Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ν. 4030/2011. Νεος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης.


Recommended Posts

Έτσι όπως είναι γραμμένο βγαίνει αυτό που λες.

Αλλά ή είναι τελείως φωτογραφικό (και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο) ή κάτι άλλο ήθελαν να πουν όμως χάθηκε στην μετάφραση....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το έβαλα και αλλού , γιατί δεν ξέρω που είναι το σωστό .

 

Στην έγκριση δόμησης , οι εισφορές αφορούν μόνο το τοπογραφικό , η και κάτι άλλο γιά το ΔΚ ?

Link to comment
Share on other sites

εγώ κατέθεσα αίτηση για έγκριση δόμησης στην πτολεμαιδα και οι εισφορές που πλήρωσα αφορούσαν όλες τις μελέτες αμοιβή και επίβλεψη. δεν ξέρω αν έκανα καλά αλλα ούτε και στην πολεοδομία μου είπαν τίποτα σχετικό.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συμφωνα με τα οσα ειπωθηκαν χθε; σε τοπικη ενημερωτικη ημεριδα για το νεο τροπο εκδοσης αδειων, ως εισφορες για να καταθεσεις για εγκριση δομησης πρεπει να καταθεσουμε τουλαχιστον την αμοιβη τοπογραφικου. Αν καποιος θελει να καταθεσει και καποιες μελετες (μιας και σε αυτη τη φαση θα εχει κανει τουλαχιστον το 35% της συνολικης δουλειας που απαιτειται απο σχεδια κτλ), δεν υπαρχει προβλημα, μιας και στο τελος οταν βγουνε οι τελικες αμοιβες, συμψηφιζονται με οτι εισφορες ειχες πληρωσει στην αρχη.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους. Υπάρχει μονοκατοικία με άδεια του 2004 ( αποπερατωμένη & με σύνδεση με ρεύμα το 2005΄) και φυσικά δεν υπάρχει σύσταση Ο.Ι.. Στο ισόγειο υπάρχει στεγασμένος χώρος στάθμευσης. Ο ιδιοκτήτης θέλει να του αλλάξει χρήση σε μαγαζί. Για το μαγαζί δεν σκοπεύει να πάρει ρεύμα. Λόγω αυθαιρεσιών στην μονοκατοικία ( και επειδή δεν θέλει, προς το παρόν, να δηλωθούν ) οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1. Αν υποβάλλω μελέτη για αλλαγή χρήσης, θα "πάει" με τον Ν.4030 ή μπορεί να πάει με τον παλιό τρόπο έκδοσης αδειών ( δείχνοντας τα σχέδια αδείας και όχι την οικοδομή με τις αυθαιρεσίες) ??

2. Ελεγκτές Δόμησης έρχονται ??

3. Αν έρχονται Ελεγκτές Δόμησης, θα ελέγξουν μόνο την "αλλαγή χρήσης" ή όλη την οικοδομή ?? Αν υπήρχε σύσταση Ο.Ι. τι θα έλεγχαν ??

 

Σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Αστέριε,

Όλες οι άδειες βγαίνουν με τον Ν.4030 τώρα. Ο έλεγχος είναι υποχρεωτικός για κάθε εργασία που γίνεται με άδεια δόμησης. Οπότε αν κάνεις εργασίες, θα σου έρθει ο ελεγκτής, στο τέλος. Ο ελεγκτής θα πρέπει να ελέγξει ό,τι αφορά την άδεια δόμησης (αλλαγής χρήσης) αλλά τι θα πεις αν δει κάτι άλλο και σε παρατηρήσεις? Δεν ξέρω αν έχει κάποιο σχετικό έγγραφο, κανονικά θα έπρεπε να έχει διευκρινιστεί.

 

Mantsos, Irini,

Καταθέτεις τις εισφορές για τις μελέτες που υποβάλεις κάθε φορά. Το 35% είναι η φάση της προμελέτης (ΠΔ 696/74) των αρχιτεκτονικών και για αυτό γίνεται αναφορά σε αυτό το ποσοστό.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα. Ηθελα να ρωτήσω τι γίνεται στην περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε αναθεώρηση αδείας που έχει εκδοθεί το 04/2011 για αλλαγή επιβλέποντος και ιδιοκτήτη? Πηγαίνουμε με τα παλιά ή με τα καινούρια δεδομένα?

Link to comment
Share on other sites

Στο άρθρο 29 5-β ΝΟΚ αναφέρεται ότι αν δεν έχουν ξεκινήσει εργασίες μεχρι την 1-3-2012 έχει εφαρμογή το άρθρο 7 του Ν. 4030 περί ελέγχου εργασιών δόμησης. Άρα μάλλον και η αναθεώρηση θα γίνει με τις διατάξεις του ίδιου Νόμου (άρθρ.6 παρ 5-9)

Link to comment
Share on other sites

yannisK 72: Σ'' ευχαριστώ για την βοήθεια. Χθες πήγα στην Πολεοδομία και μου είπαν το ίδιο.

Οπότε, αφού ξεκαθαρίστηκε αυτό, ας επεκτείνω την ερώτηση. Βλέποντας τον φάκελλο αδείας διαπίστωσα ότι οι αυθαιρεσίες που υπερβαίνουν τους όρους δόμησης είναι τακτοποιήσιμες. Αρα θεωρώ ότι μπορώ να υποβάλλω αίτηση τακτοποίησης "κλικάροντας'' ότι θα προβώ σε έκδοση αδείας, πληρώνεται το 500 άρικο και μπάινει φάκελλος στην πολεοδομία. Ξαναναφέρω ότι υφίσταται στεγασμένος χώρος στάθμευσης και ο ιδοκτήτης θελει να το μετατρέψει σε μαγαζί. Η ερωτησή μου είναι η εξής:

1. Στην αίτηση τακτοποίησης θα τσεκάρω ''αλλαγή χρήσης" ( η οποία δεν έχει εγκατασταθεί ακόμα και υπάρχει η δέσμευση του νόμου 4014 περί μη επόμενης αλλαγής χρήσης) ή θα υποβάλλω ''αίτηση για τακτοποίηση, χωρίς αλλαγή χρήσης" και η αλλαγή χρήσης θα φαίνεται στον φάκελλο που θα υποβληθεί στην πολεοδομία??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.