Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Autocad Architecture 2012


free

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους που θα τύχει να διαβάσουν το θέμα που παραθέτω.

Έχω αρχίσει να ασχολούμαι με το Autocad Architecture 2012 εδώ και έναν μήνα, το περιβάλλον του είναι τελείως ξένο με αυτά που γνώριζα μέχρι τώρα.

Προσπάθησα μέσω ενός ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ συγγράμματος, από Ελληνική Εκδοτική Εταιρία που ασχολείται αποκλείστηκα με τα σχεδιαστικά προγράμματα της Autodesk, να βγάλω κάποια άκρη αλλά δεν τα κατάφερα και με τον καλλίτερο τρόπο.

Ήθελα να ζητήσω την βοήθεια ποιο έμπειρων από εμένα αν γνωρίζουν με ποιο τρόπο θα μπορούσα να μπω στο πνεύμα λειτουργίας του προγράμματος, γιατί το συγκεκριμένο βιβλίο λες και ήταν μισοτελειωμένο (υποθέτω επειδή παραδίδουν και μαθήματα……. €, επιπλέον έσοδα!!!!)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια σας!!!!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

Autocad ξέρεις? Το πρόγραμμα (και το βιβλίο που διαβάζεις) προϋποθέτουν αρκετά καλή γνώση Autocad.

Δεν ξέρω βέβαια για το συγκεκριμένο βιβλίο (έκδοση 2012), αλλά για παλαιότερες εκδόσεις όσα βιβλία έχω διαβάσει (φαντάζομαι του ίδου συγγραφέα - εκδότη που αναφέρεσαι) είναι αρκετά κατατοπιστικά!

Αν θέλεις κάνε πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις, που έχεις δηλαδή πρόβλημα, και όλο και κάποιος χρήστης μέσα από το φορουμ θα σε βοηθήσει..

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!!

Πιστεύω ότι γνωρίζω αρκετά το απλό Autocad 2005 το οποίο δουλεύω σε συνδυασμό με το Cadware.

Θα με ενδιέφερε να ξεκινήσω απο τα βασικά, όπως η σχεδίαση τοίχου συγκεκριμένου τύπου που θα ορίσω εγώ.

Τουλάχιστον εγώ δεν μπόρεσα να μπώ στο πνεύμα όπως το περιγράφει στο βιβλίο του!!

Link to comment
Share on other sites

Γειά... σου απαντώ μόνο και μόνο για να μην αισθάνεσαι μόνος!!!

Τρεις φορές στο παρελθόν (αρκετές εκδόσεις πίσω) προσπάθησα με το ADT έτσι το λέγαν τότε... και τζίφος...

Μετά ανακάλυψα το Revit και άλλαξα τη μέθοδο μαζοχισμού μου στα σχεδιαστικά...

 

Πάντως αν γνωρίζεις καλό ACAD και ειδικά αν έχεις τίποτε παραπάνω γνώσεις π.χ. lisp ή C++ ή VBA ή ότι τέλος πάντων προγραμματίζει στο ACAD να επιμείνεις γιατί σίγουρα θα έχεις κέρδος από αυτό το πρόγραμμα τόσο σε χρόνο όσο και σε ποιότητα...

Link to comment
Share on other sites

Το να φτιάξεις δικό σου στυλ τοίχου, δεν είναι στα "βασικά". Είναι πιο advence χρήση του προγράμματος. Ξεκίνα από τα βασικά, μάθε να χειρίζεσαι σωστά το πρόγραμμα και μετά σιγά σιγά θα μπεις και στα custom.

Νομίζω το ίδιο ισχύει για όλα τα BIM προγράμματα (πχ Revit κλπ). Δυσκολέυει λίγο η κατάσταση όταν θες δικό σου τύπο τοίχου, κλπ Δεν ξεκινάς με αυτό.

(Δημήτρη διόρθωσε με αν κάνω λάθος)

 

Εγώ όσο τα έψαξα πιο "βαθειά" (ADT, Revit, Archicad) δεν κατάφερα να φτιάξω κάτι εντελώς όπως το ήθελα... Γι αυτό και δουλεύω μόνο Autocad...

Link to comment
Share on other sites

Μη μου θίγετε το archicad !!!!

stefanos zervos Γιατί δεν μπόρεσες να φτιάξεις τοίχο όπως τον ήθελες? Ειναι απούστατο και φιλικότατο, ρώτα εμένα ότι θες (με pm).

Edited by STAVION
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω.. δεν τα κατάφερα να φτιάξω custom τοίχο, όπως ακριβώς τον ήθελα... Όταν θα έχω χρόνο να ασχοληθώ με αυτό θα σε ρωτήσω.. Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Για να σε διορθώσω Στέφανε πρέπει να ξέρω και τα δύο προγράμματα... Πάντως στο Revit δεν θεωρείται κάτι προχωρημένο.

 

Εγώ όσο τα έψαξα πιο "βαθειά" (ADT, Revit, Archicad) δεν κατάφερα να φτιάξω κάτι εντελώς όπως το ήθελα...

 

Υπάρχουν προχωρημένες μέθοδοι και tips για τους τοίχους αλλά κυρίως είναι για σύνθετους τοίχους με καθ'υψος μεταβολή ή για ειδικές κατηγορίες με υαλοπετάσματα ή κάποιες ειδικές περιπτώσεις που εφαρμόζονται σε λίγα έργα...

Πάντως εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι το πρώτο απόγευμα που έκατσα να δω το Revit κατάφερα και έφτιαξα ένα πλήρες σπίτι ( απλό φυσικά) και κατάλαβα την ομορφιά του να κουνάς τον τοίχο στη κάτοψη και να έχεις όλα τα σχέδια ενημερωμένα... αλλά και να μπορείς να έχεις και ποσότητες ανά κατηγορία,χρώμα στις όψεις, σκιάσεις κλπ...

Εκεί που ζηλεύω το Acad είναι η δυνατότητα του να χειρίζεσαι μοντέλα άλλων που μπαίνουν ως 3ds, dwg,dxf και υπάρχουν πολλά... στο Revit αυτά είναι "νεκρά" σύνολα γραμμών και συνιστούν μεγάλη ενόχληση και παραφωνία.

Link to comment
Share on other sites

Ολα τα παραπάνω και πολά άλλα απο το archicad και πάλι archicad!!! Το ξέρω οτι είμαι εκτός τοπικ αλλά δεν μπορούσα να μη μπώ στον πειρασμό να σας πειράξω λίγο αφού μαζοχίζεστε με το autocad.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.