Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ν. 4030/2011. Νεος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης.


Recommended Posts

Nαι στο τοπογραφικό διάγραμμα το γράφω κανονικά. Απλά μου είπαν για μια αίτηση. Θα το κοιτάξω αύριο μήπως και κάτι δεν κατάλαβα σωστά.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

@χαιδω:

 

Εγκ-84543/16693/118/10-12-85  Εγκ-118/85 Ε-118/85
"Οικοδομικές άδειες σε ιδιοκτησίες που βρίσκονται κοντά σε γραμμές της ΔΕΗ".
Αναφερόμαστε στην παρ.1/ε του Αρθ-10  του από ΠΔ/23-1-85 (ΦΕΚ-49/Δ/85) με το οποίο τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε το από ΠΔ/3-9-83   "για τον τρόπο έκδοσης των οικοδομικών αδειών" (ΦΕΚ-394/Δ/83).
Στην παράγραφο αυτή μνημονεύεται μεταξύ άλλων ότι πρέπει στο τοπογραφικό διάγραμμα να απεικονίζονται οι εναέριες γραμμές μεταφοράς υψηλής τάσης της ΔΕΗ που τυχόν διασχίζουν το ΟΤ. Επειδή η ανοικοδόμηση μπορεί να επηρεάζεται όχι μόνο όταν διασχίζεται το Οικοδομικό Τετράγωνο αλλά και όταν διέρχονται οι γραμμές κοντά σ' αυτό, επισημαίνουμε ότι η Εγκ-56874/15854/161/81   με την οποία έχουν δοθεί οδηγίες για την χορήγηση οικοδομικών αδειών σε ιδιοκτησίες που βρίσκονται κοντά σε γραμμές της ΔΕΗ, δεν έχει καταργηθεί και παρακαλούμε για την εφαρμογή της".

 

και

 

Εγκ-56874/15854/161/81 Εγκ-161/81 Ε-161/81
"Χορήγησις οικοδομικών αδειών σε ιδιοκτησίες ευρισκόμενες
πλησίον γραμμών της ΔΕΗ".
Μετά το Εγγρ-5143/23-9-81   της ΔΕΗ που σας κοινοποιούμε για ενημέρωση, ορίζουμε ότι κατά την έκδοση οικοδομικών αδειών σε ιδιοκτησίες ευρισκόμενες κοντά σε Γραμμή Μεταφοράς 66-150-400 ΚΥ της ΔΕΗ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει έχουν απευθυνθεί στη ΔΕΗ (ΔΕΠΜ, Τομέα Συντηρήσεως Γρ. κ' ΥΣ Μεταφοράς οδ. Αγ. 'Αννης 70 Αιγάλεω) για καθορισμό όρων δομήσεως από πλευράς δουλείας διελεύσεως Γραμμών Μεταφοράς ων που δεν βρίσκονται κοντά στις ανωτέρω Γραμμές Μεταφοράς θα γίνεται στο τοπογραφικό διάγραμμα του φακέλλου σχετική δήλωση από τον μελετητή μηχανικό.
Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 1981

 

Επίσης: Οι ξύλινες κολώνες με οριζόντια διάταξη έχουν 66 KΥ. Οι μεγάλοι πυλώνες έχουν 150 - 400 KΥ. H ΔΕΗ γενικά δέχεται:

(Εγγρ-5143/23-9-81   ΕΓΓΡ-5143/81)

"μέσα στο διάδρομο δουλείας διελεύσεως πλάτους 20 μέτρων εκατέρωθεν και κατά μήκος του άξονα των ΓΜ 66 και 150 ΚΥ, συνολικό πλάτος διαδρόμου 40 μέτρα. Αντίστοιχα δε 25 και 50 μ. για τις ΓΜ 400 ΚΥ"

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε τα 20 μ. εκατέρωθεν του άξονα ισχύουν για γραμμές μεταφοράς υψηλής τάσης; 

Στη συχνή περίπτωση που σε ένα γήπεδο υπάρχουν ξύλινες κολώνες και ένα καλώδιο (όπως στη φωτογραφία που επισυνάπτω), υπάρχει και εκεί η υποχρέωση στο να μην υπάρχει κατασκευή κτιρίου κάτω από το πλάτος των 20+20 μ?

post-3447-0-20435000-1370937349_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αντον64

 

Ευχαριστουμε για την παραθεση που εκανες.

 

Αλλα αυτο δεν συνεπαγεται οτι σε καθε περιπτωση πρεπει να αιτουμαστε στη ΔΕΗ για να μας βεβαιωσει οτι δεν διερχονται γραμμες Υψηλης Τασης απο την καθε ιδιοκτησια.

Αρχικα το βεβαιωνει ο συνταξας του Τοπογραφου.

Αν πραγματι υπαρχουν τετοιες γραμμες, τοτε να δουμε τι περιορισμοι υπαρχουν!

Link to comment
Share on other sites

οχι συναδελφε δεν ισχυει αυτη η δουλεια για τις ξυλινες κολωνες. ισχυει μονο στους μεταλλικους πυλωνες της ΔΕΗ υψηλης τασης.

ευχαριστώ για την άμεση απάντηση

Link to comment
Share on other sites

Μα και το έγγραφο δεν λέει να βεβαιώσει η ΔΕΗ την ύπαρξη του δικτύου αλλά να καθορίσει τους όρους δόμησης από πλευράς δουλείας όταν υπάρχει δίκτυο.

Link to comment
Share on other sites

Διορθώνω κάποιο λάθος - Παλαιά υπήρχαν ξύλινες κολώνες με 66 ΚΥ, τώρα η πιό συνηθισμένη περίπτωση σε ξύλινες κολώνες είναι τα 20 ΚΥ.

 

Pavlos33:

Οπως βλέπω το καλώδιο είναι το λεγόμενο συστραμένο (τουλάχιστον εγώ έτσι το ξέρω). Απ΄ότι γνωρίζω συστραμένα μπαίνουν σε διανομή έως καί 20ΚΥ (δηλ δεν είμαι σίγουρος αν και μόνο το ότι έχει αυτή τη μορφή αποκλείει τα 66 ΚΥ). Βλέπω όμως ότι η τελευταία κολώνα έχει φως δημοτικού φωτισμούΑν επιβεβαιώσεις ότι δεν πηγαίνει κάποιο άλλο καλώδιο ή ότι απο αυτές τις κολώνες παίρνουν ρεύμα σπίτια χωρίς να υπάρχει μετασχηματιστής σίγουρα είναι χαμηλή τάση. 

terry:

Εχεις δίκαιο - δεν ήμουν σαφής. Εννοείται ότι αυτά ισχύουν εφόσον υπάρχουν γραμμές μεταφοράς.

Link to comment
Share on other sites

όπως τα λες, η συνέχεια του καλωδίου πηγαίνει σε 2 σπίτια που δεν φαίνονται στη φωτογραφία. Μετασχηματιστής δεν υπάρχει εκεί τοπικά τουλάχιστον. Τα αρχικά  "ΚΥ" τι σημαίνουν;

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά KV (kiloVolt). Γιά κάποιο λόγο (μάλλον λάθος) η δομική τα γράφει ΚΥ. Το κράτησα για να μην μπερδευόμαστε

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.