Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Autocad Architecture 2012


free

Recommended Posts

@Stavion: Να βρεθούμε σε κανένα φόρουμ του εξωτερικού... να δείς εκεί τί σφάξιμο γίνεται ... Revit vs ArchiCAD

 

Στέφανε, δεν είναι κάτι δύσκολο, μάλλον το κοίταξες επιπόλαια το Revit...Αν πράγματι θέλεις να επανέλθεις και να το ψάξεις, ευχαρίστως και τηλεφωνικά ότι θέλεις..

 

Βασικά με την ευκαιρία, να πώ ότι εκτιμώ πως φέτος μετά από το γεγονός ότι δεν υπήρξε Ecotect 2012 και μετά από το Autodesk Vasari τα κυριότερα πράγματα που θα προστεθούν στο Revit θα είναι σχετικά με ενέργεια, σχετικές μελέτες εξοικονόμησης κλπ...

Από νέα πράγματα στο modeling δεν περιμένω πολλά. Μακάρι να βγώ ψεύτης.

 

Για να ξαναγυρίσω όμως και στο θέμα,

 

Θεωρώ ότι θα πρέπει ο φίλος μας να ασχοληθεί λίγο παραπάνω με το ACAD Arch αλλά να μην αποκλείσει το γεγονός του να μην υπάρχει "χημεία", ότι ακριβώς έπαθα εγώ... και να αναζητήσει άλλο πρόγραμμα.

 

Με την ευκαιρία να αναφέρω και μια άλλη συζήτηση, για το ArchLine XP της Ace Hellas που δίνει και 30 ημέρες δωρεάν δοκιμαστική χρήση χωρίς demo...

Επίσης το άγνωστο αλλά πολύ φτηνότερο 3d CAD pro της Ashampoo που νομίζω ότι είναι μια λύση ερασιτεχνική αλλά έχει 1-2 δυνατά σημεία, όπως γερή βιβλιοθήκη για κουζίνα και έπιπλο.

Αυτά... αν θέλεις να ξεκόψεις σιγά-σιγά με Acad.

Βέβαια το προφανές είναι να κατεβάσεις τα trial των Revit , ArchiCAD και να δοκιμάσεις τη τύχη σου.

Edited by JTB
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

stefanos zervos, JTB, STAVION σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και τον κόπο που κάνετε να μου δώσετε μία κατεύθυνση.

 

JTB έχω διαβάσει το forum που είχες κάνει για το Revit, το πρόβλημα μου είναι η οργάνωση σχεδίων για την πολεοδομία, κάτι που είναι πολύ εύκολο με το διανυσματικότατο Autocad.

 

Ελπίζω το ίδιο να ισχύει και με το Autocad Architecture 2012 και παράλληλα να μου δίνει και ένα αρκετά καλό 3D αποτέλεσμα.

 

Το θέμα που έχω με το πρόγραμμα είναι ο τρόπος που θα προσαρμοστώ και θα ξεκλειδώσω τον τρόπο λειτουργίας του, για αυτό ρώτησα αν υπάρχει δυνατότητα μέσω κάποιου site-forum στο internet ή εκμεταλλευόμενος (με την καλή έννοια)την ευγενική διάθεση κάποιου γνώστη να με καθοδηγήσει βήμα – βήμα.

 

______________________

 

Edit :

 

Παρακαλώ να μην γίνεται εκτεταμένη χρήση της έντονης γραφής.

Ευχαριστώ gvarth.

Edited by gvarth
Link to comment
Share on other sites

Δες πόσο πιο εύκολα γίνονται σε άλλα προγράμματα οι σύνθετες τοιχοποιίες και γενικά η τροποποίηση αντικειμένων. Πολύ καλό το ArchiCAD αλλά με τα add-on. Χωρίς αυτά δεν....

http://www.archlinex.../videos/support

(walls video 1.12)

Edited by kostaspde
Link to comment
Share on other sites

Να πώ ότι - σίγουρα το έχω ξαναγράψει κάπου - ότι είμαι από τους δυσαρεστημένους χρήστες του Revit. Εχω πολλά παράπονα και περισσότερο από την ίδια την εταιρία και όχι το πρόγραμμα... δηλαδή διαφωνώ με τον τρόπο ανάπτυξης...τον θεωρώ εντελώς εμπορικό και καθόλου τεχνικό.

