Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαμερισμάτωση (Ν.4042 άρθρο 50 παρ7.)


Recommended Posts

Έχω  2 καταστήματα τα οποία ανήκουν σε 2 αδέρφια( ο καθένας απο ένα) ...και γίνεται συνένωση με καθαίρεση ενός τοίχου αλλά έχουν γίνει και κάποιες εσωτερικές διαρυθμίσεις ( γυψοσανίδες για αποδητήρια) και wc για ΑΜΕΑ...κάποια ντούζ στα αποδητήρια....όλα αυτά θα μπορούσα να τα βάλω με έναν αναλυτικό ? δηλαδη καθαίρεση τοίχου και εσωτερικές διαρυθμίσεις? ή θα έπρεπε να βάλω μία παράβαση την συνενωση και μετα με αναλύτικό τις λοιπές εργασίες?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι αν εχω 5όροφη οικοδομή ενός ιδιοκτήτη όπου σε όλους τους ορόφους εχω διαφορετική διαμερισματωση, πως αντιμετωπίζεται/δηλώνεται? Θεωρητικά αντιστοιχεί ενα 500ρικο ανα όροφο,αλλά πως το δηλώνω σε ΦΚ?

 

Σαν 5 λοιπές παραβάσεις =>5 Χ 500 ευρώ?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συνάδελφοι, ας μου διευκιρινίσει κάποιος παρακαλώ τα παρακάτω:

 

Εχω διαφορετική διαμερισμάτωση (δύο διαμερίσματα σε ένα) με επέκταση στο κοινόχρηστο πλατύσκαλο σε κτίριο με άδεια του '63, με τη διαφορά ότι υπάρχει σύσταση του 2000 που περιγράφει την τωρινή κατάσταση του ορόφου.

 

  • Πιστεύω ότι πρέπει να πάω σε κατηγορία 4 ακριβώς επειδή η σύσταση είναι του 2000 και δεν υπάρχει άλλο αποδεικτικό στοιχείο αναφορικά με τον χρόνο πραγματοποίησης της αυθαιρεσίας. Σωστά?
  • Αν και το θέμα μπορεί κάποιος να πεί ότι έχει εξαντληθεί, θεωρητικά χρειάζομαι και υπεύθυνες δηλώσεις από τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες (51%) για την κατάληψη του πλατύστκαλου (ή μήπως δεν τις χρειάζομαι διότι αυτοί έχουν υπογράψει την ισχύουσα σύσταση όπου φαίνεται και η κατάληψη των κοινοχρήστων?)
  • Επειδή τακτοποιώ κατάληψη κοινοχρήστων πρέπει να ασχοληθώ και με τα υπόλοιπα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας? (θυμίζω την ερωτοαπάντηση 187 που λέει ότι "Επιλεκτική δήλωση αυθαιρέτων κατασκευών δεν προβλέπεται από το νόμο και ούτε πρόκειται ποτέ να προβλεφθεί. Σε μια τέτοια περίπτωση αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους τόσο ο ιδιοκτήτης όσο και ο μηχανικός"

Δηλαδή μπορεί να βρώ τον μπελά μου μελλοντικά άν υπάρχει κάποια άλλη αυθαιρεσία σε κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας?

Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειάζεσαι συναίνεση. Η σύσταση περιγράφει τη κατάσταση και θεωρείται ότι όλοι έχουν λάβει γνώση, διότι όλοι υπέγραψαν για να γίνει αυτή η σύσταση. Δεν ρυθμίζεις κοινόχρηστο χώρο για να πρέπει να ρυθμίσεις και τους άλλους Κ.Χ. 

Ρυθμίζεις οριζόντια ιδιοκτησία, η οποία έχει καταλάβει Κ.Χ.ως αναπόσπαστο τμήμα της πλέον. 

Link to comment
Share on other sites

Εγω να ρωτησω κατι και ας με πειτε και μαλακα....

 

Η πραξη συσταση οριζοντιας ιδιοκτησιας ειναι αυτη που διαχωριζει τους κοινοχρηστους απο τους ιδιοκτητους χωρους σε μια πολυκατοικια, σωστα?

 

Απο το σχεδιο της πολεδομιας και μονο, δεν εξαγεται συμπερασμα για το ποιοι χωροι ειναι κοινοχρηστοι και ποιοι οχι, ασχετα με το εαν αυτο ειναι πασιφανες (π.χ κλιμακοστασια, φωταγωγοι κτλ).

 

Στις συγκεκριμενες λοιπο περιπτωσεις που η συσταση δειχνει την πραγματικη κατασταση, υπαρχει αραγε διαμερισματωση?

Link to comment
Share on other sites

Να σου πω, και γω το χα σκεφτει αυτο αλλα δεν τόλμησα να το ξεστομισω....Βεβαια η απάντηση τους  ειναι οτι αλλαζουν οι αυτοτελεις(λειτουργικα ανεξαρτητες)  ιδιοκτησιες που φαίνονται στην οικοδομικη άδεια...Ετσι κι ετσι με πειθει...Μπουρδουκλωμένο είναι, εκ των ουκ ανευ αυθαιρεσια κατα τη γνωμη μου, αφου οι οριζοντιες και τα κοινοχρηστα  ειναι ξεκαθαρα στη συσταση...Αλλα αν αρχίσουμε και τετοιου τυπου συζητήσεις θα το 'κάψουμε" εντελως.

Edited by ioannat
Link to comment
Share on other sites

Δεν οριζονται ιδιοκτησιες στην οικοδομική άδεια.....ξεκαθαρο αυτο....εγω μπορει να θελω ενα ολοκληρο διαμερισμα να το δωσω παρακολουθημα ενος αλλου διαμερισματος. δεν μου το απαγορευει κανεις...

 

Ενημερωτικα και για να γνωριζετε απλα τι συμβαινει στην αγορα εξω :

 

Ηρθε στα χερια μου συμβολαιο τροποποιησης συστασης, σε ακινητο ανω των 1.000τ.μ. οπου η ιδιοκτητρια εταιρεια, ορισε σχεδουν τους μισους απο τους χωρους του ακινητου ως κοινοχρηστους για να πληρωσει λιγοτερο φορο.....

 

Εννοειται οτι συμβολαιογραφοι, υποθηκοφυλακες κτλ θα τ αρπαξανε χοντρα κι αυτοι....τυπικα ομως.....και βασει νομοθεσίας αστικού δικαίου, υπάρχει τίποτα το μεμπτο?

 

Ισως ο εκλεκτος νομικός DimitrisGM.....μας εδινε λιγο τα φωτα του.....

Link to comment
Share on other sites

 

Pavlos33 ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις. 

 

salpigoal γενικά συμφωνώ μαζί σου αλλά δεν δίνω βεβαίωση νομιμότητας σε διαμέρισμα που έχει μεγαλώσει κατά 10μ2 καταλαμβάνοντας το πλατύσκαλο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.