Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Καταβολή παραβόλου και άδεια εντός 3 ετών.


Philby

Recommended Posts

Ναι έχεις δίκιο. Η πλατφόρμα του ΤΕΕ δεν υποστηρίζει την έκπτωση ή γενικά την εφαρμογή οποιουδήποτε συντελεστή στις ΛΠ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 276
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν συμπληρώσεις δύο παραβάσεις θα πρέπει να πληρωθεί πρόστιμο 1000 € (άντε 800 με την έκπτωση). Δεν μπορεί να δηλωθεί στο σύστημα ότι θα εκδοθεί άδεια για λοιπές παραβάσεις, ώστε να γλυτώσεις το πρόστιμο.

 

Προτείνω να κάνεις ένα ή δύο ΦΚ προς έκδοση ΟΑ με περιγραφή την περιγραφή των παραβάσεων, χωρίς συντελεστές, εάν απαιτείται (δεν το έχω ελέγξει) τυπικά συμπληρώνεις 1μ2 σε κάθε ΦΚ, ΤΕ και υποβολή. Προκύπτει παράβολο 500€ για <50μ2 και τέλος.

 

Καλημέρα, δηλαδή το χεις κάνει και το σύστημα δεν δεχεται το "προς έκδοση οικοδομικής αδειας" για παραβασεις αναλυτικου και βγαζει πέρα απ το παράβολο και πρόστιμο ??

Link to comment
Share on other sites

Το πρόστιμο των ΛΠ δεν έχει έκπτωση...

Αναφέρομαι στην έκπτωση εφάπαξ αποπληρωμής.

 

Καλημέρα, δηλαδή το χεις κάνει και το σύστημα δεν δεχεται το "προς έκδοση οικοδομικής αδειας" για παραβασεις αναλυτικου και βγαζει πέρα απ το παράβολο και πρόστιμο ??

Όταν συμπληρώνεις σε ένα ΦΚ προς έκδοση ΟΑ, το σύστημα καταλαβαίνει ότι μόνο η συγκεκριμένη παράβαση (του ΦΚ) θα πάει προς έκδοση. Όλα τα υπόλοιπα υπολογίζονται κανονικά.

Οι λοιπές παραβάσεις συμπληρώνονται εκτός ΦΚ οπότε και δεν μπορείς να τις δηλώσεις προς έκδοση ΟΑ.

Edited by sagiasd
Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα και απο εμένα, 

ερώτηση...: σε περίπτωση που είμαστε σε προσωρινή υπαγωγή έχοντας πληρώσει το παράβολο για μια παράβαση και μετά προσθέσουμε οποιαδήποτε παράβαση με όσα τετραγωνικά και να είναι προς έκδοση αδείας το παράβολο δεν αναπροσαρμόζεται. Τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση?στη πολεοδομία μου ζητούν μέχρι και να κάνω νέα δήλωση για να βάλω τα τετραγωνικά προς έκδοση αδείας έτσι ώστε να υπολογιστεί το παράβολο, χωρίς βέβαια με αυτό τον τρόπο να συμψηφίζονται όσα έχω πληρώσει. Έχει κανένας αντιμετοπίσει κάτι παρόμοιο? Έχω στείλει email στο n4014 αλλά δε νομίζω να πάρω ποτέ απάντηση όπως και δεν έχω πάρει και για όσα άλλα έχω στείλει. Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Αναφέρομαι στην έκπτωση εφάπαξ αποπληρωμής.

Όταν είναι πάνω από 1ΛΠ τότε πληρώνει 500€ παράβολο και σε εφάπαξ πληρωμή έχει την έκπτωση του 20%;

Δεν το ήξερα διότι όσες είχα μόνο με ΛΠ ήταν μόνο με το παράβολο.

Link to comment
Share on other sites

AMAΡΤΖ

Σου ζητούν την εντολή πληρωμής του παραβόλου ή απλώς να φαίνεται στο 5σέλιδο ότι έχουν πληρωθεί πχ 1000€ παράβολο.

