Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια Νομιμοποίησης και Νέος τρόπος εκδοσης αδειών


Recommended Posts

Σύμφωνα με τον Ν. 4030.2011, ο έλεγχος είναι υποχρεωτικός για κάθε έργο που εκτελείται με άδεια δόμησης.

Επειδή, δημιουργήθηκε μπάχαλο (καθόλου πρωρότυπο), βγάλανε τις διευκρινίσεις και πιστεύω ότι, για κάθε εργασία που γίνεται μετά τις 1-3-2012, θα γίνεται έλεγχος.

Αν έχεις μια νέα οικοδομή (κι η άδεια είτε έχει βγει με τον Ν.4030.2011 είτε με τον παλιό τρόπο αλλά δεν έχουν αρχίσει η εργασίες), ο ελεγκτής πρέπει να έρθει μια φορά στην αρχή και μια στο τέλος. Σωστα?

Αν τώρα έχεις ολοκληρώσει τα μπετά μέχρι και την οροφή ισογείου (πριν τις 1-3-2012) και πας και κάνει αναθεώρηση (για οποιοδήποτε λόγο), ελεγκτής θα έρθει μόνο στο τέλος. Και θα ελέγξει όλα, εκτός από αυτά που θα έλεγχε, αν έρχονταν και στην αρχή. Σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Η νομιμοποίηση που θα γίνει στην περίπτωσή μου (μέσω αναθεώρησης) ΔΕΝ αφορά σε προσθήκη αλλά σε άλλου είδους τροποποιήσεις σε σχέση με την αρχική άδεια (αλλαγές διαρρυθμίσεων, διαφοροποίηση περιβάλλοντος χώρου, αλλαγή θέσης πισίνας και δεξαμενών βιολογικού κ.λ.π..), επειδή το κτίριο είναι σχεδόν αποπερατωμένο, γι αυτό και θα πάει με τον παλιό τρόπο.

 

Το βασικό μου ερώτημα έχει να κάνει με αυτό που είπε και ο Μανώλης, δηλ. αν ως ημερομηνία έκδοσης θεωρηθεί πλέον η ημερομηνία αναθεώρησης της άδειας και δεν ληφθεί υπόψιν ότι είναι άδεια που εκδόθηκε με τον παλιό τρόπο και οι εργασίες έχουν ξεκινήσει πριν την 1η Μαρτίου 2012.

Edited by Kapa
Link to comment
Share on other sites

Έχω την εντύπωση ότι, ο τρόπος έκδοσης της άδειας δεν έχει να κάνει σχέση με την παρουσία του Ε.Δ..

Αν κάνεις εργασίες (μετά τις 01.03.2012) θα σου έρθει. Αν δεν κάνεις, δεν βλέπω τον λόγο παρουσία του.

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΝΑ η εγκύκλιος 1 είναι προγενέστερη του 4067 (ΝΟΚ) οπότε το άρθρο 29 του ΝΟΚ ήρθε και έδωσε τελικές διευκρινήσεις γιατ ο πότε ισχύει το άρθρο 6 και 7 του 4030.Ο 4067 είναι νόμος , όχι εγκύκλιος και μάλιστα προγενέστερη.Οπότε ισχύει το άρθρο 29.

 

Yiannisk72, δεν αναφέρεται κάπου ότι αν κάποιες εργασίες γίνουν μετά τη 1-3-2012 αυτές οι εργασίες θα έχουν ΕΔ. Αναφέρεται ότι αν οι εργασίες ΔΕΝ έχουν ξεκινήσει καν πριν από αυτη την ημερομηνία τότε θα χρειασθεί ο ΕΔ.Σκέψου να έχεις τελειώσει τα μπετά πριν τη 1-3-2012 και μετά από μια μικρή διακοπή συμενίζεις σήμερα τα τούβλα και τις υπόλοιπες εργασίες, θα χρειαστεί ΕΔ? Δε νομίζω.

Edited by Manolis gon
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το ότι, ο έλεγχος είναι υποχρεωτικός για τις εργασίες που εκτελούνται με άδεια δόμησης το λέει ο Ν.4030/2011.

