Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Βεβαίωση Μηχανικού για ακίνητο που έχει υπαχθεί στον Ν.4014/11


pavlg

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα την γνώμη σας για την παρακάτω περίπτωση:

 

Σε ένα διαμέρισμα πολυκατοικίας, που είχε υπέρβαση δόμησης, ανέλαβα και το υπέβαλα στην ρύθμιση του Ν. 4014/11, προκειμένου, αφού περαιωθεί η διαδικασία, ο ιδιοκτήτης να προβεί στην μεταβίβασή του. Σήμερα ολοκλήρωσα την υπαγωγή του στον νόμο, αφού δηλαδή πληρώθηκε το εφάπαξ ποσό του προστίμου, ολοκλήρωσα την διαδικασία και πλέον η κατάσταση της δήλωσης είναι : ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΥΠΑΓΩΓΗ. Εκτύπωσα την Βεβαίωση περαίωσης της Διαδικασίας, όπως επίσης και την βεβαίωση μηχανικού. Η συμβολαιογράφος έθιξε το θέμα της ολοκλήρωσης της Β΄φάσης, και αν η ίδια καλύπτεται μόνο από τις βεβαιώσεις που εκδίδονται στην παρούσα φάση από το σύστημα. Της είπα οτι προβλέπεται από την ΚΥΑ 41498/11 (ΦΕΚ Β΄ 2167/11), η δυνατότητα μεταβίβασης, ακόμα και αν δεν έχει ολοκληρωθεί η Β΄φάση, αφού δεν είναι έτοιμο ακόμα το σύστημα. Σωστά μέχρι εδώ?

 

Διαβάζοντας την παραγρ.2 του άρθρου 2 της εν λόγω ΚΥΑ (41498/11), γίνεται λόγος για μια δήλωση του μηχανικού οτι "έχει στη διάθεση του όλα τα δικαιολογητικά και τις μελέτες και θα τα υποβάλλει ηλεκτρονικά, έως τις 31 Μαρτίου 2012" , προκειμένου να είναι δυνατή η περαίωση της διαδικάσίας, και ως εκ τούτου η μεταβίβαση του ακινήτου.

 

Γνωρίζεται για αυτήν την δήλωση? Είναι απλή Υπεύθυνη Δήλωση? Ή υπάρχει κάπου ως διαδικασία στο σύστημα?

 

Παρακαλώ τα φώτα σας, γιατί δεδομένου οτι το σύστημα θα κλείσει από αύριο, αν πρέπει να κάνω κάτι ακόμα από το σύστημα, να το κάνω σήμερα...

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

2. Μέχρι την ενεργοποίηση της δυνατότητας του πληροφοριακού συστήµατος να υποδεχθεί το σύνολο των δικαιολογητικών και µελετών, που προβλέπονται στο στοιχείο β. της παραγράφου 2 του άρθρου 24 του νόµου 4014/2011, είναι δυνατή η περαίωση της διαδικασίας, εφόσον εξοφληθεί το ενιαίο ειδικό πρόστιµο και υποβληθεί ηλεκτρονικά δήλωση του εξουσιοδοτηµένου µηχανικού της παρ. 1 του άρθρου 2 ότι έχει στη διάθεση του όλα τα δικαιολογητικά και τις µελέτες και θα τα υποβάλλει ηλεκτρονικά, έως τις 31 Μαρτίου 2012.
Για να πας σε ολοκληρωμένη υπαγωγή πρέπει να κάνεις "τικ" στο κουτάκι που λέει ότι έχεις στην κατοχή σου όλα τα απαιτούμενα σχέδια. Προφανώς εννοεί αυτό, δεν αναφέρεται κάτι για υπεύθυνη δήλωση (γραπτή) παρά μόνο για ηλεκτρονική.
Link to comment
Share on other sites

Για να πας σε ολοκληρωμένη υπαγωγή πρέπει να κάνεις "τικ" στο κουτάκι που λέει ότι έχεις στην κατοχή σου όλα τα απαιτούμενα σχέδια. Προφανώς εννοεί αυτό, δεν αναφέρεται κάτι για υπεύθυνη δήλωση (γραπτή) παρά μόνο για ηλεκτρονική.

 

Μωρέ και "τικ" τα έκανα όλα και "τακ" τα έκανα, αφού, όπως σας είπα πήρα βεβαίωση περαίωσης της διαδικασίας υπαγωγής. Και αντί να ανοίξω σαμπάνιες (λέμε τώρα...) , ψάχνω τί άλλο να ετοιμάσω για την συμβολαιογράφο, για να είναι... "καλυμένη" . Ετοιμάζω λοιπόν και εγώ μια Υ.Δ., την οποία θα θεωρήσω αυριο το πρωί για το γνήσιο σ' ενα ΚΕΠ, δηλώνοντας ότι λέει η παρ. 2 , για να ικανοποιήσω τους πάντες, και για να τελειώνουμε...

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς με την πράξη σου (την υπευθυνη δηλωση σε χαρτί) αυτή τους δίνεις το δικαίωμα να μας θεωρούν "αντικείμενο προς εκγύμναση", δηλαδή να μας λένε "πάνω τα χεράκια" και να τα σηκώνουμε.Αφού για να περαιωθεί η διαδικασία έχεις δηλώσει στο σύστημα ότι κατέχεις τα σχέδια και τα λοιπά, ΓΙΑΤΙ αυτοί ενδιαφέρονται για τη διαδικασία που ακολουθεί ο μηχανικός και ΓΙΑΤΙ εσύ τρέχεις να κάνεις αυτό που σου ζητάνε που δεν είναι της δικαιοδοσίας τους αλλά είναι μεταξύ εσένα και του ΥΠΕΚΑ (ας πούμε)? Κόψε τους λίγο τη φόρα.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

καλημέρα,

 

προσπαθώ να εκδώσω απο το ηλεκτρονικό σύστημα μια βεβαίωση οτι

"....δεν υφίσταται αυθαίρετη χρηση που να επηρεάζει το ύψος, τη δόμηση ή την κάλυψη του μεταβιβαζόμενου ακινήτου (κατά την παρ.1 του άρθρου 23 του Ν.1577/1985, ως έχει τροποποιηθεί και ισχύει. Οικοδομική άδεια, νομιμοποιήσεις κτλ)"

 

αλλά, στο σύστημα δε μου βγάζει τέτοια επιλογή. ξερει κανείς αν κάνω κάτι λάθος;

 

ευχαριστω..

Link to comment
Share on other sites

Συμπλήρωσες όλα τα πεδία στην ηλεκτρονική φόρμα και άφησες κενά τα φύλλα καταγραφής? Εάν ναι, έχεις μηδενικό πρόστιμο, και την βεβαίωση την βλεπεις αμέσως μετά την υποβολή..

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφοι καλημέρα. βεβαίωση που έχει παρέλθει η δίμηνη ισχύς και θέλουμε νέα βεβαίωση με παράταση στην ισχύ της τι κάνουμε?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.