Δεν θα το αναλύσω τώρα αυτό... ευχαρίστως όποιος ενδιαφέρεται να με ακούσει να γκρινιάζω... με pm.

Σε αντίθεση με τα παραπάνω όμως να πώ ότι θεωρώ ότι είναι το καλύτερο... το πιο συμπαγές και το πιο "ζωντανό" και με μέλλον.

 

Για το Acad να σου πώ ότι το είχα ξεκοκκαλίσει... παλιά... από τη 2.6 για DOS μέχρι και σήμερα που έχω το 2012... δεν έχω χάσει καμία εξέλιξη...

Για μερόνυχτα διάβαζα, έγραφα, σχεδίαζα, έγραφα ρουτίνες lisp για τοπογραφικά, αμοιβές μηχανικών, έκανα φωτορεαλισμό στο Acad με το Accurender της McNeel (βγάζει το Rhino) και ήταν πράγματι ριζοσπαστικό για την εποχή του... Τρισδιάστατα το 1996 δεν ήταν συνηθισμένα...

Εκανα με τη ΜΕΛΕΤΗ της Cadvanced τα γενικά και μετά τα 3d με Acad γιατί όλα αυτά τα προγράμματα που κυκλοφορούσαν ήταν για κουτάκια και όχι για μοντέλα αρχιτέκτονα που ήθελε να κάνει κάτι πιο σύνθετο...

Επειδή έκανα σχέδια για άλλους φαντάζεσαι και πόσες διορθώσεις είχα... Πραγματικά ξενυχτούσα να αλλάζω όλα τα σχέδια για μια βλακεία...

 

ΑΥΤΟ το πράγμα δεν το ξαναπερνάω με το Revit... Σίγουρα θέλει χρόνο... σίγουρα θέλει να το καταλάβεις... σίγουρα έχει αδυναμίες... Αλλά αυτό που κάνει... να κουνάς ένα τοίχο και να εκτυπώνεις μετά όλη τη σειρά των σχεδίων και να ξέρεις ότι ενημερώθηκαν όλα και παντού.... είναι ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ που δεν την αλλάζω... δεν γυρνάω πίσω με τίποτα!

Επίσης το REVIT είναι και CAD... ενώ το ACAD δεν είναι ΒΙΜ! Το Revit είναι βάση δεδομένων... δεν είναι απλώς σχεδιαστικό... Σιγά μη πλήρωνα το ACAD για τα σχεδιάκια της πολεοδομίας... Θα τα έκανα με το Draftsight και θα τελείωνα... Οι αυτοματοποιήσεις πληρώνονται και ο τρόπος του να κάνεις εσύ ότι θέλεις... όχι να σχεδιάζεις ότι μπορεί το πρόγραμμά σου!

 

Επαναλαμβάνω ότι θα πρέπει να το αποφασίσεις εσύ και μόνο εσύ αν θα μείνεις στο Acad Arch... Ως πρόγραμμα είναι πολύ καλό αλλά ποτέ δεν το συμπάθησα, ποτέ ίσως δεν προσπάθησα αρκετά... Σήμερα λέω ευτυχώς... Τότε νόμιζα ότι εγώ ήμουν ο βλάκας... ευτυχώς δεν ήταν αλήθεια :)

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Μία μικρή παρατήρηση. Το Autocad δεν είναι BIM. Το Autocad Architecture (πρώην ADT) είναι...

