Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αναθεώρηση άδειας για τροποποίηση μελέτης φυσικού αερίου


Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Σε μια νέα οικοδομή (βρίσκεται στο στάδιο των ηλεκτρομηχανολογικών), με οικοδομική άδεια προ ΚΕΝΑΚ, η μελέτη φυσικού αερίου που έχει κατατεθεί στην πολεοδομία προβλέπει 2 παροχές αερίου στο λεβητοστάσιο για 2 λέβητες: έναν για κεντρική θέρμανση με θερμιδομετρητές και έναν για ζεστό νερό χρήσης με ωρομετρητές και 2 boiler. Η οικοδομή είναι δυόροφη πάνω από πυλωτή με 2 οροφοδιαμερίσματα.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν κατατέθηκε η άδεια δεν δόθηκε η απαραίτητη προσοχή (ως συνήθως) ούτε ρωτήθηκαν οι ιδιοκτήτες και μπήκε "τυχαία" μια μελέτη φυσικού αερίου για να συμπληρωθεί ο φάκελος.

 

Τώρα που έφτασε η ώρα της εγκατάστασης, οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν ότι θα προτιμούσαν να έχουν 1 λέβητα για κάθε διαμέρισμα (θέρμανση και ζνχ) και όχι 2 κοινόχρηστους (και εμένα μου φαίνεται πιο λογικό, αλλά οι μελέτη που κατέθεσαν οι μηχανικοί που έβγαλαν την άδεια είναι εμπόδιο). Επομένως, χρειάζεται τροποποίηση η μελέτη φυσικού αερίου ως προς τις διατομές των παροχών.

 

Με μια πρώτη ερώτηση στην πολεοδομία, ζήτησαν αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας γιατί λένε ότι επηρεάζεται και η μελέτη ύδρευσης-αποχέτευσης. Τους εξήγησα ότι πάλι 2 boiler θα υπάρχουν και ότι δεν αλλάζει τίποτα στα υδραυλικά. Αλλά επιμένουν ότι θα υπάρχει αλλαγή στα υδραυλικά αφού το ένα από τα δύο boiler θα θερμαίνεται από τον άλλο λέβητα.

 

Είναι αυτό σωστό; Στη μελέτη ύδρευσης-αποχέτευσης περιγράφεται και το πώς και από πού θερμαίνεται κάθε boiler;

Σας έχει τύχει κάτι αντίστοιχο; Πιστεύετε ότι χρειάζεται αναθεώρηση της άδειας;

 

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

Σε αντιστοιχη περιπτωση , υπέβαλλα νεα μελέτη φυσικού αερίου και τεχνικές περιγραφές για την υδρευση - αποχετευση. Η μελέτη του φυσικου αερίου εγκρίθηκε από την ΔΕΠΑ και οι τεχνικές περιγραφές μπήκαν στον φάκελλο του έργου. Δεν χρειάσθηκε να γίνει αναθεώρηση αλλά μόνο ενημέρωση φακέλλου.Επίσης το σημαντικό δεν χρειάσθηκαν καν αμοιβές.

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα πιο σημαντικό, επηρεάζεται η μελέτη θέρμανσης (ξεχωριστά δίκτυα, κυκλοφορητές κλπ) και η κατανομή δαπανών (δεν θα υπάρχει αν υπάρχουν δύο μετρητές αερίου). Άρα χρειάζεται αναθεώρηση.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Καλησπέρα σας.

Μου έτυχε αντίστοιχη περίπτωση όπου η αρχική μελέτη είχε υπολογίσει κεντρικό λέβητα φυσικού αερίου για τα 3 οροφοδιαμερίσματα και 1 λέβητα για Ζ.Ν.Χ  η οποία εγκρίθηκε και από την ΕΠΑ.

Τώρα θέλουν να βάλουν ατομικό λέβητα σε κάθε διαμέρισμα.

Πρέπει να κάνουμε αναθεώρηση της άδειας με νέα μελέτη θέρμανσης και μετά να υποβάλλουμε νέες μελέτες στην ΕΠΑ;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.