Για το δεύτερο προτείνω το εξής: Φτιάξε ένα πλασματικό ΦΚ με πρόστιμο 750€. Με τη λοιπή παράβαση έχεις πρόστιμο 1250 €, με έκπτωση 1000€, υπόλοιπο πληρωμής 500€. Γίνεται η πληρωμή και φαίνεται στο 5σέλιδο ότι έχουν πληρωθεί 1000 €. Αφαιρείς το πλασματικό ΦΚ και βάζεις το πραγματικό ΦΚ προς έκδοση αδείας και τέλος.

Για το πρώτο να πάνε να κουρευτούνε, έχουμε τρελαθεί στην αλχημεία...

Link to comment
Share on other sites

sagiasd

Μου ζητούν να φαίνεται για την ακρίβεια 2000ε παράβολο πληρωμένο στο πεντασέλιδο, αν και είναι δική μου ευθύνη η υπαγωγή τελος πάντων.....

στη περίπτωση μου έχω εντάξει δυο μικρούς βοηθητικούς χώρους με παράβολο 500ε και θα έβαζα την αλλαγή ύψους (1μ. παραπάνω από την άδεια,όχι ξεμπάζωμα κλπ.) ενός λοιπού κτιρίου στο οικόπεδο 200τ.μ. προς έκδοση αδείας. Ετσι οπως το εχω κάνει οπως ειπα και παραπανω το σύστημα δεν αναπροσαρμόζει το παράβολο. Αυτός ζητάει λοιπόν να δεί ενα παράβολο 2000ε και οχι πρόστιμα μιας και συμφωνεί πως δεν υπάρχουν αφού βγαίνει άδεια. Ασε που δε ξερω αν είναι και ο σωστός τρόπος εισαγωγής για την σύννομη αλλαγή ύψους κτιρίου....Θέλει βλέπεις να προστατέψει αυτό το κράτος που μας έχει φέρει ως εδω......Δεν ξέρω τι να κάνω και αυτός δε μου βγάζει την άδεια αν δεν βρώ λυση και η μόνη απο οτι δειχνει ειναι να εντάξω με διαφορετικο αα τα νομιμοποιουμενα και να πληρωσω επιπλεον παραβολο. Επαναλαμβάνω θέλει να δεί παράβολο και όχι πρόστιμα.

Link to comment
Share on other sites

Είναι αμαρτία για απλή υπέρβαση ύψους να πληρωθεί τέτοιο παράβολο.

 

Να πιέσεις με βάση το εξής: το παράβολο πληρώνεται ανάλογα με τα μ2 αυθαίρετων κατασκευών και χρήσεων. Η παρ3, αρ51 του 4042 που αναφέρεται στην ΥΥ χωρίς ΥΔ, αναφέρει "...νομίμως υφιστάμενων κτιρίων...". Συνεπώς αφού δεν εμπίπτει στην κατηγορία αυθαίρετου κτιρίου ή αλλαγής χρήσης δεν θα έπρεπε να απαιτείται και παράβολο (άσχετα με το τι υλοποιεί το σύστημα).

 

Εάν δεν γίνει δεκτό το παραπάνω, να προτείνεις τη μέθοδο που σου συνέστησα προηγουμένως (πρόστιμο 2500, με έκπτωση 2000 = 1500 + 500). Αλλιώς φτύστον στη μούρη κλείσε την ΥΥ με ρύθμιση και περίμενε την ηλκτρ. ταυτότητα για οριστική εξαίρεση από κατεδάφιση.

Link to comment
Share on other sites

sagiasd είσαι ωραίος.........χαχαχχαχα!!!η τελευταία λύση ίσως είναι και η καλύτερη!!!τι να πώ, θα ξαναπάω Δευτέρα και βλέπουμε...ευχαριστώ πάντως!!!

Link to comment
Share on other sites

καλημερα.εξεδωσα την αδεια νομιμοποιησης.τι κανω απο δω και περα?

1/δηλωνω αμοιβες για την τακτοποιηση στο συστημα δηλωσεων?

2/πως ενημερωνω το συστημα οτι εξεδοθη η αδεια?

3/κανω οριστικη υπαγωγη?τι αρχεια ανεβαζω?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.