Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σχολιασμός προσχέδιου ΝΟΚ (Νέος Οικ. Κανονισμός)


Recommended Posts

Τώρα τα είπες σωστά. Αυτό είναι το πνεύμα των κριτικών που κάνουμε.

Γιατί να πρέπει να βγούνε εγκύκλιοι ενώ τα προβλήματα τα γνωρίζουν από πριν;

Γιατί θα πρέπει να έρχομαι σε αντιπαράθεση με τον ΔΥ και να περιμένω την εγκύκλιο η οποία δεν θα είναι απαραίτητα σωστή αλλά τουλάχιστον θα βάλει έναν μπούσουλα στην δουλειά μας;

 

υ.γ. Αυτόν τον διαγώνιο επιμερισμό του χώρου αμφιβάλω αν τον δεχθεί ΔΥ αφού είναι ευμενέστερος από τον ορθογώνιο επιμερισμό....

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 163
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Οσον αφορα τον διαγωνιο με 45 μοιρες κλιση επιμερισμο θα προσεξεις πως οσο διατηρουνται οι οροι που εχω γραψει ο ορισμος περι του 1/3 της περιμετρου τηρειται σε καθε περιπτωση.

 

Φροντισα (δεν θα πω πως) να παρω στα χερια μου τις χθεσινες διορθωσεις του κειμενου απο την επιτροπη της βουλης.Μιλανε οντως για μειωση του συνολου των εξωστων και στεγασμενων υπαιθριων χωρων στο 30% απο το 40% της δομησης. Σημερα το ΤΕΕ θα μετεχει σε μια συναντηση με τους φορεις στην επιτροπη της βουλης.Ο αντιπροεδρος του ΤΕΕ με διαβεβαιωσε πως θα αντιταχθουν σε μια τετοια κινηση αφου πραγματικα ειναι παραλογο να χτυπηθει η εννοια του ανοιχτου εξωστη οταν αυτος δεν υπολογιζεται ουτε στην καλυψη ουτε στον ογκο σε μια ηλιολουστη χωρα οπως η Ελλαδα.

 

Θα μπορουσαν να κρατησουν στο 40% το ποσοστο αυτο και να βαλουν ορο πως οι Σ.Υ.Χ να μην υπερβαινουν το 15% για παραδειγμα απο το εν λογω 40% στο πνευμα του προηγουμενου ΓΟΚ με τους ημιυπαιθριους.

 

Ειναι πραγματικα λυπηρο να βλεπω τετοιες διαφοροποιησεις απο μερα σε μερα σε ενα σχεδιο νομου που υποτιθεται πως συντασσεται εδω και 2 χρονια. Θυμηθειτε το ,το λεω ως αρχιτεκτονας , αυτο το 30% αν ψηφιστει θα αλλαξει ολο το αστικο τοπιο προς το χειροτερο.

Link to comment
Share on other sites

mimoutis, συμφωνώ πως τηρείται το α>=1/3Π αλλά ο επιμερισμός από που προκύπτει; Γιατί τριγωνικός και όχι τεθλασμένος, άρα μεγαλύτερη περίμετρος, άρα μεγαλύτερο άνοιγμα.

Και γιατί όχι ορθογώνιος, άρα μικρότερη περίμετρος άρα μκρότερο άνοιγμα....

Αλλά τα είπαμε. θα περιμένουμε εγκυκλίους για να μπορέσουμε να κάνουμε την δουλειά μας. Και να θυμήσω πως εγκύκλιος βγαίνει όταν γίνει ερώτημα από κάποια πολεοδομία, αφού αν γνώριζαν το πρόβλημα θα το έλυναν στον νόμο.

 

Σε αυτό που λες με το 30%, οι άνθρωποι πραγματικά είναι απαράδεκτοι. Έχουν φτιάξει εργαλείο ελέγχου (Ελεγκτές Δόμησης) και παρόλα αυτά φοβούνται και τον ίσκιο τους.....

Link to comment
Share on other sites

... και παρόλα αυτά φοβούνται και τον ίσκιο τους...

 

Όχι μόνο, αλλά και τις εκλογές ...

 

=1689&language=el-GR"]http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=785&sni[524]=1689&language=el-GR

 

Παρεμπιπτόντως, όλοι είχαν το σχέδιο νόμου από καιρό στα χέρια τους και οι μηχανικοί όχι (ο Κυριάκος σίγουρα) ;

 

Και το αμύθητο : "Υπηρετώ τον πολίτη επί σχεδόν 2 ½ δεκαετίες στο Κοινοβούλιο και δεν επιτρέπω σε κανένα να αμφισβητήσει την ηθική μου."

Να δεις που άμα φωνάξουν λίγο ακόμη θα τον πάρει πίσω ...

 

Συνάδελφοι, συγνώμη αλλά δεν κρατήθηκα ... βγήκα εκτός ... επανέρχομαι ...

Link to comment
Share on other sites

 

Ενας χωρος με ανοιγμα Α για παραδειγμα θα θεωρειται στεγασμενος ανοιχτος χωρος και απο το σημειο και μετα που δεν θα εξασφαλιζεται ο ορος περι του 1/3 της περιμετρου θα αρχιζει να λογιζεται ως ημιυπαιθριος.Δεν θα μετατρεπεται στο συνολο του σε ημιυπαιθριο οπως καποιοι αφησαν να εννοηθει αν η ανοιχτη πλευρα του ειναι μικροτερη της συνολικης περιμετρου.

 

αυτό από που προκύπτει;

Link to comment
Share on other sites

Αυτο προκύπτει απο τον τροπο που τοσο καιρο μέτρου μετρουσανε οι ημιυπαιθριοι. Και σίγουρα απο τον κοινή λογική. Αν για παράδειγμα ειχα έναν χώρο μεγαλύτερο για δέκα εκατοστά για παράδειγμα απο όσο έπρεπε για να θεωρηθεί ΥΣΧ γιατι να μην κλείσω τα λίγα εκατοστά αυτα που ετσι κι αλλιως θα μετρουσανε στην δόμηση ώστε το υπόλοιπο να μην μετρήσει.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι,

αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι πως θα υπάρξουν πολλές δυσκολίες, ίσως και λάθη στην αρχή, όχι από δόλο αλλά από άγνοια, από κακή ερμηνεία, από δυσκολία διαχωρισμού εννοιών του ΝΟΚ από το ΓΟΚ.

Θα βρεθούμε μπλεγμένοι με τεράστιες ποινικές ευθύνες και με τους ελεγκτες την ΥΔΟΜ να μας κυνηγάνε. Προβλέπω (ελπίζω να βγω λάθος) ερμηνευτικές εγκυκλίους, συμπληρώσεις και αλλαγες...

 

Παντως βλέπω πως ο ΝΟΚ δεν είναι όσο απλός θέλαμε και περιμέναμε, αλλά έχει θετικά στοιχεια.

Προτείνω ψυχραιμία και αλληλοβοήθεια .

Link to comment
Share on other sites

Παροιμιώδης προχειρότητα , ανεπάρκεια γνώσεων , τουλάχιστον ύποπτες προθέσεις.

Ανοίγει και πάλι κλειστά θέματα που ταλαιπώρησαν με χρόνιες δικαστικές διαμάχες μηχανικούς και πολίτες (μεσοτοιχίες).

Δυστυχώς δεν έχουν διδαχθεί τίποτε απολύτως από τα λάθη του παρελθόντος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.