Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Προσοχή Ενημέρωση !!! Σύνδεση με τα δίκτυα μετά της 1/3/2012


Recommended Posts

Εκανα ερωτηση στην πολεοδομια της περιοχης μου οι οποιοι μου ειπαν κατηγορηματικα οτι σε περιπτωση που ο ιδιοκτητης δεν θα ηλεκτροδοτησει ποτε το ακινητο του δεν χρειαζεται ελεγχος... τι να πιστεψεις τωρα?

Link to comment
Share on other sites

Δήμος Θεσσαλονίκης.

http://et.diavgeia.gov.gr/f/thessaloniki/ada/%CE%9249%CE%A8%CE%A9%CE%A15-4%CE%943

ότι ξεκίνησε πριν 1-3-2012 πάει με το παλιό καθεστώς.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Εξ' ολοκληρου αυθαιρετο κτισμα υπαγεται στον 4014 με "προς εκδοση οικ. αδειας" κ πληρωνει το παραβολο.

Η ερωτηση ειναι τι γινεται με το ρευμα. Μπορει να παρει ρευμα αφου πληρωθει το παραβολο ή οχι, πρεπει να εκδοθει πρωτα η ο.α.?

Στην εγκυκλιο 1 παρ.2α μιλαει για καταβολη τουλαχιστον της πρωτης δοσης του προστιμου, κ οχι του παραβολου, οπως ειναι σε αυτη την περιπτωση.

Εχει κανεις παρομοια περιπτωση ? ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστω

 

Aρα παω με προστιμο γιατι το αυθαιρετο βρισκεται σε περιοχη οπου δεν εχει κυρωθει η πραξη εφαρμογης, οποτε ειναι αγνωστο ποτε θα βγει η αδεια!

Δεν ειναι μεγαλη αδικια? (για να μην πω κατι αλλο). Να θελει να βγαλει αδεια κ να τον "σπρωχνουν" στην 30ετη τακτοποιηση!!!

Εχω ελπιδα να το κυνηγησω μεσω ΥΠΕΚΑ?

Edited by Largy
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

περί ηλεκτροδότησης μεγαλεία......

 

Έχω θεωρημένη για ηλεκτροδότηση από την Πολεοδομία οικ. άδεια από τον Μάρτιο του 2011 για το σύνολο της οικ. άδειας (4 ανεξάρτητες κατοικίες ).

 

Η μία από αυτές έχει ήδη συνδεθεί με ΔΕΗ από τον 6ο του 2011.

 

Τώρα, πάει ο αγοραστής της μιας από τις άλλες κατοικίες να πάρει ρεύμα, ενώ έχουμε τακτοποιήσει με 4014 τις αυθαίρετες κατασκευές (το κλασσικό υπόγειο που άλλαξε χρήση από αποθήκη σε κατοικία) της συγκεκριμένης κατοικίας.

 

Του ζητάνε λοιπόν από τη ΔΕΗ, σε ΗΔΗ θεωρημένη οικ. άδεια να πάει στην Πολεοδομία για να του την ξαναθεωρήσουν και για τον 4014 !!!!!!

 

Επικαλούνται την εγκύκλιο 1 που μιλάει για θεώρηση από την Πολεοδομία που να περιλαμβάνει ΚΑΙ τον 4014 (με προσκόμιση των σχεδίων και ΥΔ του μηχανικού ότι αυτά είναι ίδια με αυτά που ΘΑ κατατεθούν ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΤΑΝ ανοίξει το σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής κ.λ.π.).

 

Πού είναι το θέμα???

 

Η Πολεοδομία λέει ότι εφόσον έχει ήδη θεωρήσει την άδεια δεν έχει νόημα η διαδικασία και ότι για την Υπηρεσία έχει "κλείσει" το θέμα θεώρησης για ηλεκτροδότηση. (και πολύ καλά λέει κατά τη γνώμη μου)

 

Εφόσον η τακτοποίηση έγινε ΜΕΤΑ την θεώρηση για ηλεκτροδότηση γιατί να ξαναθεωρήσει η Πολεοδομία?

 

Και εδώ παρατηρείται το παράλογο.....(θα μου πείτε το πρώτο είναι ή το τελευταίο?)

 

Αν έχεις ένα σπίτι εξ' ολοκλήρου αυθαίρετο, που απλά ξεκίνησες τη διαδικασία της τακτοποίησης με 4014 (δε χρειάζεται καν η περαίωση) η ΔΕΗ θα στο συνδέσει ΜΟΝΟ με τη βεβαίωση που βγάζει το σύστημα του ΤΕΕ για τη σύνδεση με Δίκτυα.

 

Για ένα σπίτι με οικοδομική άδεια, θεωρημένη από την Πολεοδομία για ηλεκτροδότηση και ΠΕΡΑΙΩΜΕΝΗ ΥΠΑΓΩΓΗ στον 4014.... σε στέλνει ΞΑΝΑ στην Πολεοδομία για μια θεώρηση που η Πολεοδομία κρίνει ότι ΔΕΝ πρέπει να ξανακάνει εφόσον ΗΔΗ έχει θεωρήσει την άδεια.......

 

Και όλα αυτά, για μια λάθος διατύπωση της Εγκυκλίου που μιλάει για αποπερατωμένα κτίρια που δεν έχουν συνδεθεί ακόμα και όχι για αποπερατωμένα κτίρια που ΔΕΝ έχει θεωρηθεί η άδειά τους για σύνδεση ακόμα.

 

 

Ελλάς το μεγαλείο σου !!!!

 

 

 

Υ.Γ.

Όλα αυτά γιατί ο αγοραστής, μαζί με τη θεωρημένη οικ. άδεια, απλά τους έδειξε ΚΑΙ τη βεβαίωση της τακτοποίησης!!!!!

Γιατί αν ΔΕΝ τους την έδειχνε...... δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα για τη ΔΕΗ..... τόσο απλά....

τελικα που βρισκεται η υποθεση σου σημερα?
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

η έναρξη εργασιών αποδεικνύεται με τιμολόγια εργασιών ή με την θεώρηση της αστυνομίας; έχω περίπτωση τελικής θεώρησης και ηλεκτροδότησης που έχω τιμολόγια 25/02/12 και η αστυνομία σφράγισε κατα τις 10/3/12. και μας ζητάνε Ελεγκτή τώρα

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...
On 3/29/2012 at 8:41 PM, IOANNA said:

Έτσι είναι. Προσωρινή σύνδεση δίνουνε σε όλους

Συγγνωμη για την παρεμβαση δεν ειμαι επαγγελματιας, ειμαι ιδιωτης και πηρα στα χερια μου την αδεια θεωρημενη με σφραγιδα ''προσωρινη συνδεση''. Με αυτη την θεωρηση πηραμε ρευμα προ 2 ημερων. Ειμαστε ενταξει να θεωρησουμε; Δεν θα χρειαστει κατι στο μελλον;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.