Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πρόγραμμα Helios


αστέριος

Recommended Posts

Δεν περασε κ προσωπικα ουτε νομιζω οτι θα περασει ποτε..Τα κωλυματα ειναι υπερβολικα πολλα, τοσο τεχνικα, νομικα, νομοθετικα κ οικονομικα..

 

Αλλο τι λεει το εκαστοτε ΥΠΕΚΑ κ αλλο τι λεει η αγορα

 

Οριστε ενα τελευταιο αρθρο

 

http://www.energia.g...sp?art_id=55204

Edited by george_RES
Link to comment
Share on other sites

Γελοίες προτάσεις από το εκάστοτε ΥΠΕΚΑ ,όπως λέει κι ο george από πάνω. Στοιχειώδη λογική αν έχεις, καταλαβαίνεις ότι αυτό το "έργο" δεν θα γίνει ποτέ. Προσωπικά, θα χαρώ πολύ όταν σταματήσουν να μας ζαλίζουν τις φαμφάρες τους.

Link to comment
Share on other sites

Δεν περασε κ προσωπικα ουτε νομιζω οτι θα περασει ποτε..

 

Καλά μας δουλεύουν? Πριν λίγες μέρες το ANT1 είχε ολόκληρο ρεπορτάζ για το πρόγραμμα ότι θα προχωρήσει και οι άδειες θα βγαίνουν άμεσα και σύντομα θα κοινοποιηθεί εγκύκλιος για τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να συμμετάσχουν κτλπ.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως τα ρεπορταζ δεν γινονται απο μηχανικους, κ εαν συμβουλευονται ξεχνανε να τους αναφερουν τρομερα προβληματα τα οποια προκυπτουν.

 

Ενδεικτικα να αναφερω τα εξης:

1.Νομοθετικα πλαισια μεταξυ κρατων σε οτι αφορα αγοραπωλησιες ηλεκτρισμου απο ΑΠΕ

2.Δικτυα μεταφορας μεταξυ κρατων

3.Στρεφομενη εφεδρεια κ εππηρεασμος των δικτυων εαν ενσωματωθει ενα εργο σαν το Helios, κ τι συνεπειες θα εχει στην αξιοπιστια των συστηματων.

4.Για να μην παμε στα περιβαλλοντικα

 

Ετσι οπως στημενα τα ηλεκτρικα δικτυα δεν ειναι ετοιμα για τετοια εργα, πιθανον χωρες οπως Γερμανια ή Ισπανια να μπορεσουν να κανουν μεταξυ τους ενα τετοιο εργο, αλλα η Ελλαδα σιγουρα οχι το δικτυο υποδομων ειναι ανυπαρκτο.

Εδω κ χρονια εχει μελετηθει κ προταθει το σχεδιο Desertec (κατι παρομοιο) αλλα τα προβληματα που αναφερα απο πανω εχουν αναφερθει κ προχωραει με αργα βηματα.

Αυτη την στιγμη η Ελλαδα εχει ενα ηλεκτρικο συστημα που στηριζετε σε centralized ιδεα, κατι τετοιο δεν ειναι βιωσιμο για ανταλλαγες ενεργειας απο ΑΠΕ μεταξυ κρατων.

Η Γερμανια κ τα περισσοτερα κρατη αλλαζουν τα centralized σε distributed generation συστηματα, με τα αναλογα εργα υποδομης τα οποια θα υποστηριζουν τις ΑΠΕ κ την στοχατικοτητα που παρουσιαζουν

Link to comment
Share on other sites

Ανήκει κι αυτό το "έργο" στα ....πράσινα άλογα του π@π@ρ@ που μας κυβερνούσε.....

Link to comment
Share on other sites

Τελικά υπάρχει κάποια πρόοδος με το περιβόητο ΉΛΙΟΣ ή όχι?

Καμία και ούτε πρόκειται να υπάρξει στο άμεσο μέλλον, όπως πολύ σωστά έγραψε και ο george πιο πάνω.

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφοι, οι προβληματισμοι που σας αναφερα δεν ειναι μονο δικοι μου & ελληνων Μηχανικών αλλα πολυ Γερμανοι αντιτιθενται σε ενα τετοιο project χωρις προηγουμενως να γινει μια εκτενης μελετη τοσο οικονομικη αλλα κ αλληλεπιδρασεων στα δικτυα ηλεκτρισμου που εμπλεκονται.

 

Να το θεσω αλλιως ΕΑΝ η Ελλαδα φτασει το στοχο του 2020 (το οποιο δεν θα κανουμε για κανενα λογο!!) λεμε ΕΑΝ τοτε ισως μια τετοια επενδυση θα μπορεσει να μπει υπο σκεψη γιατι το δικτυο του παραγωγου (εδω Ελλαδα) θα εχει αλλαξει σε τεχνολογια κ σε νοοτροπια λειτουργιας με αποτελεσμα ΠΙΘΑΝΟΝ τοτε να μπορεσει να διασυνδεθει με την υπολοιπη Ευρωπη.

Σε προσφατη μελετη του ΙΕΑ σχετικα με το energy roadmap 2050, οι δυσκολιες κ οι πιθανες λυσεις για ενα τετοιο βημα παρουσιαζονται κ συγκρινονται αναλυτικα, περιττο να πω πως εαν καποιος την διαβασει θα καταλαβει γτ η Ελλαδα δεν αναφερεται εκει μεσα κ γτ δεν μπορει να ενταχθει

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.