Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Παροχή υποπίνακα μεζονέτας (πτυχιακή)


gibsonlp

Recommended Posts

ειμαι φοιτητης στα τει πειραια και αντιμετωπίζω ενα προβλημα στην πτυχιακη.Συγκεκριμενα το θεμα ειναι ηλεκτρολογικη μελετη διώροφης μεζονετας με πισινα.το προβλημα μου ειναι οτι καθως υπολογιζω τα φορτια για τον οροφο,τα φορτια μου βγαινουν πολυ μικρα καθως ειναι μονο φωτα κ πριζες.Συνολικα οι καταναλωσεις μου βγαινουν περιπου στα 22A δηλαδη περιπου 1500-1600 W ανα φαση.στη συγκεκριμενη περιπτωση περναμε ξεχωριστη παροχη υποπινακα η οποια ειναι 5*1,5?σκεφτηκα να περασω μια φαση του κατω υποπινακα και να την ανεβασω πανω ωστε να τα εχω ολα μαζι τα φορτια.Αυτο ειναι κατι το οποιο ειναι εφαρμόσιμο ή πρεπει να περαστει παροχη ξεχωριστα?Επισης να πω οτι ο κεντρικος πινακας βρισκεται στα 30 μετρα μακρια απο το σπιτι καθως μεταχειριζεται και τα φορτια της πισινας οπως και τα φορτια του εξωτερικου φωτισμου....

Link to comment
Share on other sites

θα κάνεις υποπίνακα ξεχωριστό για τον όροφο και ξεχνάς τα περί μίας μόνο φάσης και και καλώδια 5χ1,5.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχας, μην πας πτυχιακη που να δειχνει παροχη υποπινακα με 1,5μμ καλωδια...

Δευτερον, εαν η υποτιθεμενη γυναικα που θα μενει εκει, βαλει ενα ηλεκτρικο σιδερο να σιδερωσει το πουκαμισο του αντρα της, σε ποια πριζα θα το βαλει???

A/Cς δεν εχει ο πανω οροφος??

Πως υπολογιζεις τις καταναλωσεις για να βγαλεις τα φορτια? Σκεψου ολο το concept ξανα...

Link to comment
Share on other sites

για τα ac εχεις ενα δικιο.τα υπολογιζω τωρα.Τα φορτια που μπορει να τραβηξει μια πριζα πως τα μετραω?εννοω οπως λες πχ ενα σιδερο....

Link to comment
Share on other sites

Ένας τρόπος είναι να πάρεις το μέγιστο της κάθε γραμμής που έχεις, και έτσι να βγάλεις τη συνολική ισχύ που μπορεί να τραβήξει η εγκατάσταση. Π.χ. 3χ1,5 φωτησμος με 10Α = 2300w

Link to comment
Share on other sites

Κάνε μια εκτίμηση τι φορτία μπορεί να έχεις, πχ a/c,πλυντήριο,ψυγείο κτλ,οπότε αν σε έναν ρευματοδότη συνδέεται το ψυγείο δες τι ισχύος είναι και βγάζεις τα ρεύματα. Το a/c έχε κατα νου οτι θα το βάλεις σε ξεχωριστή γραμμή.Επίσης φορτία ισχύος > 1.5kW πρέπει να είναι σε ξεχωριστή γραμμή και με διακόπτη φορτίου αν θυμάμαι καλά πέρα απο ασφάλεια.

Link to comment
Share on other sites

Οχι δεν υπαρχει οριο σε κατι.απλα η κατοικια η συγκεκριμενη υπαρχει και απο αυτην αντλω καποιες πληροφοριες.οπως το οτι ο κεντρικος πινακας ειναι εξω και στελνει σε 2 υποπινακες μεσα στο σπιτι.Απλα στο σπιτι το ρευμα ειναι μονοφασικο και ο καθε υποπινακας ειναι ασφαλισμενος με 40Α ασφαλεια οι οποιοι λογικα θα εχουν και ξεχωριστο καλωδιο απο τον κεντρικο πινακα,σωστα?Επισης κατι αλλο,στο λεβητοστασιο στελνω ξεχωριστη γραμμη απο τον κεντρικο πινακα 3φασικη?

Link to comment
Share on other sites

Ακου να δεις...

Η εγκατασταση σου, θα πρεπει να γινει βαση ΕΛΟΤ HD384. Αυτο ισχυει.

Ξεκινα απ' την κατοψη και τοποθετησε κατα τη γνωμη σου φωτισμο, πριζες, διακοπτες και συσκευες, εσωτερικου και εξωτερικου χωρου (αν δεν τα εχεις ηδη βεβαια).

Υπολογισε περιπου στο συνολο τις καταναλωσεις σου και μετα ετεροχρονισε οτι βγει βαση του πινακα του ΕΛΟΤ για να βρεις την γενικη παροχη και τι ρευμα ζητας απο ΔΕΗ. Μην ξεχασεις να υπολογισεις και την πτωση τασης βεβαιοτατα.

 

Σταθερες συσκευες 1500w+ βαλτα με μοναδικες γραμμες και σωστα ασφαλισμενες. Παλι προσεχε πτωση τασης εαν οι αποστασεις ειναι μεγαλες.

Τις πριζες θα σου προτεινα να τις υπολογισεις ολες με 2,5μμ καλωδιο, γιατι δεν ξερεις ακριβως την χρηση της καθε μιας και σαν γραμμες βεβαια ξεχωρες απ το φωτισμο.

 

Χωρισε σωστα τα υπολογισμενα φορτια στις 3εις φασεις που θα ζητησεις, να ειναι περιπου ισοποσα.

Σχεδιασε μετα τους πινακες αναλογα με τα υπολογισμενα φορτια.

 

Παω να δω Fringe τωρα!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.