Θεωρώ ότι, ο ελεγκτής θα πρέπει να έρθει στον τελικό έλεγχο για την ηλεκτροδότηση. Σίγουρος δεν είμαι όμως....

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

καθώς εγώ είμαι νέα μηχανικός και δεν έχω τρέξει ποτέ κάποια διαδικασια έκδοσης άδειας, θα ήθελα να μου πει αν γνωρίζει κάποιος τι πρέπει να γίνει με το ΙΚΑ στις άδειες νομιμοποίησης με το άρθρο 26,παράγραφος 2, ν. 4014/11.

Θα πρέπει να γίνει αναγγελία στο ΙΚΑ?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε ¨φάει¨ τα άντερά μας με το ΙΚΑ για τις άδειες νομιμοποίησης σε άλλα topics.

Βάσει του 4014/2011 δεν οφείλονται ασφαλιστικές εισφορές ούτε και πρόστιμα. Η ΔΟΚΚ έχει στείλει και ένα σχετικό έγγραφο στις ΥΔΟΜ.

Ειδικά, μετά το έγγραφο της ΔΟΚΚ, οι ΥΔΟΜ δεν υποχρεούνται (και κατ΄ εμέ δεν δικαιούνται) να ζητούν εξόφληση προκαταβολής των εισφορών του ΙΚΑ, γιατί γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει οφειλή.

 

Το ΙΚΑ έχει άλλη άποψη και ζητάει αναγγελία.

 

Επειδή, όμως οι άδειες νομιμοποίησης δεν εκδίδονται βάσει αυτών που λέει το ΙΚΑ, πιστεύω ότι, αν πας προετοιμασμένη στην ΥΔΟΜ δεν θα σου ζητήσουν ΙΚΑ. Εννοείτε, όμως ότι, αυτά που σου λέω ισχύουν όταν δεν έχεις να κάνεις άλλες εργασίες στο αυθαίρετο.

Link to comment
Share on other sites

Βάση διευκρινιστικού εγγράφου που εξέδωσε το ΥΠΕΚΑ (3-5-12), για όποια αυθαιρεσία τακτοποιειται με τον 4014 ή προτίθεαι να εκδοθεί άδεια νομιμοποίησης, δεν οφείλονται στο ΙΚΑ βεβαιωθέντα πρόστιμα/τελη ασφ. εισφορών, όυτε και αναδρομικές μη βεβαιωθήσες ασφ. εισφορές.

Τώρα από μεριάς ΙΚΑ...θεωρώ οτι θα πρέπει να ενημερωθεί...αλλά καθότι δεν εχω φτάσει ακόμα σε αυτό το σημείο, δε ξερω σε ποια φάση και ποια διαδικασια θα πρεπει να ακολουθηθει...

Link to comment
Share on other sites

Irini, Βάσει των διατάξεων περί έκδοσης οικοδομικών αδειών (κι όχι επειδή το λέει το ΙΚΑ), για να εκδοθεί μια οικ. άδεια πρέπει να υπάρχει στον φάκελο η εξόφληση της προκαταβολής. Δεδομένου ότι, για αυθαίρετα που έχουν υπαχθεί στον 4014, δεν υπάρχει οφειλή (άρα και προκαταβολή αυτής), οι ΥΔΟΜ δεν πρέπει να ζητάνε τίποτε σχετικό με ΙΚΑ. Κι αφού δεν μας ζητάνε, βγάζουμε την άδεια νομιμοποίησης .... ανεξάρτητα τι λέει το ΙΚΑ.

 

Σκέψου ότι, αν πας να κάνεις αναγγελία στο ΙΚΑ, θα χρεώσουν και τα πρόστιμα για την μη έγκαιρη εξόφληση των εισφορών κι όχι μόνο τις εισφορές.....

Link to comment
Share on other sites

Άρα θα πρέπει να αρκστούμε στο οτι οι ΥΔΟΜ δε θα ζητήσουν κάτι σχετικό με το ΙΚΑ.

Αυτό που άλλοι νομοθετούνε με γενικότητες και εμεις καλουμαστε να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα...γίνεται μονο στην Ελλάδα ή το έχουν και άλλες χωρες?!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.