Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετο σε οικόπεδο τελείως διαφορετικό από αυτό της αρχικής άδειας


Recommended Posts

Θεωρώ ότι αν το κτίριο (έστω και σε άλλη θέση) παραμένει ΕΝΤΟΣ των ορίων του αρχικού οικοπέδου που δείχτηκε στο Τοπογραφικό της Ο.Α, η απάντηση στο εάν έχει άδεια θα είναι ΝΑΙ και απλά θα δήλωνα τη μετακίνηση του κτιρίου.

 

Έχω περίπτωση που έχει έρθει για τακτοποίηση, που η άδεια εκδόθηκε σε εκτός σχεδίου έκταση περίπου 9 στρεμμάτων. Το κτίριο (κατοικία) κατασκευάστηκε σε άλλη ΝΟΜΙΜΗ θέση και μάλιστα αντεστραμμένο (Mirror).

 

Στη συνέχεια έγινε κατάτμηση με το όριο των δυο ιδιοκτησιών που προέκυψαν να ικανoποιεί ΚΑΙ την απαίτηση της απόστασης της ανεγερθείσας κατοικίας από το νέο όριο.

 

Η θέση του κτιρίου κατά την εκδοθείσα άδεια, όσο και εντός του ενός από τα δυο οικόπεδα που προέκυψαν από την κατάτμηση είναι τέτοια που αν θεωρητικά υπήρχαν από πριν τα όρια θα ήταν και πάλι ΕΝΤΟΣ του τμήματος στο οποίο ανήκει σήμερα.

 

Εσείς πώς θα το τακτοποιούσατε???

 

Εγώ λέω ΝΑΙ στην ύπαρξη άδειας και μετακίνηση του κτιρίου σε άλλη νόμιμη θέση (500αρικο), συν τις όποιες άλλες αυθαίρετες κατασκευές.

Τελικά πως το δήλωσες το αντεστραμμένο κτίριο;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • Απαντήσεις 39
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αγαπητοί συνάδελφοι καλημέρα!

 

Έχω την εξής περίπτωση:

 

Σε εκτός σχεδίου περιοχή και οικόπεδο 901 τ.μ. (κατα παρεκ. άρτιο) έχτισαν με άδεια 116 τ.μ.

 

Έγιναν όμως αυθαίρετα επιπλεόν 150 τ.μ.

 

Εκ των υστέρων ο ιδιοκτήτης αγόρασε όμορες εκτάσεις και έτσι το αρχικό οικόπεδο των 901 τ.μ. έγινε 3200 συνολικά.

 

Η ερώτησή μου είναι η εξής:

 

Τα 150 τ.μ. αυθαίρετα θα τα διαιρέσω με τα 116 τ.μ. (που είναι η μέγιστη δόμηση που μου έδινε το οικόπεδο της αδείας 901 τ.μ.) ή με τα 200 τ.μ. που μου δίνει μέγιστη δόμηση το συνολικό οικόπεδο των 3200 τμ??

 

Ευχαριστώ και αναμένω την απάντησή σας!

Link to comment
Share on other sites

Δεν ανεβάζουμε την ερώτησή μας σε διάφορα θέματα.Επιλέγουμε το σωστό και περιμένουμε την απάντηση.Αν το κάνουμε όλοι έτσι τότε καταλαβαίνουμε τι  αποτέλεσμα θα έχει.Στο άλλο σημείο υπάρχει η συνέχεια με απαντησεις.

Link to comment
Share on other sites

γιατί είναι απαραίτητο να θεωρήσεις ένα ενιαίο γήπεδο ασχέτως αν έχει το προαιρετικό δικαίωμα ο ιδιοκτήτης να το πράξει?

