Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαδικασία χορήγησης Έγκρισης και Άδειας Δόμησης


Engineer

Recommended Posts

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΥΠΕΚΑ σχετικά με τη διαδικασία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών και στοιχείων για τη χορήγηση Έγκρισης και Άδειας Δόμησης στις Υπηρεσίες Δόμησης κατά εφαρμογή του Ν.4030/2011.

 

Από την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012 ξεκινάει η εφαρμογή του νόμου «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης και ελέγχου κατασκευών» (4030/2011), με τον οποίο αλλάζει ριζικά το καθεστώς αδειοδότησης και ελέγχου των οικοδομικών έργων, απλοποιούνται και επιταχύνονται οι σχετικές διαδικασίες.

 

Σε εκτέλεση του παραπάνω νόμου δημοσιεύτηκε (ΦΕΚ Β’ 251) η κοινή απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σηφουνάκη και του Υπουργού Εσωτερικών κ. Γιαννίτση που αφορά στη «Διαδικασία έντυπης υποβολής για Έγκριση Δόμησης και Άδεια Δόμησης».

 

Το περιεχόμενο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, καθώς και τα νέα έντυπα για την Έγκριση Δόμησης και για την Άδεια Δόμησης έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ και συγκεκριμένα στο πεδίο:

 

Για άμεση πρόσβαση και ενημέρωση των υπηρεσιών δόμησης επισκευθείτε:

 

http://www.ypeka.gr/...;language=el-GR

 

Στο συγκεκριμένο πεδίο θα αναρτώνται εγκύκλιοι, οδηγίες, διευκρινίσεις, ενημερώσεις ή και έγγραφα γενικότερου ενδιαφέροντος που εκδίδονται από τις κεντρικές υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ, τα οποία θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη όλες οι Υπηρεσίες Δόμησης και γενικότερα οι Υπηρεσίες με αρμοδιότητες εφαρμογής πολεοδομικού, οικοδομικού και κτιριοδομικού κανονισμού και συναφών αντικειμένων.

 

Η ανακοίνωση για την ενημέρωση των Δημάρχων για τη διαδικασία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών και στοιχείων για τη χορήγηση Έγκρισης και Άδειας Δόμησης στις Υπηρεσίες Δόμησης:

 

http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=362&sni[524]=1600&language=el-GR

 

Σχετικά αρχεία: Έντυπα και Διαδικασίες για Άδειες Δόμησης

 

Πηγή: ΥΠΕΚΑ

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 212
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@akius,

κανονικά και με το νόμο για έγκριση και άδεια μαζί...

Αργεί η ηλεκτρονική υποβολή ... προς το παρόν έντυπη, σφραγισμένη και σε δύο αντίτυπα.

Link to comment
Share on other sites

η ηλεκτρονικη ειναι το θεμα....

 

στην πολεοδομια δνε θα πρεπει να παω για εγκριση και αδεια μαζι?

 

 

γιατι πολυ μαγικο μου ακουγεται....λες να τραβηξουν 1 μαρτιου ολοι τις αδειες πισω?

Edited by akius
Link to comment
Share on other sites

δεν χρειάζεται πρώτα να ιδρυθεί και να λειτουργήσει η "τράπεζα νομοθεσίας"

ή πως αλλιώς ορίζεται από τον 4030;

που κατά το νόμο θα την είχε κάνει τάχα το ΤΕΕ;

 

υπόψη ότι αυτό αποτελεί προϋπόθεση και είναι άσχετο με την έντυπη

ή ηλεκτρονική υποβολή σχεδίων από την στιγμή που οι ευθύνες προβλέπονται

να πηγαίνουν μόνο στον μελετητή από 1-3-12

Link to comment
Share on other sites

το ζητούμενο είναι να ετοιμαστούν τα ''συστήματα'' ώστε όλα να γίνονται ηλεκτρονικά...

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

@akius, κανονικά και με το νόμο για έγκριση και άδεια μαζί... Αργεί η ηλεκτρονική υποβολή ... προς το παρόν έντυπη, σφραγισμένη και σε δύο αντίτυπα.

 

Κάθε αρχή και δύσκολη αλλά εδώ ισχύει και η περίπτωση ότι έχουμε και τη νύφη ολίγον έγκυο αλλά τέλος πάντων πρέπει να αρχίσουμε από τώρα εδώ την επεξεργασία και το ξεκαθάρισμα των νέων διαδικασιών όπως αυτές περιγράφονται στο Ν-4030 και στην ΥΑ 7533 ΦΕΚ 251-13/2/2012.

 

Κάνω την αρχή με δικές μου παρατηρήσεις-ερωτήματα αν και δεν έχω μελετήσει καλά τις διαδικασίες,

 

1. Στην ΥΑ 7533 ΦΕΚ 251-13/2/2012, στο άρθρ 1, παρ 2.1,ι, λέει ότι προσκομίζουμε αποδεικτικά καταβολής εισφορών και κρατήσεων για τις υπηρεσίες μηχανικού.

