Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επιτρέπεται δεύτερη αλλαγή χρήσης σε ήδη τακτοποιημένο ακίνητο;


Guest sosi

Recommended Posts

Καλημέρα παιδια,

ωρες ωρες ειναι να απορεις με την ασταθεια στις αποφασεις των πελατων.. Η απορια μου ειναι αν μπορω να τακτοποιησω δευτερη φορα (ή και τριτη..) ενα χωρο/ακινητο το οποιο εχει τακτοποιηθει ηδη; Συγκεκριμενα υπαρχει ενα ακινητο, το οποιο εχει περασει και απο το Ν.3843 αλλα και απο το Ν.4014 προκειμενου να τακτοποιηθουν ολα τα παρανομα θεματα του. Ο ιδιοκτητης ομως επιθυμει να κανει μια γενικη αλλαγη χρησης και απο απλο καταστημα που ειναι να παρει αδεια για φαρμακειο. Ειναι δυνατον ή οτι τακτοποιηθηκε δεν αλλαζει περαιτερω;

Link to comment
Share on other sites

Στην εγκύκλιο 1/2012 ΥΠΕΚΑ αναφέρεται ότι δεν επιτρέπεται η περαιτέρω αλλαγή χρήσης χώρων που έχουν υπαχθεί στο Ν 4014.

Link to comment
Share on other sites

Εκτός αυτού, ο νόμος προϋποθέτει η αυθαιρεσία να έγινε πριν τις 29/07/2011, για το οποίο υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση και εσύ δήλωσες αυτοψία. Αναλαμβάνει-ς το ρίσκο ψευδούς δήλωσης σε περίπτωση ελέχγου;

Link to comment
Share on other sites

...

... Ο ιδιοκτητης ομως επιθυμει να κανει μια γενικη αλλαγη χρησης και απο απλο καταστημα που ειναι να παρει αδεια για φαρμακειο. Ειναι δυνατον ή οτι τακτοποιηθηκε δεν αλλαζει περαιτερω;

 

Σύμφωνα με τις πολεοδομικές διατάξεις δεν χρειάζεται αλλαγή χρήσης χώρος που έχει χρήση ως κατάστημα για να πάρει άδεια λειτουργίας ως φαρμακείο.

 

Και ναι ότι ταχτοποιείς με τον 4014/11 δεν ξαναταχτοποιείς με βάση τα δεδομένα έως τώρα.

Link to comment
Share on other sites

Pavlos33 και Didonis ευχαριστω πολυ. Ειναι τοσα πολλα πλεον, που οποτε προκυπτει κατι ειναι δυσκολο να θυμασαι οτι ειχες διαβασει.. Βεβαια τωρα που τον πηρα τηλεφωνο που ειπε οτι φαρμακειο θελει το κατω, ενω τον οροφο θελει να τον κανει διαμερισματα.. δε βγαζεις ακρη.. Δεν εχει κρατησει ουτε ενα τετραγωνικο που να ειναι οπως στην αδεια.....

Tanasi εχεις τοσο δικαιο, το ειχα ξεχασει τελειως αυτο!!

Link to comment
Share on other sites

Τί ρίσκο αναλαμβάνει ο sosi για το θέμα του χρόνου;

Εχω κι εγώ πελάτη που αυτή τη στιγμή θέλει να φτιάξει στέγαστρο μεταλλικό σε βιομηχανικό κτίριο (ταράτσα) και θέλει τακτοποίηση.

Του είπα να κάνει ότι νομίζει... να το φτιάξει και να μου έρθει μετά για τακτοποίηση... Αφού θα μου δηλώσει ότι έγινε πριν 8 μήνες... τί με νοιάζει εμένα;

 

Να ρωτήσω κάτι... Παίζουν καινούργιες αεροφωτογραφίες;;; Υπάρχει δηλαδή περίπτωση αεροφωτογραφίας π.χ. Κρυονέρι για ΟΚΤ 2011;;;

 

Τώρα που το διαβάζω μάλλον για off topic μοιάζει... Αν ενοχλεί, παρακαλώ απαντήστε μου αν γνωρίζετε, έστω με pm... ευχαριστώ.

Edited by JTB
Link to comment
Share on other sites

ωπα.. καταλαβα κατι λαθος!! οσον αφορα το φαρμακειο, οκ! δε χρειαζεται κατι οντως.

για τον οροφο ομως, που ηταν αποθηκη και το καναμε καταστημα-γραφειο, δε μιλαμε τελικα για τακτοποιηση με το 4014 αλλα για καινουργια αδεια κανονικα! Αυτο επιτρεπεται; Γιατι η αιτηση θα γινει για ενα χωρο ο οποιος μετα απο 30 χρονια δεν θα ειναι και παλι νομιμος (και ως χρηση και ως δομηση)..

 

JTB πηγαινεις σ'αυτα τα δυο και κανεις αιτηση για να δεις αν υπαρχει αυτο που σ'ενδιαφερει

http://www.okxe.gr/web/queryform.html και http://web.gys.gr/portal/page?_pageid=33,46034&_dad=portal&_schema=PORTAL

Edited by sosi
Link to comment
Share on other sites

JTB, το πρόβλημα είναι πως έχει ήδη κάνει τακτοποίηση η οποία έχει ημερομηνία αυτοψίας μεταγενέστερη της έναρξης του Ν4014.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, μια σχετική ερώτηση: μου ήρθε πελάτης που έχει χώρο με τακτοποιημένο Η/Χ για χρηση κατοικίας με τον 3843, και τώρα εχει βάλει φροντιστήριο, οπότε του ζήτησαν να κάνει αλλαγή χρήσης. Μια μηχανικός του είπε ότι μπορεί να αποχαρακτηρίσει με αίτηση τον Η/Χ και να τον τακτοποιήσει με τον 4014. Ισχύει?

Link to comment
Share on other sites

Η ΕΓΚ8/2010 λέει:

18) Δεν επιτρέπεται η περαιτέρω αλλαγή χρήσης των χώρων που είτε τακτοποιήθηκαν με τον ν. 3775/2009, είτε θα υπαχθούν στη ρύθμιση του ν. 3843/2010, πλην βέβαια της περίπτωσης επαναφοράς τους στη χρήση που προβλέπεται στην σχετική οικοδομική άδεια.

Θεωρώ πως εννοεί ότι δεν μπορεί να γίνει νόμιμη αλλαγή χρήσης.

Θεωρώ πως αν η αυθαίρετη αλλαγή χρήσης σε φροντιστήριο έγινε πριν την 20.06.2011 τότε μπορεί να το εντάξει στον Ν4014 σαν αλλαγή χρήσης αρκεί η τακτοποίηση με Ν3843 να έγινε πριν από 20.06.2011 και πριν την αλλαγή σε φροντιστήριο.

Είναι θέμα ημερομηνιών δηλαδή.

 

Προσωπικές απόψεις βέβαια...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.