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Να πω και εγώ τις εντυπώσεις που έχω καθώς εδώ και μερικούς μήνες χρησιμοποιώ Revit. Είναι εκπληκτικό πρόγραμμα, με μεγάλη βάση δεδομένων και κάνει τα πάντα. Έχει ικανοποιητικό φωτορεαλισμό, βγάζει αρχεία ifc για σύνδεση με το energy building ή όποιο άλλο ενεργειακό πρόγραμμα χρειάζεσαι, και με το structure μπορείς να ετοιμάσεις και το στατικό. Και εγώ προσπαθώ όλα τα σχέδια να τα έχω μέσα στο αρχείο του Revit (ακόμη και το τοπογραφικό το κάνω εισαγωγή και ας μην το πειράξω καθόλου). Αν αρχίσεις να παίζεις πιο πολύ με το Cadware ή το Autocad και να βάζεις πολλούς τοίχους βαραίνουν αφάνταστα. Και δεν είμαι διατεθειμένος να σβήνω τοίχους όπως μου πρότειναν.

Τον τελευταίο καιρό προσπαθώ να μάθω και το Archlinexp. Είναι πολύ πιο οικονομικό, έχει σύνδεση με το Scadapro για στατικά έχει δικό του ενεργειακό πρόγραμμα. Έχει δυνατότητα να σου ετοιμάσει το διάγραμμα κάλυψης (όλους του υπολογισμούς) κάτι που ακόμη δεν βρήκα τρόπο να το κάνω με το Revit, αλλά κάνω εισαγωγή από το Autocad, και γενικά φαίνεται καλό. Αλλά δεν το έχω ψάξει ακόμη αρκετά. Αν θέλεις σαν πρόταση το λέω.

Γενικά μάθε ένα πρόγραμμα και μάθε το καλά. Και με αυτό θα πας σε όλη σου τη σταδιοδρομία, οπότε κοίτα να σε καλύψει από τώρα και στο μέλλον.

Για το archicad δεν ξέρω πολλά, ξεκίνησα να ασχολούμαι αλλά η τριβή μου με το Autocad με οδήγεισε στο Revit. Έχει ίδια φιλοσοφία σε κάποια πράγματα και ίδια εικονίδια που είναι σημαντικό.

 

Σίγουρα να πάρεις ένα BIM πρόγραμμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλησπέρα, χρησιμοποιώ εδώ και λίγο καιρό το Autocad 2012 Architecture. Μπορώ να πώ ότι είναι με διαφορά το καλύτερο και πιο ευέλικτο σχεδιαστικό πρόγραμμα που έχω χρησιμοποιήσει, με το μόνη διαφορά ότι δεν έχει τις ευκολίες που παρέχει η επέκταση του CADware. Έχει κανείς έτοιμα templates ή πρότυπα σχεδίων ανά κλίμακα σε autocad 2012 architecture με modified door tags, διαστασιολογήσεις κτλ? Έχω προσπαθήσει κάποια από αυτά, χωρίς ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Δοκίμασε να κατεβάσεις την ελληνική προσαρμογή από το παρακάτω:

 

http://main.loulakis.gr/?software-categories=greek-autocad-architecture

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

εχω μολις αρχισει  να  το δουλευω  κ εχω τις εξης αποριες

1.εστω στο ιδιο σχεδιο εχω τις κατοψεις  ισογ,Α και Β οροφου πως θα τα συνθεσω αυτα κ με ποιες εντολες ωστε η οψη να δειξει το τριωροφο?

2.Στα DIM STYLE πως φτιαχνω το δικο μου στυλ το ιδιο κ για TEXT STYLE

3.Aπο το DESIGN TOOL CATALOGUE  πως εισαγω αντικειμενα στο σχεδιο οπως πχ επιπλα  κτλ

εχει αντιμετωπισει κανεις αυτα τα ζητηματα?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

παλαιότερα και στη σχολή ήμουν καλός χρήστης του autocad και λίγο του archicad.

 

 

Ισχύουν οι τιμές που βλέω στην autodesk?

κάτι χιλιάδες ευρώ ειδικά για το 3d studio max design δεν παίζει κάτι τέτοιο!

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.