Θα προσέξετε ότι ΔΕΝ λέει τίποτα για αποδεικτικό κατάθεσης αμοιβών στην ΕΤΕ. Επίσης δεν ξεκαθαρίζει ποιές θα είναι αυτές οι εισφορές γιατί σε ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ νομίζω, δεν την έχω όμως πρόχειρη τώρα, αναφέρει ότι καταργούνται οι υποχρεωτικές περιοδικές εισφορές προς ΤΕΕ. Την έχω δημοσιεύσει εδώ κάπου αυτή την ανακοίνωση αλλά τρέχα γύρευε..

 

2. Από την στιγμή που καταργήθηκαν οι νόμιμες αμοιβές έχει καμιά σημασία πλέον η διαδικασία-μαρτύριο του ΤΕΕ για απαλλαγή κατάθεσης αμοιβής μηχανικού όταν πρόκειται για δικό του έργο και το τρέξιμο εδώ κι εκεί ?

 

3. Οικοδομές αυθαίρετες που εντάχθηκαν στο άρθρ 26, παρ 2 του Ν-4014 πρός νομιμοποίηση σε 3 χρόνια, που είναι είτε χωρίς οικ. άδεια ή δεν είναι σε ισχύ η οικ. άδεια τους, ποιά

θα είναι πλέον η διαδικασία?

Στο άρθρ 3 της ΥΑ 7533 ΦΕΚ 251-13/2/2012 που αναφέρεται σε αναθεωρήσεις-ενημερώσεις δεν αναφέρει τίποτα.

Edited by SIRADRAB
Link to comment
Share on other sites

Μην ...βιάζεστε συνάδελφοι!

Το ΤΕΕ προ ημερών είχε ανακοινώσει ότι, ζητάει χρηματοδότηση για να φτιάξει την εφαρμογή, που θα μπορεί να υποδέχεται τις νέες άδειες ηλεκτρονικά και να δώσει πρόσβαση στις πολεοδομίες όλης της χώρας και στο ΥΠΕΚΑ (μια άλλη δηλαδή, εφαρμογή όπως των δηλώσεων αυθαιρέτων).

 

Με δεδομένο αυτό, πιστεύει κανένας ότι, κάτι τέτοιο θα έχει υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2012;;;;;

Link to comment
Share on other sites

Μα γι' αυτό και η έντυπη υποβολή .. αλλά παλαιά !

Τώρα για το μέχρι πότε ...

Αν κρίνουμε από το προσωρινό των ενεργειακών επιθεωρητών (2 χρόνια) και το διαφαινόμενο προσωρινό των ελεγκτών δόμησης (προσωρινά μάλλον από τους ΕΕ) αμφιβάλλω και για το 2013...

Link to comment
Share on other sites

Για την εφαρμογή του νόμου 4030 , από μεθαύριο 1-3-12 προϋπόθεση είναι να έχουν εκδοθεί οι παρακάτω αποφάσεις !!!!!!

 

Άρθρο 3

4. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και των κατά περίπτωση αρμόδιων Υπουργών καθορίζονται:

α) η λειτουργία διαδραστικής διαδικτυακής πύλης ενημέρωσης και πληροφόρησης σχετικά με την Πολεοδομική Νομοθεσία,

β) ο τρόπος διαδικτυακής συνεργασίας μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών και άλλων φορέων που χορηγούν εγκρίσεις και η αυτεπάγγελτη αναζήτηση δικαιολογητικών από τις δημόσιες αρχές,

γ) οι τεχνικές προδιαγραφές των στοιχείων και δικαιολογητικών που υποβάλλονται σε ηλεκτρονική μορφή σύμφωνα με την παράγραφο 3.

Άρθρο 4

Υποβολή δικαιολογητικών και στοιχείων Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

1. Με κοινή απόφαση των αρμόδιων Υπουργών και του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, καθορίζεται η διαδικασία έντυπης υποβολής.

2. Με κοινή απόφαση των αρμόδιων Υπουργών και του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής., έπειτα από γνώμη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.), καθορίζεται:.............................

Άρθρο 5

6. Το τοπογραφικό διάγραμμα και το διάγραμμα δόμησης που υποβλήθηκαν για την έγκριση δόμησης, η έγκριση δόμησης και η άδεια δόμησης αποστέλλονται ηλεκτρονικά από την Υ.ΔΟΜ. στη Διεύθυνση Οικοδομικού και Κτιριοδομικού Κανονισμού (Δ.Ο.Κ.Κ.), στον Ο.Κ.Χ.Ε.

και στην Κτηματολόγιο Α.Ε.. Ο τρόπος ηλεκτρονικής αποστολής και συνεργασίας μεταξύ των Υ.ΔΟΜ., του ΟΚΧΕ και της Κτηματολόγιο Α.Ε., καθώς και οι τεχνικές προδιαγραφές των αρχείων αυτών καθορίζονται στην κοινή υπουργική απόφαση της παραγράφου 4 άρθρου 3.

 

Προσθέτω τη μόνη που βρήκα μέχρι τώρα :

Απόφαση Αριθμ. οικ. 7533/13-2-12 Διαδικασία έντυπης υποβολής Έγκρισης Δόμησης και Άδειας Δόμησης ΦΕΚ 251/Β/13-2-12

 

Όποιος βρει τις υπόλοιπες κερδίζει διακοπές με Σηφουνάκη...... :mrgreen: :mrgreen:

Edited by venezia
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.