Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Παράταση προθεσμίας υποβολής των καταστάσεων των έγγραφων συμφωνιών


venezia

Recommended Posts

Από απάντηση της εφοριακού την περασμένη εβδομάδα:

"τα συμφωνητικά θα τα καταθέτει ο μηχανικός ηλεκτρονικά,όχι στην εφορία"

Και το σύστημα τους εννοείται δεν έχει καν την επιλογή ακόμα για να τα καταθέσεις!!

Link to comment
Share on other sites

Οι ΔΟΥ στο επόμενο διάστημα θα καταργηθούν. Θα κλείσει η πρόσβαση στο κοινό. Όλα ή σχεδόν όλα, θα γίνονται ηλεκτρονικά πλέον. Απορώ τι καθόμαστε και συζητάμε ακόμα! Δεν τίθεται θέμα να κατατίθενται συμφωνητικά εκεί. Είναι άλλο πράγμα τα συμφωνητικά που κατατίθενται ανά 3μηνο.

Link to comment
Share on other sites

στο λινκ που παραθέτει ο φίλος xaris-x για τα συμφωνητικά λέει ότι τα καταθέτουμε στη ΓΓΠΣ (γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων) ΟΧΙ τα συμφωνητικά αλλά μια συνολική κατάσταση με τα ποσά , όπως επίσης το ΤΕΕ υποβάλει και αυτό συνολική κατάσταση (έχει υποδείγματα) ,από το έγγραφο δεν προκύπτει ότι έχουμε υποχρέωση να καταθέτουμε τα συμφωνητικά στο ΤΕΕ, προφανώς θα πρέπει να συμφωνούν οι δύο καταστάσεις,προκύπτει το ερώτημα αν πρέπει να κάνουμε συμφωνητικά για βεβαιώσεις κλπ ψιλολόγια .Αν παράτηρήσετε το έγγραφο θα δείτε ότι δεν ζητάει αριθμό συμφωνητικού αλλά συμφωνηθέν ποσό.

Από τις εργολαβίες γνωρίζω ότι για εργασία παροχής υπηρεσιών η εφορία ΔΕΝ απαιτεί συμφωνητικό με τα μαστόρια κάτω από το ποσόν των 6000 ευρώ, γιατί να μην ισχύει εδώ αυτό παροχής δεν κόβουμε;

Link to comment
Share on other sites

panosf, για τα εργολαβικά συμφωνητικά κάτω των 6000€ πρέπει να γίνει 3μηνιαία κατάσταση ενώ για αυτά των πάνω των 6000€ πρέπει να γίνει κατάθεσή του προ της έναρξης των εργασιών.

Edited by Faethon11
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Το σημερινό newsletter του ΤΕΕ λέει ότι:

"Παράταση της προθεσμίας έως την 28η Σεπτεμβρίου για την ηλεκτρονική υποβολή των συμφωνητικών ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών..."

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

1/συναδερφοι εως 28.9.2012 ποια συμφωνητικα πρεπει να καταθεσουμε?του 2011?

2/οταν εχουμε παρει τη νομιμη αμοιβη χρειαζεται συμφωνητικο?

Link to comment
Share on other sites

ιοαννα υπαρχει καποια διαταξη για το 2 γιατι στην δικη μας εφορια μου ειπαν (προφορικα)χωρις να το στηριζουν καπου οτι χρειαζεται συμφωνητικο και οταν παιρνεις τη νομιμη?

1/πως μπορω να τους αποδειξω οτι σε αυτη την περιπτωση δεν χρειαζεται?ξερεις κατι?

2/ που αναφερεται η προθεσμια για τα συμφωνητικα του 2011 οτι ειναι ως 28.9.2012?γιατι στην εφορια δεν τ ξερουν και φοβαμαι κανα προστιμο.

Edited by martha1
Link to comment
Share on other sites

1/ Δεν μπορείς να το αποδείξεις διότι δεν ισχύει. Σύμφωνα με τον Ν3919 (άρθρο 7.1.α), η σύνταξη συμφωνητικού δεν έχει σχέση με την νόμιμη.

2/ Έχει βγει σε κάποιο έγγραφο του ΥπΟικ. Αλλά και να θες να την καταθέσεις δεν μπορείς αφού το σύστημα είναι κλειστό ακόμα.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω faethon. αρα συνοψιζοντας συμφωνητικα του 2011 θα κατατεθουν ηλεκτρονικα ως 28.9.2011 .και καταθετουμε συμφωνητικα για ΟΛΕΣ (νομιμες καΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕς και μεγαλυτερες ) τις αμοιβες.καταλαβα καλα?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.