Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαμερισμάτωση (Ν.4042 άρθρο 50 παρ7.)


Recommended Posts

Η φράση "2 διαμερίσματα στην πραγματικότητα έχουν ενοποιηθεί σε ένα" μου φαίνεται σαφής :smile: . Για περισσότερες λεπτομέρειες ας δουν τις κατόψεις.

Μου έτυχε περίπτωση διαφορετικής ... διαμερισμάτωσης (... υπάρχει αυτή η λέξη;) τον Δεκέμβριο, που δεν υπήρχε η σχετική διάταξη. Η σύσταση ήταν σωστή σε σχέση με την πραγματικότητα, αλλά τα σχεδια της άδειας έδειχναν άλλα. Δεν είχα πρόβλημα με τα κοινόχρηστα, μεταξύ δύο διαμερισμάτων ήταν το θέμα (το ένα είχε ένα δωμάτιο που θα "έπρεπε" να ανήκει στο διπλανό).

Το ζητούμενο ήταν να μεταβιβαστεί το διαμέρισμα της πελάτισσάς μου, οπότε έκανα μία δήλωση μόνο για εκείνη, χρεώνοντας 500€ αναλυτικού προϋπολογισμού για τον ... μεσότοιχο των διαμερισμάτων που έπρεπε να είναι σε άλλη θέση... Θεώρησα ότι δεν έχω θέμα υπέρβασης δόμησης δεδομένου ότι τα "μέτρα" της ιδιοκτησίας της ήταν σωστά βάσει των συμβολαίων της και του ποσοστού ιδιοκτησίας της.

Λογικά αν ο ιδιοκτήτης του όμορου μου ζητήσει βεβαίωση για το δικό του διαμέρισμα, θα του υποβάλλω νέα δήλωση. Δεν θα πω "α, τον Δεκέμβρη το τακτοποίησε ο γείτονάς σου". Οι δηλώσεις γίνονται ανά οριζόντια ιδιοκτησία.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η σύσταση ήταν σωστή σε σχέση με την πραγματικότητα, αλλά τα σχεδια της άδειας έδειχναν άλλα.

 

Για ψάξε λίγο περισσότερο το συμβόλαιο και κυρίως τα σχέδια της σύστασης.......

Μου μυρίζει πρόβλημα.....

Link to comment
Share on other sites

Η δική μου άποψη είναι ότι, όπου έχουμε διαφορετικούς ιδιοκτήτες διαμερισμάτων υποβάλλουμε διαφορετικές δηλώσεις "διαμερισματοποίησης".

Όπου έχουμε έναν ιδιοκτήτη, ο οποίος έχει π.χ. δύο διαμερίσματα σε έναν όροφο, υποβάλλουμε μια δήλωση.

Όπως έχουμε μάθει τον Ν4014, έχετε δίκιο ΙΑΣΟΝΑ και JTB, αλλά για την ίδια παράβαση θα πληρώσουν 2 άτομα πρόστιμο. Είναι σωστό;

 

Αλλά πάλι, δεν είναι συνιδιοκτήτες ώστε να τους επιμερίσεις το 100%. Άλλο πρόβλημα αυτό...

Εκτός αν την δήλωση την κάνει ένας εκ των δύο και τα σχέδια που θα κατατεθούν θα δείχνουν, αναγκαστικά, και τις δύο οριζόντιες οπότε ο μελλοντικός συμβολαιογράφος θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει και για τα δύο διαμερίσματα....

Edited by Faethon11
Link to comment
Share on other sites

Για ψάξε λίγο περισσότερο το συμβόλαιο και κυρίως τα σχέδια της σύστασης.......

Μου μυρίζει πρόβλημα.....

