Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Στατική μελέτη σε διαδικασία τακτοποίησης αυθαιρέτου


GEOSXAN

Recommended Posts

Αν ειναι μικρη η επεκταση π.χ 20 τ.μ. κανεις πρωτα μια στατικη μελετη (μιλαμε για μεταλλικα) το επιλυεις ανεξαρτητα απο το κυριος κτιριο και μετα προσθετεις στην ηδη υπαρχουσα κατασταση τις διατομες που χρειαζονται-προκυπτουν απο την μελετη και εισαι οκ νομιζω.Τωρα εχω ακουσει κατι οτι για ορισμενα καταστηματα δεν θα χρειαζεται στατικη επάρκεια απλα οτι χρειαζεται και η κατοικια τωρα το κατα ποσον ισχυει ενας θεος ξερει.Επίσης ο νόμος αναφερει χώρος συνάθροισης κοινου τα εμπορικα καταστηματα πχ ψιλικα που ειπε και ενας φίλος η ακόμα και τα ταβερνακια κατω τον 50 καθισματων ισως εξαιρεθουν λεω εγω τωρα. η ακομα και με τα τετραγωνικα της παραβασης.Σημασια εχει οτι αυτη η κατασταση απλα ειναι να μην πω γιατι..Δεν φτανει που μας ειχαν κάνει μηχανικους λογιστες κλητηρες βεγγους κτλ πανε να μας κανουν και κορακια(εισπρακτικες εταιρειες) δειτε αυτοhttp://www.fireservice.gr/pyr/site/home/LC+Primary+Menu/Nomothesia/Piroprostasia/Nea/PublicAreas.csp

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συνάδελφοι καλησπέρα, είμαι νέα μηχανικός και δεν έχω ασχοληθεί μέχρι τώρα καθόλου με στατικά. Μήπως μπορεί να με διαφωτίσει κανείς τι απαιτείται να κάνω για τη μελέτη στατικής επάρκειας εμπορικού καταστήματος (με ο.α. του 1989). Συγκεκριμένα ανέλαβα να τακτοποιήσω ένα κλειστό ημιυπαίθριο σε εμπορ. κατάστημα.

Λίγες κατευθύνσεις για το πως θα ξεκινήσω, τι πρόγραμμα πρέπει να έχω κ.λπ.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα,

 

σε κατοικία που έχουν αλλάξει τα στατικά... αλλά ο φάκελος σχεδίων δεν υπάρχει... συνεπώς από το σχήμα και την καλυψη αντιλαμβάνομαι οτι δε μπορει να ηταν ετσι τα στατικά...

Τι κάνω εγώ σα μηχανικός στο πλαίσιο ένταξης του κτίσματος στο Ν4014 ????

 

Θεωρείται όλο αυθαίρετο;;

Και βγάζω πρόστιμο με όλα τα τετραγωνικά; Και αν έχει και επέκταση;; Δηλαδή και υπερβάσεις δόμησης, κάλυψης; Πως το χειρίζομαι;

Και κάνω δελτίο δομικής τρωτότητας και τέλος;; Ή πρεπει να κάνω εκ νέου στατική μελέτη;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Δεν κάνεις καμία έρευνα μήπως κάποιος άλλος ή υπηρεσία μπορεί να έχει καμιά φωτοτυπία για να πάρεις μια εικόνα για την αρχική κατασκευή?

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Υπάρχει καμία περίπτωση εξαίρεσης της υποχρέωσης υποβολής στατικής μελέτης όταν τα αυθαίρετα τμήματα δεν επηρρεάζουν την στατικότητα του κτιρίου??

 

Συγκεκρίμενα σε περίπτωση πελάτη που έχει ισόγειο μεταλλικό κτίριο, στη μελέτη προβλέπονται και κάποια υπόστεγα. Η παράβαση του είναι ότι αυτά τα υπόστεγα τα έκλεισε περιμετρικά με τοιχάκι ύψους 1μ και το υπόλοιπο με παράθυρα(τζαμαρία).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.