Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ζητούνται γνώμες για νέα αντισεισμική βάση κτηρίων


geogeorgitzikis

Recommended Posts

Επισκευθείτε την ιστοσελίδα μου : https://sites.google...titanesproject/ δείτε την αντισεισμική βάση που έχει κατατεθεί στον Ο.Β.Ι. για απόκτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας και σχολιάστε.

Η γνώση και η εμπειρία σας σε θέματα κατασκεών είναι ο καλύτερος σύμβουλος για την εξέλιξη αυτού του σχεδίου.Τα σχόλιά σας αρνητικά ή θετικά θα μου φανούν πολύ χρήσιμα.

 

 

Δημοσιεύουμε τα μηνύματά μας στην σωστή θεματική κατηγορία.

Χρησιμοποιούμε αντιπροσωπευτικούς τίτλους στα θέματα μας.

AlexisPap

Edited by AlexisPap
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

geogeorgitzikis, καλώς ήλθες στο φόρουμ.

 

Αν και το φόρουμ δεν προορίζεται για παροχή δωρεάν επιστημονικών συμβουλών σε επίδοξους εφευρέτες -αυτή είναι πολύ δαπανηρή υπηρεσία- θα αφήσω το παρόν θέμα ανοιχτό για ένα διάστημα ώστε να μπορέσουν να τοποθετηθούν όσοι συνάδελφοι το θελήσουν.

 

Θα κάνω επίσης και μία συνοπτική τοποθέτηση στο θέμα που θέτεις:

 

Υπάρχουν ήδη εδώ και δεκαετίες αναρίθμητες προτάσεις για την κατασκευή εφεδράνων σεισμικής μόνωσης. Βασίζονται στην εξαιρετικά ανεπτυγμένη τεχνολογία των εφεδράνων των γεφυρών, που μετράει ήδη δύο αιώνες ιστορίας.

 

Μιλάμε για έδρανα κύλισης, ολίσθησης, ιξοελαστικής ή πλαστικής παραμόρφωσης, αυτό-επανερχόμενα, με υδραυλικούς μηχανισμούς απόσβεσης, κλπ κλπ κλπ... Κι ακόμη για εφέδρανα που κάνουν χρήση "εξωτικών" υλικών, όπως κεραμικά, ή υλικά με παράξενες καμπύλες σ/ε.

 

Δεν είναι εύκολο να εφεύρεις κάτι νέο σε ένα τόσο ανεπτυγμένο πεδίο. Και ακόμη δυσκολότερο είναι το να εφεύρεις όχι μόνο κάτι νέο, αλλά και καλύτερο από τα ήδη υπάρχοντα συστήματα.

Η διάταξη που προτείνεις δεν ενσωματώνει κάποια πρωτοποριακή ιδέα. Όλα αυτά έχουν εξεταστεί ή εφαρμοστεί στο παρελθόν.

Επίσης, η διάταξη αυτή πάσχει ουσιωδώς σε θέματα μηχανικής πολυπλοκότητας και αξιοπιστίας, ενώ η φέρουσα ικανότητα που μπορεί να παράσχει είναι περιορισμένη σε σχέση με ο,τι παρέχει ο ανταγωνισμός.

 

Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω, το χάσμα που σε χωρίζει από τον ανταγωνισμό είναι απέραντο και απαιτούνται πολλές νέες -επιτυχείς- ιδέες και κόπος για να το καλύψεις.

Edited by AlexisPap
Link to comment
Share on other sites

Επειδή ήδη ο Αλέξης με κάλυψε, θα αναφέρω απλά μιά σκέψη που είχα όταν έβλεπα τη δουλειά σας.

Μήπως ο μηχανισμός μπορεί να ανασχεδιαστεί ώστε να αποτελέσει μόνωση βάσης σημαντικών εκθεμάτων μικρού σχετικά βάρους (πχ άγαλμα σε μουσείο) χαμηλού κόστους ?

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τα σχόλια σας και τον χρόνο που διαθέσατε.

Σίγουρα υπάρχουν παρόμοιοι μηχανισμοί που χρησημοποιούνται και στη σεισμική μόνωση κτηρίων και στη προστασία μονάδων υπολογιστών ή και αγαλμάτων σε μουσεία.

Η εταιρεία ΤΗΚ παράγει ήδη παρόμοιους μηχανισμούς.

Με την σημερινή ανάπτυξη της τεχνολογίας δεν περιμένω να ανακαλύψω την "Αμερική".

Απλώς προσπαθώ να βάλω ένα λιθαράκι κι εγώ σ αυτή την προσπάθεια.

Το συναρπαστικό στη προσπάθεια αυτή είναι η δύναμη και ταχύτητα της πληροφoρίας που παρέχει το internet. Άσχετα με το αποτέλεσμα η ανταλαγή ιδεών και απόψεων είναι είναι το κέρδος για τον καθένα μας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.