Τα διαμερίσματα είναι κατασκευασμένα βάσει των σχεδίων της σύστασης. Ο πίνακας χιλιοστών είναι σωστός βάσει των κατόψεων της σύστασης. Αυτά τσεκαρισμένα. Η κάτοψη της σύστασης δεν ταιριάζει με την εγκεκριμένη κάτοψη της άδειας ως προς το μεσότοιχο (ας το πω έτσι) των δύο διαμερισμάτων.

Σημειωτέον ότι όλα αυτά έγιναν τον Δεκέμβριο, όπου δεν υπήρχε πρόβλεψη νόμου για την αντιμετώπιση της διαφορετικής .... διαμερισμάτωσης, οπότε ... αυτοσχεδίαζα.

Τι πρόβλημα βλέπεις;

Link to comment
Share on other sites

Μια σύσταση γίνεται πάντα βάσει των εγκεκριμένων σχεδίων της οικοδομικής άδειας!

Άρα;;;

 

"Φοβάμαι" να γράψω περισσότερα.....

Link to comment
Share on other sites

Όταν διαπιστωθεί διαφορετική θέση πολυκατοικίας σε σχέση με τα εγκεκριμένα σχέδια αυτό δεν τακτοποιείται ως 1 ΛΠ κατ 13; Γίνεται διαφορετικός φάκελος ανά οριζ ιδιοκτησία;

Το ίδιο πιστεύω πως ισχύει για την διαμερισμάτωση ορόφου. Ένας φάκελος ανά όροφο, όπως το διατυπώνει και ο νόμος.

Link to comment
Share on other sites

@ΙΑΣΟΝΑΣ

Τα διαμερίσματα είναι προ Τρίτση, όπου οι συμβολαιογράφοι δεν απαιτούσαν οι κατόψεις να είναι σφραγισμένες από πολεοδομία, ούτε καν την άδεια του κτιρίου.

Καταλαβαίνω πού το πας.

Περί της εγκυρότητας των συμβολαίων τους... ας ασχοληθεί η συμβολαιογράφος τους.

Εγώ πάντως βεβαίωση για μεταβίβαση δεν θα τους έδινα χωρίς τακτοποίηση. Στην πολεοδομία που το συζήτησα ζητούσαν κανονική νομιμοποίηση για αλλαγή εσωτερικής διαρρύθμισης και δεν δέχονταν καν έγκριση εργασιών.

Link to comment
Share on other sites

Ένας φάκελος ανά όροφο, όπως το διατυπώνει και ο νόμος.

 

Σε όροφο π.χ. 2 διαμερισμάτων δηλαδή, όπου στο ένα εξ'αυτών έχει μετακινηθεί ο τοίχος (προς το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο) σε σχέση με τα εγκεκριμένα, θα γίνει ένας φάκελος για τον όροφο; Και γιατί να επωμιστούν την αυθαιρεσία (και το κόστος) και οι άλλοι (ο ιδιοκτήτης του ετέρου διαμερίσματος ή ακόμα χειρότερα όλοι οι συνιδιοκτήτες του κτιρίου); Δεν υπάρχει περίπτωση να το δεχτούν και πολύ καλά θα κάνουν. Εκτός αν δεν έχω καταλάβει κάτι και δε γίνεται έτσι.

Link to comment
Share on other sites

tpanag, για το παράδειγμά σου το πρόστιμο (500€) το πληρώνει ο ιδιοκτήτης που ωφελήθηκε της αλλαγής, ενώ θα χρειαστεί και τη συνναίνεση των συνιδιοκτητών των κοινοχρήστων του ακινήτου. Που είναι το πρόβλημα σε αυτό; Μήπως δεν συναινέσουν οι υπόλοιποι; Αυτό το πρόβλημα το έχει το διαμέρισμα όπως και να το δηλώσει.

Link to comment
Share on other sites

Ούτε και σήμερα έχουν υποχρέωση οι συμβολαιογράφοι να ζητούν θεωρημένα σχέδια από πολεοδομία. Κάποιοι, βεβαίως ορθώς, το κάνουν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.