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Καλησπερα.εχω ενα παρομοιο θεμα.πηρα και στο 1522 αλλα δε με καλυψαν πληρως.θα ηθελα να το θεσω και εδω.Εχω αδεια του 1980 με τριωροφο κτιριο.το τοπογραφικο της Ο.Α. ελεγε το οικοπεδο 141 τ.μ.Τωρα θελω να εκδοσω βεβαιωση για ενα διαμερισμα 54τ.μ. εκει.οταν πηγα διαπιστωσα καποιες αλλαγες που στην συσταση του 1981 ειχαν αποτυπωθει σωστα.Πιο συγκεκριμενα το οικοπεδο ειχε αποτυπωθει 131 τ.μ. και το διαμερισμα 50 τ.μ. οπως το ειδα και εγω.Τι παραβασεις βαζω?μια απλη λοιπη παραβαση που μικρυνε το διαμερισμα?και για το οικοπεδο που μικρυνε τι κανω?.επισης το Δ εχει μικρυνει κατα 0,30μ που οφειλεται στο πιο μικρο οικοπεδο.αποτελει και αυτο παραβαση?

Edited by kostavros
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Σε οικόπεδο εκδίδεται το 1975  άδεια κατοικίας 100 τ.μ με εμβαδόν οικοπέδου αδείας 510τ.μ.  Το 1979 γίνεται διόρθωση συμβολαίου του οικοπέδου και από 510 το οικόπεδο παραμένει 350τ.μ. χωρίς να αναφέρεται άδεια και οικοδομή. Σημερινή πραγματική κατάσταση οικοπέδου 470τ.μ. Θα ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο είναι νόμιμό το συμβόλαιο του 1979; Και τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις που δεν επηρεάζεται η αρτιότητα και οικοδομήσιμότητα του οικοπέδου , πληρώνουμε ένα 500 σαν πολεοδομική παράβαση ή θεωρείται όλο το κτίσμα αυθαίρετο;

Link to comment
Share on other sites

Το γειτονικό οικόπεδο το όποιο ήταν και αυτό του ίδιου ιδιοκτήτη είναι αρκετά τ.μ. πάνω από την αρτιότητα δεν επηρεάζουν τα 150 τμ που έχει γίνει η διόρθωση.

Link to comment
Share on other sites

η διορθωση ειναι για  "160" τμ

και δεν λες τι ειδους "διορθωση" εχει γινει  και σε ποιόν πηγαν αυτα τα τμ...

 

Εν πασει περιπτωσει, υπηρχε    ενα οικοπεδο με   εκταση,  με βαση τον τιτλο του   510 τμ.και εξεδοσε  ΟΑ για αυτο μεν  αλλά  για  100 τμ.- προφανως λιγωτερα απο τα οσα δικαιουνταν να χτισουν  τα 510 τμ.

 

Μετα διορθωθηκε ως προς το εμβαδον  για "καποιο λογο",  με συμβολαιο, επομενως υπαρχει νεο τοπογραφικο, το οποιο πιθανον θα επρεπε να επισυναφθει στον φακελλο της  αδειας...  για να γινει σχετικη τροποποίηση-ενημερωση..

 

και μαλλον  με τα 100 τμ.  και παλι να μην υπερκαλυπτουν τον σδ. που αναλογει στα 350 τμ...

 

 

Επομενως ισχυει αυτο το συμβολαιο της διορθωσης...που πρεπει να δεις το τί ακριβωςεχει γινει...

 

Πώς προκυπτει να  ειναι σημερα   οχι 510-160=350  αλλά 470  τμ   και τι σχεση εχει με το "διπλανο" που ηταν δικο "του"

 

και με ποια στοιχεια εμεις να απαντησουμε  στο ερωτημα

"Θα ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο είναι νόμιμο το συμβόλαιο του 1979"

αφου δεν γνωριζουμε το περιεχομενο του...???...

προφανως αυτο ειναι θεμα του δικηγορου σου ή συμβ/φου...

 

τα λεμε

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Καλημέρα.

Για αυθαίρετο σε αγροτεμάχιο τελείως διαφορετικό από το αρχικό της άδειας, συμβολαιογραφική πράξη αναγνώρισης ορίων (όπως αποτυπώνονται σε νέο τοπογραφικό) από τους σημερινούς ιδιοκτήτες (κληρονόμοι των αρχικών)  των όμορων αγροτεμαχίων, θα νομιμοποιούσε την αυθαίρετη αλλαγή των ορίων; 

Πιστεύετε πως υπάρχει κάποιο νομικό κενό;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.