουν συμβόλαια? Κι εσύ πως είσαι σίγουρος ότι δεν ανήκει το εν λόγω οικόπεδο στην περίπτωση γγ της παρ.3 του άρθρου 23, ήτοι σε δημόσιο κτήμα?

Ας βάλουν δικηγόρο, ή δεν ξέρω κι εγώ τι, να αποδείξουν με κάποιο τρόπο κυριότητα στο εν λόγω ακίνητο. Το ότι το κτίριο είναι προ 55 δεν το καθιστά νόμιμο αν δεν είναι κτισμένο σε ιδιόκτητο οικόπεδο.

Νομίζω ότι, για να είσαι σίγουρος και καλυμμένος εσύ, θα πρέπει πρώτα να σιγουρευτείς γι' αυτό και μετά να ασχοληθείς με όλα τα άλλα.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.